RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

июль

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

30 июля 2013 г

Повідомлення для ЗМІ від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ)

16 липня 2013 року на черговому засіданні НКРЗІ прийняла за основу проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Переліку радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, для ввезення яких, в тому числі переміщення у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, не потрібні дозволи» (далі – Перелік). Рішення Комісії викликало резонансну увагу з боку ЗМІ та було висвітлено багатьма друкованими та інтернет-виданнями, телеканалами. Проте моніторинг публікацій та повідомлень свідчить про недостатню інформованість представників ЗМІ з цих питань, що створює умови для викривленого сприйняття суспільством дій Регулятора.

Так, розповсюджена в засобах масової інформації 23–24 липня 2013 року інформація стосовно пропозиції, яку нібито внесла НКРЗІ щодо стягнення додаткової плати за ввезення в країну пристроїв, що підтримують Wi-Fi, не відповідає дійсності і є вкрай некоректною інтерпретацією відповідних рішень НКРЗІ.

З огляду на все вищезазначене прес-служба НКРЗІ повідомляє наступне. Відповідно до статті 29 Закону України «Про радіочастотний ресурс України» (далі – Закон) ввезення з-за кордону, реалізація та експлуатація радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (далі – РЕЗ та ВП) здійснюється на дозвільній основі, що є елементом захисту громадян України від неякісної продукції. Але НКРЗІ відповідно до частини другої 2 статті 29 Закону має право визначати перелік радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, для ввезення з-за кордону та експлуатації яких не потрібні дозволи.

Враховуючи зазначене, НКРЗ у 2010 році розробила, затвердила рішенням від 04.02.2010 № 51 такий «Перелік радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, для ввезення яких, в тому числі переміщення у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, не потрібні дозволи». Документ, який було зареєстровано у Міністерстві юстиції України за № 162/17457 від 15.02.2010, діє до цього часу. У Переліку зазначено тип радіообладнання, смуги радіочастот, у яких експлуатується обладнання з мінімальними технічними характеристиками, і дозволена потужність передавача. У разі перевищення вказаних технічних характеристик РЕЗ та ВП їх ввезення регулюється іншими нормативними документами.

Технічний прогрес не стоїть на місці, йде розвиток ідей, технологій, їх реалізація, у результаті чого створюються нові радіоелектронні пристрої для широкого застосування у повсякденному житті споживачів. З огляду на це НКРЗІ розробила новий Перелік, проект якого було розміщено для громадського обговорення на офіційному веб-сайті Комісії у розділі «Регуляторна діяльність» з метою отримання зауважень та пропозицій. Перелік доповнено новими типами обладнання, конкретизовано типи обладнання бездротового доступу до мережі Інтернет, яке у тому числі застосовує радіотехнологію широкосмугового радіодоступу (Wi-Fi), збільшено кількість типів та видів обладнання. Для порівняння: у Переліку 2010 року зазначено 21 позиція обладнання, у проекті нового Переліку – 32 позиції. Для деяких типів обладнання, що ввозиться на бездозвільній основі, запропоновано збільшити дозволену потужність випромінювання зі 100 мВт до 200 мВт, зокрема, для персональних комп’ютерів та адаптерів радіодоступу, що зменшує кількість обладнання, що буде ввозитись на дозвільній основі.

Варто додати, що у проекті документу не змінилась сама кількість РЕЗ та ВП (від двох до чотирьох штук в залежності від типу обладнання), для яких передбачено застосування зазначеної норми діючим наразі Переліком.

Перелік не передбачає додаткових стягнень, а сприяє створенню належних умов для збільшення кількості обладнання, яке буде ввозитись на бездозвільній основі, у тому числі із застосуванням Wi-Fi, зменшує витрати при ввезенні обмеженої кількості обладнання для власного вжитку. Зазначаємо, що і у подальшому Перелік буде розширюватись, що створить більш легку процедуру для громадян, суб’єктів господарювання, наприклад, медичних та освітніх закладів тощо, які без отримання дозволів будуть ввозити визначену у Переліку кількість обладнання, що задовольняє технічним параметрам.

Таким чином, інформація щодо можливого стягнення додаткової плати за ввезення в країну пристроїв, що підтримують Wi-Fi, не відповідає дійсності.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

5 августа 2013 г

 • Учиться и еще раз учиться: «Лаборатория Касперского» рассказывает партнерам о решении Kaspersky Security для бизнеса

2 августа 2013 г

 • Как SkyDrive интегрируется с Windows 8.1 и какие это приносит возможности
 • Завтра начинается здесь: включен счетчик Всеобъемлющего Интернета
 • Oracle выпускает Cloud Application Foundation, инфраструктуру № 1 приложений для традиционных и облачных сред
 • Samsung объявляет финансовые итоги II квартала 2013 года

1 августа 2013 г

 • При участии Cisco 54 школы Украины получили современное цифровое оборудование
 • Samsung получила награду «За выдающиеся достижения» от авторитетной тестовой лаборатории BuyersLab

30 июля 2013 г

 • Открытие памятника изобретателю телевидения Владимиру Зворыкину в честь его 125-летия

29 июля 2013 г

 • Насколько безопасны системы физической безопасности?
 • Европейская организация по ядерным исследованиям развернула Oracle Enterprise Manager 12c для управления инфраструктурой Oracle

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013