RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

апрель

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

27 апреля 2010 г

В НТУУ «КПІ» відкрився «Навчально-науковий центр НР»

Студенти «КПІ» отримають доступ до результатів наукових досліджень корпорації НР

Київ, 27 квітня 2010 р. – Сьогодні в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ «КПІ») відбулася урочиста церемонія відкриття навчально-наукового центру НР. Основне завдання проекту, реалізованого в рамках програми Міжнародний інститут технологій НР (МІТ НР), полягає у вдосконаленні підготовки ІТ-фахівців світового рівня і забезпеченні доступу студентів і викладачів до найсучасніших технологій.

НТУУ «КПІ» приєднався до програми в квітні 2009 року. У «пілотному» режимі заняття в центрі для студентів стартували з початку навчального року у вересні 2009. Участь НТУУ «КПІ» в програмі МІТ НР і відкриття навчально-наукового центру передбачає розробку спеціальних ІТ - курсів викладачами вузу спільно з експертами НР. Серед курсів, що читаються на базі і за сприянням Центру, – «Комп'ютерні мережі», «Мережеві інформаційні технології», «Захист інформації в комп'ютерних системах» і ряд інших.

Урочиста церемонія відкриття Центру пройшла за участі Михайла Ільченка, проректора з наукової роботи НТУУ «КПІ», Герберта Растбіхлера, керуючого директора НР в країнах Центральної та Східної Європи, Сергія Савенка, генерального директора НР в Україні та інших почесних гостей.

«Корпорація HP в 2009 році інвестувала близько 3 мільярдів доларів США у наукові дослідження в галузі ІТ, і потреба у таких розробках з кожним роком лише зростає. Співробітництво з провідними університетами дозволяє передавати наші знання й напрацювання молодим спеціалістам, які вже через декілька років будуть будувати сучасну інфраструктуру країни. За час роботи компанії НР в Україні, ми переконались у високій кваліфікації випускників КПІ і тому вирішили розпочати розвиток програми МІТ НР саме у цьому вузі», - каже Герберт Растбіхлер керуючий директор НР в країнах Центральної та Східної Європи.

«Навчально-науковий центр НР» в Києві – перший центр, відкритий в рамках програми МІТ НР в Україні. Компанія НР надала Центру сучасне обладнання для здійснення інноваційного освітнього проекту. Центр носить міжфакультетський статус, що забезпечує доступ до ресурсів НР студентам 125 спеціальностей, що навчаються в НТУУ «КПІ». Міждисциплінарна взаємодія в його рамках дозволяє удосконалювати не тільки інформаційні технології, але й вирішувати ряд спеціальних питань профільних галузей науки та промисловості.

Зараз перед «Навчально-науковим центром НР» в НТУУ «КПІ» з’являються нові завдання по розширенню співпраці з HP: планується проведення онлайн-лекцій із залученням фахівців HP, розробка нових курсів, організація спільних студентських проектів HP – НТУУ «КПІ» та проведення досліджень в галузі проектування сучасних засобів обчислювальної техніки і телекомунікаційного устаткування.

«КПІ завжди славився своїм викладацьким складом і науковою базою, що дозволяють дати нашим студентам глибоке знання фундаментальних і прикладних наук. Відкриття «Навчально-наукового центру НР» буде не тільки сприяти розвитку у наших студентів глибокого розуміння сучасних технологій, але й дозволить викладацькому складу обмінюватися досвідом з колегами з провідних університетів Європи, що беруть участь в програмі МІТ НР», - коментує керівник «Навчально-наукового центру НР» Юрій Миколайович Виноградов.

НТУУ «КПІ» став одним з більш 20 вузів країн Центральної та Східної Європи, що приєдналися до програми МІТ НР. Програма була створена у 2008 році спеціально для російських вузів, а її унікальність і перші успіхи дозволили їй стати міжнародною вже після року роботи: «Програма МІТ НР отримала безліч позитивних відгуків від російських університетів-учасників, і компанія прийняла рішення розширити географію програми, включивши стратегічні для неї ринки, в першу чергу – Україну», – відзначає керівник програми «МІТ НР» Ігор Бєлоусов, провідний менеджер по роботі з освітніми, дослідницькими і державними установами НР в Росії.

Програма передбачає обмін курсами серед всіх вузів-учасників з метою дослідження максимального ефекту від розроблених учбових матеріалів для всієї спільноти МІТ НР. Додатково, в рамках програми МІТ НР плануються лекції експертів НР та запрошених професорів, а також інші напрямки підтримки студентів.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013