RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




Урочисте нагородження переможців конкурсу «Вчитель-новатор»

18 грудня 2007 року у Києві відбулася церемонія нагородження переможців четвертого всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор», який було організовано компанією «Майкрософт Україна» в рамках програми «Партнерство в навчанні» спільно з Академією педагогічних наук України та за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Участь у конкурсі брали вчителі загальноосвітніх та професійно-технічних учбових закладів, науковці, викладачі та студенти вищих учбових закладів усіх рівнів акредитації, а також викладачі інститутів післядипломної освіти. Переможці були обрані у трьох номінаціях: а) учителі загальноосвітніх і професійно-технічних учбових закладів; б) викладачі вищих учбових закладів і науковці; в) студенти ВУЗів.

Учасники конкурсу мали подати розробки уроків, конспекти лекцій, підручники, навчальні та навчально-методичні посібники, методичні розробки тощо для вищих, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, що описують або використовують програмні продукти Microsoft, а також програмні засоби навчального призначення. Журі повинно було обрати серед матеріалів найбільш цікаві та новаторські розробки, які в практичному сенсі мають позитивно вплинути на процес навчання та посприяти опануванню учнями сучасних інформаційних технологій.

Цього року на участь у четвертому конкурсі «Вчитель-новатор» було подано рекордну кількість заявок – 291, що майже втричі більше, ніж в минулому році, коли ця кількість складала 102 заявки. Загалом було обрано 10 переможців, які отримали цінні призи від організаторів – ноутбуки, КПК та цифрові фотокамери. Головний переможець отримав ноутбук, мультімедійний проектор та можливість презентувати свій проект на міжнародному форумі «Вчитель-новатор 2008», який відбудеться в березні цього року в м. Загреб, Хорватія. Ним став вчитель англійської мови спеціалізованої школи №10 з міста Суми, Черненко Віктор Олександрович. На суд журі він презентував проект під назвою "Робимо електронний підручник". «Конкурс «Вчитель-новатор» дозволяє викладачам у всеукраїнському масштабі популяризувати свої ідеї, щодо використання електронних засобів у навчанні та ділитися досвідом між собою. Також під час праці над проектами відбувається методична робота, яка допомагає освітянам розвиватися», – зазначив Віктор Олександрович.

Генеральний директор компанії «[Майкрософт Україна #22692]» Ерік Франке під час вітальної промови зазначив: «В рамках реалізації всесвітньої стратегії Microsoft «Партнерство в навчанні» конкурс «Вчитель-новатор» є однією з найважливіших подій для компанії «Майкрософт Україна». Проект дає можливість вчителям втілювати в життя свої цікаві ідеї, підвищувати професійний рівень і значною мірою вплинути на навчальну програму. Ми впевнені, що новітні розробки викладачів зможуть підвищити рівень використання інформаційних технологій в навчальному процесі та посприяють поліпшенню якості освіти загалом».

Конкурс має на меті посприяти опануванню освітянами сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та підтримати роботи педагогів та студентів педагогічних ВУЗів у розробці та впровадженні мультимедійних програмних засобів навчання. Безпосередньо ідеєю заходу вже четвертий рік поспіль є підвищення якості навчання учнів та студентів у галузі інформаційно-комунікаційних технологій, розвиток ініціативи педагогів та науковців у розробці та вдосконаленні навчально-методичних матеріалів для якісного вивчення сучасних програмних продуктів.

Менеджер з освітніх програм компанії «Майкрософт Україна» пані Кортні Зукоскі зауважує: «Велика кількість поданих проектів свідчить про те, що українські освітяни прагнуть розвиватися разом із новітніми технологіями і, що особливо приємно, переважна більшість поданих проектів були надзвичайно цікавими і корисними для навчання. Визначити переможців було дуже складно».

За словами пані Зукоскі, наступним кроком у розвитку програми «Вчитель-новатор» в Україні стане відкриття спеціалізованої Інтернет-мережі Innovative Teachers Network, яке відбудеться навесні 2008 року за сприяння Академії педагогічних наук України та Міністерства освіти і науки України. Метою проекту є побудова онлайн порталу, де українські вчителі матимуть можливість обмінюватись матеріалами, ідеями щодо навчання, а також новинами та оголошеннями. Онлайн форуми допоможуть взаємодії між вчителями з різних регіонів. На порталі також будуть доступні всі матеріали попередніх конкурсів „Вчитель-новатор”.

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Компания Fast Reports объявила о выходе FastCube 1.2
Toshiba выпускает высокопроизводительные твердотельные накопители с многоканальным контроллером (MLC)
Решение "Облик CRM + call center" и оборудование Samsung: полная совместимость
Новый продукт компании Apacer Handy Steno AH225: Притягивает взгляд как магнит
Израильская TTI Telecom приобретает украинскую компанию «Телесенс»
TAGAN представляет новую мощную линейку блоков питания BELOW ZERO
Михаил Брейман, Генеральный директор компании «АМИ», признан лучшим региональным предпринимателем Украины
Cisco поддерживает межкорпоративную связь с помощью технологии Cisco TelePresence
Huawei Technologies на Форуме Billing and OSS
hi-Tech.ua развивает Web 2.0

© ITware 2000-2016