RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

февраль

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

23 февраля 2009 г

Захистимо бізнес від корупції !

Відкрите звернення до національних товаровиробників

Прийнято Радою національних асоціацій товаровиробників

при Кабінеті Міністрів України

Розвал економіки, корупція владних структур, вимирання і деградація нації. Все це – ознаки останніх сімнадцяти років нашого життя. За останній рік економічна криза в країні набула загрозливих масштабів. І це наслідок неконтрольованих, непогоджених дій, а нерідко спрямованих дій різних гілок влади.

Податкове поле зруйновано численними пільгами, а через те промисловці, які сплачують податки на загальних підставах, не мають стимулів для розвитку виробництва. Сьогодні один працюючий у промисловості повинен заробити на кожну гривну заробітної плати ще 85 коп. податків.

При цьому зовсім викреслено з державної політики необхідність створення сприятливих умов для роботи промисловості, яка є основним наповнювачем державного бюджету. Петлю на шиї її незалежності затягують не зовнішні вороги, чи потойбічні сили, а внутрішня бюрократія. Слова її дуже солодкі, а дії руйнівні. За оцінкою Світового банку ми займаємо 180 місце по прозорості оподаткування, а 50% економіки знаходиться в тіні.

Промисловці, підприємці громадські об‘єднання не змогли добитися від владних структур впливу на прийняття рішень щодо підтримки національного виробника.

Тому ми звертаємось до вас, Людей, які за своєю суттю є державотворцями, провідниками та захисниками сучасної економічної моделі розвитку. Міць країни визначається не заявами політиків, які у нас займаються політиканством, а виробничниками, що створюють матеріальні блага. Всі ми живемо в умовах кризи майже двадцять років. В її основі – моральні аспекти. Саме через це, як констатують американські дослідники, в Україні постійно погіршується рівень економічної свободи, тоді як у світі він зростає. Тепер серед європейських країн Україна посідає за цим показником передостаннє, 42 місце, а в світовому рейтингу – 152 місця. У порівнянні з іншими країнами Україна відрізняється неефективністю підприємницького середовища, її регуляторна база залишається складною і заплутаною, корупція та бюрократія відлякують багатьох інвесторів. Рейтинг ведення бізнесу в Україні за даними Світового банку сповз на 145 місце у світі, далі ідуть африканські та азійські країни, економіка яких зруйнована громадянськими війнами.

Податок на додану вартість як був кримінальним, так і залишається ним з новими проявами. Безліч прикладів, коли оточуючі державні органи структури, «гарантують» законне відшкодування ПДВ, але потребують від 20 до 30 % «винагороди».

Чисельність працюючих у промисловості на цей час становить більш як 3,2 млн. осіб. За рахунок працюючих в промисловості, на транспорті та в будівництві утримується вся бюджетна сфера чисельністю 3,9 млн. чоловік (медицина, освіта, управлінські кадри) та формуються кошти Пенсійного фонду. На одного працівника промисловості при середньомісячної зарплаті 2100 грн. припадає біля 45 тис.грн. податків на рік.

В малому бізнесі працює близько 3 млн. осіб, але в розрахунку на одного працівника малого бізнесу сплачується податків лише 800 грн. на рік, а це свідчить про те, що малий бізнес працює в «тіні». Чому ж така соціальна несправедливість створена на ринку України?

Кабінетом Міністрів України постановою від 20.12.2008 № 1118 була зроблена спроба направити бізнес в правове поле, яка унеможливлювала платнику єдиного податку ще й бути платником ПДВ, що дозволяло мінімізувати податкові зобов’язання. Але через місяць цей порядок скасовано (постанова Кабінету Міністрів України від 28.01.2009 № 45).

Ухилення від оподаткування стало нормою нашого життя, чим порушується основний принцип розбудови громадянського суспільства та норм Конституції України (ст.67) щодо зобов’язання кожного сплачувати податки та збори.

Всі змирились з тим, що в державі гине виробництво. Україна перетворюється в базар, на якому діють закони джунглів. В торговій мережі продаж вітчизняних товарів складає лише 15 %. Всі закони і постанови приймаються тільки під якусь конкретну людину, яка лобіює «свої» структури. Зате на цьому тлі росте зарплата і добробут високопосадовців.

