RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




ІНТЕРНЕТ АСОЦІАЦІЯ УКРАЇНИ СВЯТКУЄ СВІЙ ЧЕРГОВИЙ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ НОВИМИ ІНІЦІАТИВАМИ З ПІДТРИМКИ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО ІКТ-РИНКУ

22 грудня 2000 року відбувся Установчий з'їзд Інтернет Асоціації України (ІнАУ). Дев’ять років тому близько чотирьох десятків підприємств об’єднали свої зусилля для обстоювання інтересів молодої на той час інтернет-галузі, напрацювання правового поля у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), формування в Україні інформаційного суспільства.

За майже десятиліття діяльності Асоціація зросла в чисельності та здобула авторитет як одне з найбільших і найвпливовіших професійних об’єднань у вітчизняній галузі ІКТ. Жоден значущий правовий акт в сфері телекомунікацій не залишився без уваги ІнАУ на всіх етапах розробки та імплементації. Реалізовано ряд конкретних проектів у сегменті боротьби з кіберзлочинністю, у питаннях формування громадянського суспільства, в сфері захисту економічної конкуренції, у підтримці розвитку різних сегментів ИКТ-ринку в умовах фінансово-економічної кризи.

Базою практичної діяльності ІнАУ є реалізація конкретних проектів. Один з найбільш успішних – дочірнє підприємство «Українська мережа обміну інтернет-трафіком (UA-IX)». На сьогоднішній день це підприємство обслуговує близько 100 компаній в 7 областях України та забезпечує обсяг інтернет-трафіку понад 70 Гбіт/с. ІнАУ є засновником постійно діючого Третейського суду, який надає допомогу у вирішенні правових проблем, пов'язаних з діяльністю телекомунікаційних компаній.

У рамках ІнАУ плідно працюють 9 Комітетів, що покривають всі основні сегменти інтернет-ринку України. Серед них - Комітет з питань Безпеки в інформаційних системах, Юридичний, Технічний, Доменний, Радіокомітет, Комітет з питань свободи слова. Створено й успішно функціонують Робочі групи з питань Кабельної каналізації електрозв’язку, з Доменної реформ, з Питань взаємодії з правоохоронними органами. ІнАУ відкрита для співробітництва і пропонує представникам ІКТ-галузі участь у круглих столах, семінарах, конференціях та інших заходах, участь у діяльності Робочих груп при ІнАУ, роботу в Комітетах ІнАУ а також асоційоване та дійсне членство.

Подальший динамічний розвиток Інтернет в Україні вимагає від учасників ІКТ-ринку більшої взаємодії та спільного захисту спільних інтересів. Провідним українським об'єднанням підприємств, що виконують цю задачу, є Інтернет Асоціація України.

Більш докладно з завданнями ІнАУ, її діяльністю, списком членів і комітетів можна ознайомитися на сайті www.inau.org.ua або за телефоном (044) 278-2925.

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Сервисные центры регионов объединяются для совместной работы.
Награды нашли своих героев
Министерства, наука, вузы, промышленные и ИТ-компании разрабатывают пути повышения конкурентоспособности экономики Украины
Криптограф Atlansys Bastion Pro включен в комплект бизнес-решений Dr.Web
Корпоративные программные решения Panda Security в компании «ТелеСвязь»
Число пользователей Opera Mini в Украине за год выросло более чем в два раза
Технологией Opera Turbo за месяц воспользовались 5 млн человек
«Межкорпоративный Университет» выпустил первую группу слушателей
Новогодние подарки на WAP-портале МТС
К предстоящей Олимпиаде корпорация Acer выпустила специальную линейку ноутбуков и мониторов

© ITware 2000-2016