RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

июнь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

22 июня 2011 г

Республіка Азербайджан легалізує програмне забезпечення Microsoft

Уряд Азербайджану робить важливий крок до зниження рівня комп'ютерного піратства

Редмонд, штат Вашингтон, США — Керівництво Республіки Азербайджан підписало угоду з корпорацією Microsoft, згідно з якою всі державні установи працюватимуть на ліцензійному програмному забезпеченні. Уряд Азербайджану зобов’язався запустити систему послуг електронного урядування на базі легалізованого програмного забезпечення, що дозволить мінімізувати ризики, пов’язані з використанням піратського ПЗ, та підвищити якість послуг, які уряд надає громадянам країни, бізнесу та державним службовцям.

Угода про легалізацію покликана суттєво знизити рівень комп’ютерного піратства в Азербайджані, який зараз становить 88%, згідно з дослідженням Асоціації виробників програмного забезпечення (BSA), опублікованим у травні 2011 року. В Україні цей показник становить 86%.

«Я переконаний, що угода, підписана Азербайджаном та Microsoft, - це значний крок уперед у розвитку інформаційних технологій та зв’язку, які є пріоритетною областю для Азербайджану в наступні кілька років», – сказав Алі Аббасов, міністр зв’язку та інформаційних технологій Азербайджану. «Ця угода підтверджує важливу роль, яку Азербайджан відіграє в регіоні, і прагнення нашої республіки й надалі розвивати сучасні технології, посилювати кадровий потенціал і, в кінцевому результаті, впроваджувати економіку, засновану на знаннях».

Підписаний документ сприятиме поширенню технічних знань і досвіду в Азербайджані за допомогою інформування про підвищені ризики при використанні піратського програмного забезпечення. Демонструючи важливість захисту авторських прав як у державному, так і у приватному секторі, угода може підвищити конкурентоздатність країни, що, у свою чергу, сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій. «Азербайджан, де протягом кількох останніх років спостерігається сильне економічне зростання, прагне до подальшого розвитку – від ресурсномісткої економіки до економіки, яка спирається на новітні технології», – сказав генеральний менеджер компанії Microsoft-Azerbaijan Теймур Ахундов. «Microsoft-Azerbaijan розглядає підписану угоду як основу для створення стійкого ринку програмного забезпечення і залучення у країну подальших інвестицій для створення робочих місць і укріплення репутації країни як регіонального лідера у сфері технологій».

У Microsoft переконані, що світовий ринок у цілому виграє від зниження використання піратського програмного забезпечення та надійнішого захисту інтелектуальної власності. Це сприятиме впровадженню інновацій у промисловості, створенню рівних умов для малого бізнесу, а також отриманню доходів у місцевий бюджет від сплати податків за рахунок законного продажу і використання ліцензійного програмного забезпечення. Роберт МакДауелл, віце-президент Microsoft, відзначив, що угода «відкриє нові можливості для розвитку Азербайджану на багато років».

Український уряд вже неодноразово заявляв про наміри легалізувати програмне забезпечення, яке використовується в центральних органах державної влади. Цей крок також увійшов до переліку рекомендацій для України, розроблених Торгівельним Представництвом США минулого року. «Економічні вигоди від скорочення рівня піратства у сфері програмного забезпечення залишаються у країні, – говорить Юрій Омельченко, керівник департаменту з захисту інтелектуальної власності «Майкрософт Україна». – Дослідження показують, що на внутрішньому ринку залишається 61% додатково створеного ВВП».

За оцінками міжнародної дослідницької компанії IDC, скорочення рівня комп’ютерного піратства в Україні на 10% за чотири роки забезпечило б 586 млн. доларів США на нові види економічної діяльності, 1957 нових робочих місць для працівників сфери інформаційних технологій та 88 млн. доларів США від сплати податків до 2013 року.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013