RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

апрель

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

26 апреля 2010 г

Відкритий лист УАВПП до Президента України

Шановний пане Президенте!

Від імені видавців газет та журналів, які працюють в Україні та об’єднані в Українську Асоціацію Видавців Періодичної Преси (УАВПП), просимо Вас про сприяння видавничій галузі. УАВПП є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP), і з досвіду наших закордонних колег бачимо, що саме позиція держави та її лідера може допомогти галузі розвиватися та виконувати своє стратегічне призначення.

Наше прохання є актуальним саме зараз, коли від рішучих дій залежить результативність галузі та доля громадян, які в ній працюють.

Ми змушені звернутися до Вас через низку ускладнень та негативних впливів зовнішнього середовища, які одночасно діють на галузь друкованих ЗМІ, істотно зменшуючи її можливості до незалежного, якісного та своєчасного інформування громадян України. За виключенням світової економічної кризи, більшість інших негативних чинників, які впливають на галузь, викликані непродуманою політикою окремих чиновників.

Перша і основна проблема, яка потребує Вашого втручання - економічна політика держави по відношенню до ЗМІ.

На початку 2008 року ми неодноразово зверталися до тодішнього Уряду з проханням підтримати галузь у кризі. Попри це, всі звернення та пропозиції українських видавців залишились проігнорованими. Прогнозованим наслідком стало суттєве скорочення видавничого бізнесу, втрата робочих місць, зменшення податкових надходжень до бюджету.

Наступним кроком щодо знищення сильних та ефективних ЗМІ стали обмеження на розміщення реклами у пресі та активна діяльність Національної експертної комісії з питань суспільної моралі.

Перелічені заходи не мають на сьогодні реальних позитивних наслідків - ані для держави в цілому, ані для галузі - проте призвели до цілком реального зменшення доходів преси та, відповідно, податкових відрахувань.

Нам відомо, що в найближчому часі пресі черговий раз доведеться виконати завдання щодо наповнення бюджету. Йдеться про багаторазове збільшення розміру податку з реклами. Проте, політика «викачування коштів» з галузі, в результаті, призведе до зменшення кількості видань та відповідно - доходів держави.

Ми звертаємося до Вас пане Президенте з проханням забезпечити галузеве обговорення зазначеної та інших ініціатив, спрямованих на збільшення навантаження на пресу. Оскільки лише збалансоване рішення може бути ефективним як для держави так і для галузі.

Друга важлива проблема - це відсутність продуманої державної політики щодо розвитку друкованого слова в Україні.

Друковані ЗМІ - це особливий і єдиний канал інформації, який дозволяє людині розібратися у непростих питаннях – від пенсійного забезпечення до пошуку роботи. Жоден інший канал комунікації не дозволяє донести у легкій та доступній формі надзвичайно важливу інформацію, і не дає можливості вивчити різні варіанти вирішення тієї чи іншої задачі. Саме тому важливість преси для розвитку громадян та держави в цілому неможливо переоцінити. В той же час за останній рік ми стали свідками низки необґрунтованих рішень та реформ, які в різній мірі зашкодили галузі друкованих ЗМІ.

Одним з них є запровадження в Україні цензури - а саме низка рішень Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК). Попри суттєву недосконалість законодавства, яке регулює діяльність НЕК, та несприйняття її рішень ані медіа суспільством, ані громадянами, цей орган продовжує безглуздо витрачати кошти державного бюджету України на свою діяльність.

Турбує той факт, що останнім часом значно знизилась захищеність журналістів та друкованих видань. Яскравим прикладом цього є конфлікт податкової адміністрації з працівниками видавничого дому «Експрес».

У зв’язку з цим ми звертаємося до Вас, пане Президенте, з проханням забезпечити Ваш особистий контроль щодо дотримання прав журналістів та видавців та недопущення протиправного втручання в діяльність преси в Україні. Ми також наголошуємо на необхідності розробки та затвердження Державної програми розвитку преси, що сформулює основні принципи розвитку демократичних та сильних ЗМІ, які можуть служити на благо держави.

Шановний пане Президенте, ми ще раз звертаємо Вашу увагу, що лише за сприятливих умов можливо очікувати від галузі друкованих ЗМІ ефективної інформаційної та господарської діяльності.

Зі щирою повагою,

Президент УАВПП О. Антонець

Генеральний директор УАВПП О.Погорелов

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также в рубрике Отраслевые нормы и прецеденты

 

16 августа 2011 г

 • Незалежна Асоціація телерадіоМовників проведе у Ялті міні-конференцію «Нові медіа - нові помилки»

15 августа 2011 г

 • Samsung – самый любимый бренд украинцев

4 июля 2011 г

 • VERNA, совместно с Cisco и Veeam, провела семинар по актуальным решениям современной ИТ-инфраструктуры.

8 июня 2011 г

 • ДП «Українська мережа обміну трафіком» (UA-IX) готова до переходу на новий інтернет-протокол IPv6

7 июня 2011 г

 • Голова НКРЗ відповідає громадськості

26 мая 2011 г

 • Корпорация Symantec продолжает сертифицировать свои ИБ-решения для соответствия требованиям регулирующих органов

27 апреля 2011 г

 • «Киевстар» стал победителем первого тура Всеукраинского рейтинга «Добросовестные налогоплательщики - 2010»

22 апреля 2011 г

 • ІнАУ та Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації провели круглий стіл

7 апреля 2011 г

 • КАК ПРАВИЛЬНО ИСПОЛЬЗОВАТЬ АУТСОРСИНГ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРИБЫЛИ КОМПАНИИ?

31 марта 2011 г

 • Компания LG Electronics и Всемирная продовольственная программа ООН используют новейшие технологии в борьбе с голодом

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013