RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

март

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

20 марта 2009 г

Спільна прес-конференція Нацкомісії з моралі та ІнАУ

20 березня 2009р. в інформагенції «Укрінформ» відбулась спільна прес-конференція представників ІнАУ та Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі з нагоди підписання Меморандуму про співробітництво з питань безпеки в українському сегменті Інтернету.

У прес-конференції взяли участь голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, голова Правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова та заступник Голови Правління ІнАУ Олександр Ольшанський.

Як зазначив Василь Костицький, підписанню Меморандуму, який розпочався з засідання Круглого столу 17 грудня «Шляхи консолідації громадськості та державних органів у подоланні негативних явищ у розвитку наповнення українського сегменту Інтернету», передувала гостра дискусія між ІнАУ та Національною комісією. Але в результаті сторони вийшли на узгоджений документ, за основу якого був взятий варіант ІнАУ. Національна комісія вважає за краще йти шляхом суспільної згоди замість посилення регуляторних механізмів, шляхом вдосконалення законодавства замість штрафів, шляхом організації суспільної дискусії.

Тетяна Попова підкреслила, що Меморандум стосується перш за все питань боротьби з найбільш неприйнятними явищами в Інтернеті, як то розміщення дитячої порнографії, контенту з проявами національної та расової дискримінації, терористичних закликів. Діяльність ІнАУ з цих питань не обмежується тільки організацією круглого столу 17 грудня та підписанням меморандумів. Асоціація є активним учасником Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті і лише останнім часом провела цілу низка заходів в сфері безпечного Інтернету. Зокрема, розпочата робота над проектом Skarga щодо інформування інтернет-провайдерів про помічені користувачами Інтернету веб-сторінки з пов’язаними з насиллям порушеннями українського законодавства. Запуск цього проекту очікується наприкінці квітня, він дасть змогу долучити широку громадськість до викорінення в Інтернеті найбільш небезпечного контенту.

Олександр Ольшанський назвав причини, з яких ІнАУ займається питаннями безпеки в Інтернеті. ІнАУ занепокоєна тим, що останнім часом дехто намагається ліпити з Інтернету образ ворога. Провайдери розуміють, що суспільство дуже негативно реагує на аморальну інформацію в Мережі, і якщо гравці інтернет-ринку самі не почнуть ефективну роботу з викорінення цих явищ, то громадськість змусить застосувати дуже жорсткі дії. Саморегулювання – найбільш прийнятний шлях вирішення проблеми. Альтернативний шлях – шлях Китаю та нашого північного сусіда – нас не влаштовує. Світова практика свідчить, що питаннями забезпечення безпеки в Інтернеті найбільш ефективно займаються волонтерські організації. І ми вважаємо, що Україна також повинна йти цим шляхом. Держава – це не тільки місце на карті. Це люди з їх системою моральних цінностей. І держава повинна захищати ці цінності, як свої кордони. Але держава – це ми. Значну частину роботи громадяни можуть зробити самі, не залучаючи каральні механізми. Ідея полягає в тому, щоб попереджати такі речі, ніж потім боротися з їх наслідками. Ось мета цього заходу.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также в рубрике Отраслевые нормы и прецеденты

 

16 августа 2011 г

 • Незалежна Асоціація телерадіоМовників проведе у Ялті міні-конференцію «Нові медіа - нові помилки»

15 августа 2011 г

 • Samsung – самый любимый бренд украинцев

4 июля 2011 г

 • VERNA, совместно с Cisco и Veeam, провела семинар по актуальным решениям современной ИТ-инфраструктуры.

8 июня 2011 г

 • ДП «Українська мережа обміну трафіком» (UA-IX) готова до переходу на новий інтернет-протокол IPv6

7 июня 2011 г

 • Голова НКРЗ відповідає громадськості

26 мая 2011 г

 • Корпорация Symantec продолжает сертифицировать свои ИБ-решения для соответствия требованиям регулирующих органов

27 апреля 2011 г

 • «Киевстар» стал победителем первого тура Всеукраинского рейтинга «Добросовестные налогоплательщики - 2010»

22 апреля 2011 г

 • ІнАУ та Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації провели круглий стіл

7 апреля 2011 г

 • КАК ПРАВИЛЬНО ИСПОЛЬЗОВАТЬ АУТСОРСИНГ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРИБЫЛИ КОМПАНИИ?

31 марта 2011 г

 • Компания LG Electronics и Всемирная продовольственная программа ООН используют новейшие технологии в борьбе с голодом

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013