RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

декабрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

18 декабря 2009 г

Лише кандидати-жінки у Президенти України оцінюють важливість інформаційно-комунікаційних технологій у розвитку країни

Інтернет Асоціація України, як учасник Громадської Ради з питань інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), взяла участь у підготовці і проведені Форуму «Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні». Форум передбачав діалог професіоналів ринку високих технологій та кандидатів у Президенти України щодо відображення у передвиборчих програмах ідей та методів інформаційного суспільства.

Ще до початку виборчої кампанії та під час реєстрації кандидатів у Президенти вони отримали примірник Настанов з переліком нагальних завдань розбудови інформаційного суспільства в України. Документ пропонував використати фаховий досвід більш ніж двадцяти організацій, які входять до складу Громадської Ради, та взяти участь у громадському обговоренні цих питань. На жаль, на запрошення ІКТ-громадськості до участі у Форумі відгукнулись лише два кандидати у Президенти.

Юлію Тимошенко на Форумі представляв Народний депутат України, радник Прем'єр-міністра України Віталій Чудновський, який оголосив від її імені офіційне звернення до учасників Форуму. В своєму зверненні Прем'єр-міністр зокрема зазначила, що «необхідність державної підтримки галузі інформаційно-комунікаційних технологій набула особливої актуальності, тому уряд України визнав сприяння розвитку інновацій одним з основних напрямків подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи».

Представник Анатолія Гриценко взяв участь у обговоренні деяких питань Форуму та запропонував провести зустріч кандидата у Президенти з представниками Громадської Ради з питань ІКТ, під час якої обговорити питання співпраці у вирішенні нагальних проблем розбудови інформаційного суспільства в Україні.

Як зауважив на Форумі член Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України Олександр Баранов, програми кандидатів у Президенти з огляду на ступінь відображення в них проблематики інформаційного суспільства поділяються на три категорії. У дев’яти претендентів на найвищу посаду в країні - М.Бродського, О.Пабата, С.Ратушняка, П.Симоненко, О.Мороза, В.Противсіха та О.Рябоконя програми взагалі не містять положень, пов'язаних з ІКТ. У А.Гриценко, В.Литвина, О.Тягнибока, В.Януковича, О.Костанка, С.Тигіпка, В.Ющенка та А.Яценюка програми мають положення, опосередковано пов'язані з ІКТ (застосовуються терміни сучасні технології, високі технології, інформаційний простір тощо).

І лише у трьох кандидатів – Ю.Тимошенко, Л.Супрун та І.Богословської програми мають положення, з прямим посиланням на ІКТ, інформаційне суспільство тощо.

У ході Форуму були заслухані доповіді представників Громадської ради з питань ІКТ, присвячені колу найбільш актуальних проблем сучасного стану вітчизняної нормативної бази у сфері ІКТ, механізмів покращання рівня державного та місцевого управління, шляхів розвитку інформаційного суспільства в Україні. Зокрема, голова Правління ІнАУ Тетяна Попова говорила про актуальність боротьби з монополізмом при доступі до кабельної каналізації електрозв’язку. Керівник асоціації зазначила необхідність внесення відповідних змін до законодавства щодо впровадження державного регулювання у цій сфері незалежно від форми власності. Виступи члена Правління ІнАУ Еліни Шнурко-Табакової стосувалися питань свободи слова як безумовного пріоритету розвитку інформаційного суспільства в Україні, член Правління УСПП Іван Пєтухов присвятив свою доповідь актуальним питанням впровадження в Україні електронного цифрового підпису, а заступник голови Правління ІнАУ Олександр Ольшанський говорив про проблеми подальшого розвитку доменної зони .UA. Представники інших асоціацій та об’єднань акцентувалися на проблемах впровадження в Україні електронного урядування, плюралізму ЗМІ в контексті розвитку телерадіомовлення в Україні, проблемах розвитку в Україні індустрії розробки програмного забезпечення, заходах щодо впровадження в Україні цифрового телебачення, податковій та митній політиці в сфері ІКТ.

Участь у Форумі взяли представники професійних об’єднань у сфері ІКТ та громадських організацій, керівники відповідних державних установ та журналісти – всього понад 70 осіб. Підбиваючи підсумки, учасники Форуму напрацювали ряд конкретних заходів щодо розвитку Інформаційного суспільства в Україні та затвердили Резолюцію. Намічені зустрічі представників Громадської Ради з питань ІКТ з керівниками провідних політичних сил України, клопотання щодо проведення парламентських слухань з питань розвитку інформаційного суспільства в Україні, відповідні звернення до ЗМІ, співпраця з громадськими об’єднаннями з інших галузей, тощо.

Захід відбувся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та компанії «Майкрософт Україна». Пряму веб-трансляцію здійснювала компанія «Адамант».

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также в рубрике Отраслевые нормы и прецеденты

 

16 августа 2011 г

 • Незалежна Асоціація телерадіоМовників проведе у Ялті міні-конференцію «Нові медіа - нові помилки»

15 августа 2011 г

 • Samsung – самый любимый бренд украинцев

4 июля 2011 г

 • VERNA, совместно с Cisco и Veeam, провела семинар по актуальным решениям современной ИТ-инфраструктуры.

8 июня 2011 г

 • ДП «Українська мережа обміну трафіком» (UA-IX) готова до переходу на новий інтернет-протокол IPv6

7 июня 2011 г

 • Голова НКРЗ відповідає громадськості

26 мая 2011 г

 • Корпорация Symantec продолжает сертифицировать свои ИБ-решения для соответствия требованиям регулирующих органов

27 апреля 2011 г

 • «Киевстар» стал победителем первого тура Всеукраинского рейтинга «Добросовестные налогоплательщики - 2010»

22 апреля 2011 г

 • ІнАУ та Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації провели круглий стіл

7 апреля 2011 г

 • КАК ПРАВИЛЬНО ИСПОЛЬЗОВАТЬ АУТСОРСИНГ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРИБЫЛИ КОМПАНИИ?

31 марта 2011 г

 • Компания LG Electronics и Всемирная продовольственная программа ООН используют новейшие технологии в борьбе с голодом

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013