RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

февраль

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

9 февраля 2010 г

Про основні результати регуляторної діяльності НКРЗ у 2009 році: розробка нормативно-правових та регуляторних актів

Протягом 2009 року НКРЗ було розроблено та зареєстровано Міністерством юстиції України 24 нормативно-правових акти – 14 нових та внесено зміни до 10 вже діючих:

Порядок доступу до кабельної каналізації електрозв’язку (ККЕ), який визначає умови доступу до ККЕ суб’єктів ринку телекомунікацій та врегулювання відносини між замовниками та власниками ККЕ, які мають намір на договірних засадах спільно використовувати ККЕ для своїх потреб.

Зміни до Положення про державне регулювання номерного ресурсу ТМЗК України, які передбачають уточнення термінологічної бази та процедури взаємодії з Українським державним центром радіочастот при отриманні висновків для прийняття рішення НКРЗ щодо розподілу номерного ресурсу.

Зміни до Правил взаємоз’єднання ТМЗК, які встановлюють організаційні, технічні та економічні умови взаємоз’єднання телекомунікаційних мереж, зобов’язують монопольних (домінуючих) операторів телекомунікацій надавати до НКРЗ перспективні плани розвитку власних телекомунікаційних мереж, оприлюднення даних про вартість організації точок взаємоз’єднання. Цим документом також встановлюються гранична вартість робіт із взаємоз’єднання та обмежується вартість створення точок взаємоз’єднання за договором розвитку телекомунікаційних мереж.

Положення про контроль за якістю телекомунікаційних послуг, який передбачає створення умов для забезпечення всебічного інформування споживачів щодо рівнів якості телекомунікаційних послуг, які надаються операторами/провайдерами телекомунікацій.

Положення про звітність на ринку телекомунікацій, а також Форми звітності та інструкції щодо їх заповнення. Документи визначають порядок та терміни надання звітності операторами/провайдерами телекомунікацій до НКРЗ з метою проведення аналізу стану та розвитку ринку телекомунікацій. Встановлюють форми звітності і містять інструкції щодо їх заповнення.

Порядок регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, який визначає механізм формування та встановлення тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку. Порядок розроблено та затверджено на виконання статей 8 та 9 Закону України «Про поштовий зв’язок».

Перелік ринків телекомунікаційних послуг в Україні, прийнятих для аналізу з метою попереднього регулювання. Документ визначає 7 роздрібних та 10 оптових ринків телекомунікаційних послуг, які прийняті для аналізу з метою попереднього регулювання. Зазначене рішення прийняте з метою вдосконалення нормативної бази в сфері телекомунікацій для забезпечення реалізації регуляторного впливу НКРЗ, пов’язаного з розвитком ефективної конкуренції на цьому ринку.

Порядок регулювання тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги. Даний документ запроваджує єдині засади формування тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги для всіх операторів, які їх надають і розташовані на території України та визначає механізм формування та встановлення тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і поширюється на всіх операторів, які надають загальнодоступні телекомунікаційні послуги і розташовані на території України.

Граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги. Даний документ дав можливість довести тарифи на міський телефонний зв’язок до рівня собівартості і частково компенсувати витрати телекомунікаційних компаній на надання послуг телефонного зв’язку у сільській місцевості, а також запровадити сучасні підходи щодо формування тарифної політики, шляхом диференціації розміру абонентної плати та вартості секунд розмови понад установлений ліміт для абонентів з почасовим обліком місцевих розмов у залежності від обсягу нетарифікованого часу.

Основні вимоги до договору про надання телекомунікаційних послуг. Документ встановлює вимоги для застосування операторами/провайдерами телекомунікацій і споживачами телекомунікаційних послуг і при укладенні договорів, забезпечує захист прав споживачів, а також своєчасне і якісне одержання телекомунікаційних послуг, безоплатне отримання вичерпної інформації щодо змісту, якості, вартості та порядку надання телекомунікаційних послуг.

Зміни до Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, які запроваджують тарифи на нову послугу «пересилання пріоритетних поштових відправлень у межах України». При цьому, існуючі тарифи на пересилання поштових відправлень (непріоритетні) залишаються незмінними.

Порядок взаєморозрахунків між операторами телекомунікацій за послуги доступу до ТМЗК, який удосконалює діючу схему здійснення взаєморозрахунків та враховує зміни, які вносились до Закону «Про телекомунікації» та міжнародні принципи регулювання ринку телекомунікацій згідно з законодавством ЄС.

Положення про надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв та Порядок реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв. Дані документи були розроблені з метою недопущення ввезення з-за кордону та реалізації не дозволених до застосування в Україні радіотелефонів мобільного зв'язку.

Усі регуляторні акти направлені на регулювання та розвиток ринку телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, захист прав споживачів телекомунікаційних послуг.

Підготовка, погодження, державна реєстрація зазначених нормативно-правових актів виконувались у відповідності до вимог чинного законодавства України. Регуляторні акти готувались за участі робочих груп, сформованих відповідними наказами Голови НКРЗ. До складу робочих груп, входили як представники провідних операторів ринку телекомунікаційних послуг так і громадських об’єднань.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также в рубрике Отраслевые нормы и прецеденты

 

16 августа 2011 г

 • Незалежна Асоціація телерадіоМовників проведе у Ялті міні-конференцію «Нові медіа - нові помилки»

15 августа 2011 г

 • Samsung – самый любимый бренд украинцев

4 июля 2011 г

 • VERNA, совместно с Cisco и Veeam, провела семинар по актуальным решениям современной ИТ-инфраструктуры.

8 июня 2011 г

 • ДП «Українська мережа обміну трафіком» (UA-IX) готова до переходу на новий інтернет-протокол IPv6

7 июня 2011 г

 • Голова НКРЗ відповідає громадськості

26 мая 2011 г

 • Корпорация Symantec продолжает сертифицировать свои ИБ-решения для соответствия требованиям регулирующих органов

27 апреля 2011 г

 • «Киевстар» стал победителем первого тура Всеукраинского рейтинга «Добросовестные налогоплательщики - 2010»

22 апреля 2011 г

 • ІнАУ та Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації провели круглий стіл

7 апреля 2011 г

 • КАК ПРАВИЛЬНО ИСПОЛЬЗОВАТЬ АУТСОРСИНГ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРИБЫЛИ КОМПАНИИ?

31 марта 2011 г

 • Компания LG Electronics и Всемирная продовольственная программа ООН используют новейшие технологии в борьбе с голодом

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013