RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

август

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

15 августа 2013 г

Дотримання єдиних правил всіма учасниками ринку – основа конкурентного середовища

Ринок послуг передбачає забезпечення споживачів послугами, що задовольняють їхні потреби за якістю та у достатній кількості, а також за доступністю щодо витрат на їх одержання. Це досягається через дотримання оптимального балансу інтересів всіх зацікавлених сторін і забезпечується відповідними нормами законодавства, яке визначає правила взаємодії як суб'єктів господарювання між собою, так і їх взаємовідносини із споживачами послуг.

Функція контролю за дотриманням всіма учасниками ринку телекомунікацій визначених діючим законодавством норм покладена на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, яка основні свої зусилля спрямовує на те, щоб загальні правила виконувалися усіма неухильно.

Найчутливішим показником діяльності на ринку послуг є ступінь задоволення цими послугами споживачів. Слід зауважити, що кількість звернень громадян щодо якості телекомунікаційних послуг залишається у зростаючому тренді. За шість місяців поточного року до НКРЗІ звернулося 964 споживача, що в 1,65 рази більше у порівнянні з 2011 роком. Провівши аналіз звернень і заяв, НКРЗІ виявила, що за перше півріччя 2013 року 63,4 % від загальної кількості складають звернення з питань організації надання послуг рухомого (мобільного) зв'язку. Найбільша кількість нарікань з боку громадян стосувалася відсутності доступу до послуг (блокування номера телефону), розрахунків за послуги, неналежної організації надання послуг або припинення їх надання, зміни тарифного плану (умов) тощо.

В процесі проведення заходів державного нагляду, що були здійснені на підставі письмових звернень громадян, виявлено системні недоліки у взаємовідносинах між операторами мобільного зв’язку та їх абонентами. Перевірками встановлено, що мають місце конкретні факти порушення законодавства операторами телекомунікацій при наданні контент-послуг споживачам без їх згоди на отримання такої послуги та скорочення переліку телекомунікаційних послуг без попередження про це споживача.

Найбільше вражає те, що поповнення рахунку абонентом передплаченої форми розцінювалось одним з операторів телекомунікацій як згода на участь у акції, за умовами якої абоненту «нав’язується» контент-послуга. А відмова від надання такої послуги передбачає здійснення абонентом певних дій – відправлення СМС-повідомлення на визначений умовами акції номер.

Щодо скорочення переліку телекомунікаційних послуг споживачам, то в ході перевірок було визначено, що воно здійснювалось спеціальним обладнанням, яке автоматично блокувало надання послуг у разі виникнення небезпеки для нормального функціонування мережі (використання абонентом несертифікованого обладнання/програмного забезпечення). Комісія зазначає, що в даному випадку мало місце порушення вимог Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг. Нормативно-законодавчий акт чітко визначає випадки, коли за ініціативи оператора може бути припинено надання послуг - зокрема, у разі порушення споживачем вимог Правил, що має бути зафіксовано у повній відповідності до діючого законодавства. Крім того, оператори зобов’язані попереджати споживачів про скорочення переліку послуг, тимчасове припинення або припинення надання послуг, відключення їх кінцевого обладнання у випадках і порядку, встановлених Правилами та договором з абонентом.

На жаль, вищевказані порушення непоодинокі та мають системний характер.

За результатами здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій НКРЗІ на своїх засіданнях винесла ряд розпоряджень, у яких вимагає від операторів усунення виявлених порушень. Рішення Комісії спрямовані на усунення недоліків та недопущення в майбутньому ситуацій, що призводять до обмеження прав споживачів.

Слід зазначити, що невиконання операторами телекомунікацій розпоряджень НКРЗІ про усунення порушень ліцензійних умов у сфері телекомунікацій є підставою для анулювання ліцензій. Проте фактичні дії Комісії націлені у першу чергу на запобігання таких порушень. Саме з цією метою НКРЗІ вживає заходів щодо відстеження аналогічних порушень та щоквартально оприлюднює результати заходів державного нагляду. З метою формування конкурентного ринку та створення умов для максимального задоволення попиту споживачів на телекомунікаційні послуги, збільшення обсягів та підвищення їх якості регулятор й надалі продовжуватиме роботу, націлену на підтримку рівноправних умов діяльності учасниками ринку через дотримання ними вимог законодавства.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013