RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

апрель

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

27 апреля 2010 г

10% українських комп’ютерних клубів легалізували своє програмне забезпечення

27 квітня 2010 року, Київ, Україна. «Майкрософт Україна» підвела підсумки програми для комп'ютерних клубів, метою якої було зниження рівня піратства в даному сегменті. У рамках програми українські Інтернет-кафе та комп'ютерні клуби могли придбати ліцензії на найпопулярніші програмні продукти Microsoft зі знижкою до 90%. За 5 місяців дії акції, яка закінчилася 31 березня, 171 Інтернет-кафе скористалося спеціальними умовами, з них 97 легалізували ПЗ Microsoft. Це число не враховує так звані «інтерактивні клуби» для азартних ігор, тому що на них умови акції не поширювалися.

«Результати програми для Інтернет-кафе дуже чітко демонструють ставлення українців до легального програмного забезпечення: навіть при знижці в 90% тільки 10% комп'ютерних клубів скористалися можливістю легалізувати ПЗ. Це означає, що індустрія в цілому усе ще не готова перейти до цивілізованого способу ведення бізнесу. Ми із задоволенням пішли б назустріч і подовжили акцію, але це матиме сенс тільки при усвідомленні українським бізнесом цінності гри за правилами», – відзначив Дмитро Шимків, генеральний директор «Майкрософт Україна».

Одним із завдань цієї програми «Майкрософт Україна» бачила розширення доступу українців до новітніх технологій – спеціальні умови пропонувалися саме на останні версії продуктів – Windows 7 та Microsoft Office 2007. 45% компаній-учасників на додачу до операційної системи придбали також офісні пакети Microsoft. Таким чином, відвідувачі цих Інтернет-кафе, а часто це студенти й люди, у яких вдома поки ще немає комп'ютера, отримають доступ до продуктів, володіння якими допоможе їм стати більш конкурентоспроможними на ринку праці.

«Оголосивши на території України спеціальну програму для комп'ютерних клубів, корпорація Microsoft продемонструвала, що ефективно боротися з нелегальним використанням програмного забезпечення можна також за допомогою маркетингових програм. За дуже низьку ціну комп'ютерні клуби отримали унікальний шанс почати легально використовувати максимальні конфігурації акційних продуктів: Windows 7 Pro і Office ProPlus 2007. У нинішніх непростих економічних умовах багато комп'ютерних клубів змушені були закритися або змінити сферу діяльності. Участь у цій акції Microsoft допомогло багатьом комп'ютерним клубам не тільки легалізувати програмне забезпечення та утриматися «на плаву», а й підвищити свою конкурентоспроможність», – сказав Павло Чухрай, директор з маркетингу продукції компанії «Інфотрейд».

Традиційно, більшість учасників скористалися спеціальною пропозицією програми в останній місяць її дії – 80% заявок надійшли в березні. Крім знижок на операційні системи та офісні пакети, істотною умовою акції були спеціальні умови на придбання ліцензій на право здачі ПЗ Microsoft в оренду. Така ліцензія необхідна для надання доступу до програмних продуктів, встановлених в Інтернет-кафе, третім особам.

Компанії-учасники акції відзначають позитивний вплив легалізації ПЗ на їхній бізнес: «В умовах економічної кризи мені, представнику малого бізнесу в Україні, нереально було оплатити повну вартість ліцензій і прав здачі в оренду для 49 комп'ютерів, які використовуються в нашому клубі. Тому ми з великим задоволенням скористалися умовами акції Microsoft. Легалізація програмного забезпечення дозволила нам працювати спокійно, бути впевненими у своїх діях, і, можна сказати, «вийти на білий світ». Хотілося б особливо підкреслити різницю між комп'ютерними клубами, які реально надають послуги доступу до Інтернет, а таких залишилося мало, і інтерактивними клубами, які займаються гральним бізнесом через Інтернет», – говорить Роман Жартовський, власник комп'ютерного клубу «Оттава», м. Дніпропетровськ.

Окрім класичних Інтернет-кафе та комп'ютерних клубів, у «Майкрософт Україна» надходили заявки і від закладів, основним бізнесом яких є надання доступу до азартних ігор онлайн. Проте «інтерактивні клуби» такого роду не могли взяти участь в програмі для Інтернет-кафе.

Умови акції доступні на сайті: www.microsoft.ua/icafe.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013