RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

октябрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

23 октября 2009 г

«Законодавче врегулювання проблем розвитку ІКТ-галузі України на сучасному етапі»

Учасники круглого столу,

ВИСЛОВЛЮЮЧИ своє занепокоєння майбутнім галузі інформаційно-комунікаційних технологій України,

ПРОПОНУЮТЬ:

1. Визначити, що оптимальний шлях розвитку ринку інформаційно-комунікаційних технологій – це удосконалення діючого законодавства в галузі ІКТ шляхом врахування позицій всіх учасників ринку. Тому важливим і необхідним є впровадження в правове поле України положень, які відображені у Настановах кандидатам у Президенти України Громадської ради з питань інформаційно-комунікаційних технологій «Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні».

2. Довести до відповідних державних органів стурбованість учасників круглого столу змістом деяких положень рішення Національної комісії з питань регулювання зв’язку України щодо змін до Ліцензійних умов здійснення діяльності у сфері телекомунікацій та змін до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг» від 09.08.2005 р. № 720. Доручити Правлінню ІнАУ направити регулятору та Держкомпідприємництва відповідні пропозиції щодо цих нормативних актів.

3. Докласти зусиль до відвернення небезпеки зростання монополізму в сегменті впровадження в Україні систем електронного цифрового підпису та електронного документообігу. Доручити Правлінню ІнАУ розробити та направити відповідні листи до Голови урядового комітету з питань економічної політики, до Голови Держкомпідприємництва та до голови Антимонопольного комітету України.

4. Відзначити застарілість та невідповідність поточного стану системи доменних реєстрацій в Україні сучасним потребам галузі телекомунікацій та сучасній міжнародній практиці. Оскільки подальше зволікання з реформуванням шкодить розвиткові доменної зони .UA та відволікає ресурси українських споживачів доменних послуг на користь закордонних доменів, сприяти впровадженню в життя Концепції розвитку домену .UA (з урахуванням необхідних змін) та рекомендувати розробку на базі Концепції нової редакції Правил домену .UA та відповідних регуляторних та законодавчих актів.

5. Підтримати зусилля Національної комісії з питань регулювання зв’язку України щодо завершення роботи над «Порядком формування тарифів на послугу доступу до кабельної каналізації електрозв’язку», який має стати механізмом законодавчого врегулювання ринку використання кабельної каналізації електрозв’язку усіх форм власності. Надати підтримку Головному управлінню зв’язку та інформатизації КМДА щодо розробки «Порядку використання об'єктів та майна для функціонування розвитку телекомунікаційних мереж загального користування у м. Києві» на заміну рішенню Київради від 22 січня 2009 року № 6/1061.

6. Звернути увагу народних депутатів України на шкідливість в умовах фінансової та економічної кризи додаткового навантаження галузі телекомунікацій новими податками та зборами, зокрема щодо обкладання послуг доступу в Інтернет збором на розвиток театрального мистецтва та кінематографії в Україні, як це передбачено у законопроекті № 4764 від 03.07.2009 р. «Про загальнодержавний збір на розвиток театрального мистецтва та кінематографії в Україні». Оргкомітету круглого столу направити відповідні листи з посиланням на цю Резолюцію до відповідних комітетів Верховної Ради України.

7. Визнати небезпечними для розвитку інформаційного суспільства в Україні впровадження законодавчих ініціатив, які суперечать ратифікованим Україною міжнародно-правовим актам у сфері боротьби з розповсюдженням дитячої порнографії та протидії злочинам, що вчинені із використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Докласти зусиль щодо відхилення на етапі розгляду у другому читанні законопроектів №1340 від 15.05.2008 (автор Москаль Г.Г.) та №3271 від 25.05.2009 (Унгурян П.Я. та ін.), або внесення відповідних змін до цих законопроектів. Оргкомітету круглого столу направити відповідні листи з посиланням на цю Резолюцію до відповідних комітетів Верховної Ради України.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также в рубрике Отраслевые нормы и прецеденты

 

16 августа 2011 г

 • Незалежна Асоціація телерадіоМовників проведе у Ялті міні-конференцію «Нові медіа - нові помилки»

15 августа 2011 г

 • Samsung – самый любимый бренд украинцев

4 июля 2011 г

 • VERNA, совместно с Cisco и Veeam, провела семинар по актуальным решениям современной ИТ-инфраструктуры.

8 июня 2011 г

 • ДП «Українська мережа обміну трафіком» (UA-IX) готова до переходу на новий інтернет-протокол IPv6

7 июня 2011 г

 • Голова НКРЗ відповідає громадськості

26 мая 2011 г

 • Корпорация Symantec продолжает сертифицировать свои ИБ-решения для соответствия требованиям регулирующих органов

27 апреля 2011 г

 • «Киевстар» стал победителем первого тура Всеукраинского рейтинга «Добросовестные налогоплательщики - 2010»

22 апреля 2011 г

 • ІнАУ та Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації провели круглий стіл

7 апреля 2011 г

 • КАК ПРАВИЛЬНО ИСПОЛЬЗОВАТЬ АУТСОРСИНГ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРИБЫЛИ КОМПАНИИ?

31 марта 2011 г

 • Компания LG Electronics и Всемирная продовольственная программа ООН используют новейшие технологии в борьбе с голодом

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013