Необхідно провести реальні заходи по спрощенню оподаткування для всіх, розробити єдину систему оподаткування. Кожний підприємець, кожний працівник повинен сплачувати податки у Пенсійний фонд та на загальнодержавні потреби (освіта, медицина, оборона) - це громадянський обов’язок , встановлений Конституцією України.

Багато міністерств чи комітетів оточили себе різними структурами (ПП, ТОВ тощо), на які покладені обов’язки виконання функцій державних органів влади, але вже при сплаті коштів у свій власний гаманець, а не держави. Отримання різних довідок та дозволів від державних органів влади, оформлення митних процедур потребує додаткових коштів та витрат часу. Заклади пожежної охорони, охорони праці, стандартизації, ветеринарної служби, цінних паперів тощо (всіх не перелічить) займаються не упередженням порушень, а тільки перевірками, які завжди закінчуються накладанням штрафів. Витонченість засобів «видурювання» грошей у промисловців дивує.

Схоже, історія нічому не навчила наших політиків і високопосадовців. Вони перетворили Україну в територію для збуту зарубіжної продукції і постачання за кордон дешевої робочої сили. Виходить, ми торгуємо не товарами, а територією і людьми. Ганьба і приниження, породжені не нами, але саме ми повинні їх здолати.

Режим економіки вважається більш репресивним аніж вільним і подальший розвиток економіки, особливо за умов сповільнення світової економіки, без структурних реформ буде неможливий.

Пригадайте скільки обіцянок на форумах “Влада і бізнес – партнери” нам давали. Тоді високопосадовці обіцяли врахувати всі наші зауваження і пропозиції для поліпшення законодавства. Нічого не зроблено. Вести бізнес стало ще важче. Зате міністерства і відомства обросли дочірніми фірмами, які нас обдирають.

Хто, як не ми, члени асоціацій, знає всі проблеми!? Хто краще від нас знає, як поліпшити ситуацію? Тому пропонуємо проаналізувати все те, що заважає жити.

Захистимо державу і своє право бути в ній людьми!

З метою люстрації міністерств та інших органів виконавчої влади ми створюємо банк даних всіх корупційних схем, послуг, документації, довідок, державних органів виконавчої влади чи їх служб, якими перекладені функції по виконанню своїх обов’язків на приватні структури (ПП, ТОВ, фізичні особи) для додаткового обкладання «непрямими податками» виробників.

Просимо підтримати рух «Захистимо бізнес від корупції».

Рада національних асоціацій товаровиробників відкриває гарячу лінію для одержання інформації за формою, яку слід надсилати на електронну адресу: [email protected], факсом: (044) 528-14-24, або через сайт http://www.Rnat.org.ua/contact

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также в рубрике Отраслевые нормы и прецеденты

 

16 августа 2011 г

 • Незалежна Асоціація телерадіоМовників проведе у Ялті міні-конференцію «Нові медіа - нові помилки»

15 августа 2011 г

 • Samsung – самый любимый бренд украинцев

4 июля 2011 г

 • VERNA, совместно с Cisco и Veeam, провела семинар по актуальным решениям современной ИТ-инфраструктуры.

8 июня 2011 г

 • ДП «Українська мережа обміну трафіком» (UA-IX) готова до переходу на новий інтернет-протокол IPv6

7 июня 2011 г

 • Голова НКРЗ відповідає громадськості

26 мая 2011 г

 • Корпорация Symantec продолжает сертифицировать свои ИБ-решения для соответствия требованиям регулирующих органов

27 апреля 2011 г

 • «Киевстар» стал победителем первого тура Всеукраинского рейтинга «Добросовестные налогоплательщики - 2010»

22 апреля 2011 г

 • ІнАУ та Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації провели круглий стіл

7 апреля 2011 г

 • КАК ПРАВИЛЬНО ИСПОЛЬЗОВАТЬ АУТСОРСИНГ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРИБЫЛИ КОМПАНИИ?

31 марта 2011 г

 • Компания LG Electronics и Всемирная продовольственная программа ООН используют новейшие технологии в борьбе с голодом

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013