RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

март

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

5 марта 2009 г

Додатковий податок на телекомунікації

Сьогодні Верховна Рада планує розгляд у першому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення доступу до універсальних телекомунікаційних послуг» № 3683 від 30.01.2009 року.

Інтернет Асоціація України звернулася до народних депутатів України з листом, в якому закликала їх не допустити введення прихованого податку на телекомунікаційну галузь України у вигляді створення фонду універсальної послуги, який пропонується цим законопроектом.

В документі пропонуються внесення змін до закону України «Про телекомунікації» задля вирішення проблеми забезпечення доступу населення України до універсальних телекомунікаційних послуг шляхом утворення Фонду універсальних послуг як спеціального фонду у складі Державного бюджету України. Фонд пропонується утворювати за рахунок збору у вигляді цільової надбавки до тарифу на телекомунікаційні послуги (у розмірі 3% вартості наданих послуг без урахування ПДВ), який будуть сплачувати оператори і провайдери телекомунікацій.

Сама ідея створення фонду, який би акумулював кошти на розвиток зв’язку в Україні, є актуальною. Світовий досвід створення таких фондів, особливо у попередні часи, до широкого розгалуження мобільного зв’язку, значною мірою показував позитивний результат.

Разом з тим ІнАУ звертає увагу на таке.

1. В законопроекті нечітко визначено саме поняття універсальних послуг (ст. 62 потребує доопрацювання та усунення протиріч, зокрема у частині визначення поняття безпроводового доступу).

2. Законопроект надає необґрунтовану перевагу одному з видів послуг зв’язку, а саме фіксованому зв’язку, який віднесений до універсальної послуги. Разом з тим, мобільний зв’язок в умовах розширення покриття до 98% території України, відсутності абонплати, гнучкості тарифів та зближення їх з тарифами фіксованого зв'язку фактично взяв на себе соціальну функцію, особливо у сільській місцевості.

3. Посилання Пояснювальної записки законопроекту на його нібито соціальну направленість не відповідає дійсності. Всі затрати на створення Фонду ляжуть на плечі користувачів через підвищення цін на всі без винятку послуги зв’язку, що в умовах економічної кризи стає додатковим і достатньо суттєвим фактором соціального напруження.

4. Пояснювальна записка до законопроекту містить некоректні статистичні дані. Заявлена в ній кількість нетелефонізованих малонаселених пунктів сільської місцевості – більш ніж 2 тис – не відповідає дійсності, оскільки при цьому не відмічено, що мова йде лише про відсутність у цих населених пунктах фіксованого зв’язку. Насправді, за даними Міністерства транспорту та зв’язку, тільки 36 сіл України не мають ніякого телефонного покриття (це 2,5 тис. абонентів), якщо враховувати мережі мобільного зв’язку.

5. Розмір внеску в ФУУ необґрунтований та явно завищений (3% вартості телекомунікаційних послуг без урахування ПДВ), навіть якщо мова йде про телефонізацію 2 тис. населених пунктів, не кажучи вже про реальну цифру 36 сіл.

6. Законопроект дає грунт для фінансових зловживань з огляду на нечітку визначеність поняття універсальної послуги та покладання контролю за сплатою збору на дві різні за своїм призначенням структурі - НКРЗ та органи державної податкової служби. Ще однією підставою для можливих фінансових зловживань є відсутність чіткого визначення бази, з якої планується застосовувати збір.

7. Законопроект провокує органи державної влади до корупційних дій з огляду на те, що нечітко прописаний механізм ринкової переваги: наведене у ст. 12 визначення терміну «оператор, провайдер телекомунікацій з істотною ринковою перевагою» не містить чітких критеріїв оцінки ринкової переваги суб’єкта господарювання.

З огляду на зазначене, Інтернет Асоціація України вважає законопроект № 3683 таким, що завдасть значної шкоди як ринку телекомунікацій України, так і всім громадянам України в цілому і просить сприяти відхиленню цього документу.

Якщо таке відхилення неможливе, ІнАУ закликає сприяти проведенню громадського обговорення законопроекту та створити робочу групу з цього приводу з залученням фахівців ринку телекомунікацій. Інтернет Асоціація України готова направити до неї своїх представників з конкретними пропозиціями.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также в рубрике Отраслевые нормы и прецеденты

 

16 августа 2011 г

 • Незалежна Асоціація телерадіоМовників проведе у Ялті міні-конференцію «Нові медіа - нові помилки»

15 августа 2011 г

 • Samsung – самый любимый бренд украинцев

4 июля 2011 г

 • VERNA, совместно с Cisco и Veeam, провела семинар по актуальным решениям современной ИТ-инфраструктуры.

8 июня 2011 г

 • ДП «Українська мережа обміну трафіком» (UA-IX) готова до переходу на новий інтернет-протокол IPv6

7 июня 2011 г

 • Голова НКРЗ відповідає громадськості

26 мая 2011 г

 • Корпорация Symantec продолжает сертифицировать свои ИБ-решения для соответствия требованиям регулирующих органов

27 апреля 2011 г

 • «Киевстар» стал победителем первого тура Всеукраинского рейтинга «Добросовестные налогоплательщики - 2010»

22 апреля 2011 г

 • ІнАУ та Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації провели круглий стіл

7 апреля 2011 г

 • КАК ПРАВИЛЬНО ИСПОЛЬЗОВАТЬ АУТСОРСИНГ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРИБЫЛИ КОМПАНИИ?

31 марта 2011 г

 • Компания LG Electronics и Всемирная продовольственная программа ООН используют новейшие технологии в борьбе с голодом

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013