RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




Користувачам послуг мобільного зв’язку

Останнім часом широкого розповсюдження набуває протиправна практика використання так званих кетчерів (IMEI-захоплювачів), які дають змогу перемикати на себе обмін мобільного телефона з GSM-мережею без відома мобільного оператора.

Система перехоплення в радіусі своєї дії працює непомітно для абонента і оператора і в змозі самостійно направити на мобілку SMS-повідомлення без залучення мережі оператора. У якості телефону відправника може бути підставлений будь-який номер. А якщо в зону дії кетчера потрапив сучасний смартфон, то система перехоплення може отримати повний доступ до інформації, яка на ньому міститься (включно з адресною книжкою та електронною перепискою).

Якщо ви отримали SMS-повідомлення від неіснуючих абонентів (скажімо, з рекламою магазину, поряд з яким ви перебуваєте, або вас лякають відповідальністю за участь у мирних акціях), знайте – це працюють злочинці з використанням кетчера. Використання кетчерів є незаконним і тягне кримінальну відповідальність за ст. 361 Кримінального кодексу України – «незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж». Можете звертатися з відповідною заявою до правоохоронних органів або до свого оператора.

Оператор, звичайно, не має відношення до передачі незаконних SMS-повідомлень, але він має технічну можливість для майже цілковитого блокування дії кетчерів. Вимагайте вжиття заходів вашим оператором, адже він несе відповідальність за якість надання вам телекомунікаційних послуг.

А щоб забезпечити неможливість незаконного отримання доступу до інформації з вашого телефону, у відповідальних випадках не користуйтеся смартфонами, особливо на платформі "Андроїд": вони найбільш уразливі до дії кетчерів.

Інтернет Асоціація України

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Новые решения Lenovo для «цифрового дома»
Чего ждут пользователи мобильных сервисов
"ПриватБанк" передал офисную печать в украинских и российских офисах на аутсорсинг Xerox
Международный Форум CSTB’2014 - результаты и прогнозы отрасли цифрового многоканального телевидения и телекоммуникаций
Зловреды атакуют: более трети вредоносных атак стали причиной финансовых потерь
Компания Lenovo представила новые устройства серии Think
Все золото одной команде: продукты «Лаборатории Касперского» обошли всех конкурентов в тестировании Dennis Technology Labs
CIS-EMO: блокировка сайтов без суда не является демократической практикой
Устройства на Windows 8 помогают обслуживать клиентов UnisonBank
AMD на выставке CES 2014: полное погружение в мир аудиовизуальных эффектов

© ITware 2000-2016