RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

июль

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

22 июля 2010 г

«Ні!» незаконному втручанню у роботу мереж операторів і провайдерів телекомунікацій

21 липня Інтернет Асоціація України спільно з Українським союзом промисловців і підприємців (УСПП) провели круглий стіл на тему: «Механізми ефективної протидії незаконному втручанню у роботу мереж операторів і провайдерів телекомунікацій». В роботі заходу взяли участь президент УСПП, народний депутат України Анатолій Кінах, голова Правління ІнАУ Тетяна Попова, президент компанії «Адамант», віце-президент УСПП Іван Пєтухов, представники органів державної влади, а також правоохоронних структур. До обговорення випадків крадіжок телекомунікаційного обладнання та пошкодження власних мереж долучились представники компаній «Воля-Кабель», «Індастріал Медіа Нетворк» (IPNET), «Харківські телекомунікаційні системи», «Кримтел», «Укртелеком» тощо.

Голова Правління ІнАУ Тетяна Попова у своєму виступі звернула увагу присутніх на дві основні складові існуючої проблеми. З одного боку, Т. Попова відзначила погіршення загальної економічної ситуації у державі та рівня життя громадян країни, з іншого - зростання випадків недобросовісної конкуренції на ринку, що наразі носить масовий характер.

Президент УСПП Анатолій Кінах підкреслив необхідність вирішення проблеми на законодавчому рівні. «Якщо Україна не буде захищати права власника, права інвестора, запобігати таким явищам незаконного втручання, як втручання в діяльність операторів і провайдерів телекомунікацій, то це дуже негативно вплине на бажання системних інвесторів вкладати інвестиції», - відзначив він.

Представники компаній наводили численні приклади із власної практики щодо значного зростання кількості випадків незаконного втручання у роботу мереж операторів і провайдерів телекомунікацій у вигляді пошкодження кабельних ліній зв‘язку, крадіжок телекомунікаційного обладнання. Так, член правління ІнАУ, президент ТОВ «Адамант» Іван Пєтухов відзначив, що протягом минулого року і першого півріччя 2010 року спостерігається 50- кратний сплеск. Загалом такий загрозливий стан справ склався не лише у столиці, але й у багатьох містах країни, зокрема, Одесі, Вінниці, Харкові, та Криму. У свою чергу представник Генпрокуратури – В’ячеслав Поляк порадив представникам компаній повідомляти щодо відповідних випадків саме органи прокуратури України.

Учасники зустрічі вирішили доручити у рамках роботи робочої групі з питань взаємодії громадських організацій і державних структур з протидії кіберзлочинності (за участі представників УСПП, ІнАУ, МВС, СБУ, Ради Європи) розробити рекомендації щодо координації зусиль та взаємодії учасників ринку, представників правоохоронних органів, працівників ЖКГ та громадськості у протидії незаконному втручанню в роботу телекомунікаційних мереж.

Протягом серпня 2010 року правління ІнАУ та УСПП спільно з фахівцями сфери телекомунікацій та правоохоронних органів, представниками адміністрації Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів та РНБОУ повинні підготувати низку законодавчих ініціатив, а саме:

- ініціювати повернення до Кримінального кодексу статті 188 «Викрадення шляхом демонтажу та іншим засобом електричних мереж, кабельних ліній зв'язку та їх обладнання», вилученої Законом України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо гуманізації кримінальної відповідальності» від 15.04.2008 р. № 270-VI;

- посилити відповідальність за злочини, вказані в ст. 360 «Умисне пошкодження ліній зв'язку» та ст. 361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку» Кримінального кодексу України;

- щодо особливостей виконання в сучасних умовах Закону України вiд 05.05.1999 р. «Про металобрухт» та виключення можливостей заготівлі металобрухту, отриманого кримінальним шляхом від викраденого кабельного обладнання.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013