RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

июль

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

19 июля 2011 г

Саморегулювання вітчизняних електронних медіа як альтернатива державного регулювання в українському сегменті Інтернет

Саморегулювання на сьогодні представляє собою одну із найбільш прогресивних загальносвітових тенденцій. Розвинуті демократичні країни в усьому світі давно оцінили переваги саморегулювання, яке передбачає встановлення чітких правила гри для всіх учасників ринку, включаючи санкції за порушення цих правил, та механізми розв’язання конфліктів між учасниками ринку.

Поява Інтернету як особливого середовища та бурний розвиток цієї сфери викликав бажання органів державної влади здійснювати правове регулювання. Проте вдалих прикладів такого регулювання не існує в жодній країні. «Періодично органи державної влади намагаються на державному рівні регулювати контент в українському сегменті Інтернет. Ми вважаємо, що участь держави у процесі переходу до інформаційного суспільства має бути чітко обмежена – політичні, економічні, правові механізми повинні використовуватись державою лише для регламентації правил гри учасників процесу. Розвиток громадського регулювання - це реальний крок до розвитку в Україні громадянського суспільства», - відзначила у своєму виступі Тетяна ПОПОВА, голова Правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ).

З метою консолідації медіа-інтернет-спільноти, в рамках Комітету ІнАУ з питань захисту прав людини та свободи слова був ініційований процес об’єднання громадський організацій, професійних асоціацій та інститутів. «Саморегулювання електронних медіа - ідея, яка прийшла від представників безпосередньо електронних медіа й підтримана іншими учасниками ринку, громадськими організаціями, професійними асоціаціями та інститутами. Для реалізації цього проекту було створено незалежний саморегулюючий орган – Інформаційну ініціативу, учасники якого підписали Меморандум про взаєморозуміння», - відмітила Еліна ШНУРКО-ТАБАКОВА, Голова Комітету ІнАУ з питань захисту прав людини та свободи слова.

Беручи до уваги європейські стандарти саморегулювання суспільних відносин, представники Інформаційної ініціативи ініціювали створення добровільного об’єднання професійних електронних медіа - Спільноти професійних електронних медіа. Метою його створення є запровадження професійних стандартів журналістики в електронних медіа в українському сегменті Інтернет та забезпечення їх виконання разом із дотриманням принципів редакційної політики, зокрема шляхом залучення незалежного саморегулюючого органу – Інформаційної ініціативи для розгляду скарг на контент.

«Приєднання до Спільноти професійних електронних медіа відбувається на добровільних засадах шляхом заповнення заяви, яка розміщена на веб-сайті Інституту Масової Інформації. При цьому електронне медіа у заяві має вказати достовірну інформацію щодо власника доменного імені, яке використовується веб-сайтом електронного медіа, та телефон для зворотного зв’язку. Крім того, він бере на себе обов’язок відповідати стандартам професійного електронного медіа (див. Регламент спільноти професійних електронних медіа), а також розробити, затвердити й розмістити на власному веб-сайті свої Правила редакційної політики та Правила поведінки користувачів», - розповіла Вікторія СЮМАР, Виконавчий директор Інституту масової інформації.

«Номінально норми законодавства поширюються і на Інтернет, але держава не може забезпечити ефективного регулювання правовідносин в Мережі, оскільки інформація в ній може дуже швидко поширюватися, вона легко може бути змінена або знищена, а користувачі мережі часто є анонімними. Тому запровадження саморегулювання щодо якості контенту в мережі має стати альтернативою державному регулюванню», - вважає Роман ГОЛОВЕНКО, медіа-юрист.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013