RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




УДЦР застерігає – нелегально ввезені мобільні телефони не вноситимуться до Узагальненої бази даних кодів ІМЕІ

Останнім часом почастішали випадки надходження до Українського державного центру радіочастот заяв з проханням зареєструвати в базі даних кодів ІМЕІ мобільні телефони, привезені з-за кордону ніби-то для власних потреб. До цих заяв додаються гарантійні талони та товарні чеки з Російської Федерації – повідомляє прес-служба УДЦР.

Заяви надходять від громадян України, які мешкають в різних містах країни. Самі чеки видані одними й тими ж особами або торговими організаціями. Найбільш часто зустрічаються фінансові документи, видані торговим комплексом, очолюваним Фогелем В.Я.

Масове подання до УДЦР таких документів свідчить про те, що дехто намагається налагодити в Україні незаконний бізнес. Адже вочевидь ці мобільні телефони невідомого походження продають суб’єкти України на території нашої держави, причому коди ІМЕІ цих терміналів в узагальненій базі даних відсутні.

Ці несумлінні продавці, скоріш за все, пропонують покупцям писати заяви, до яких додають ксерокопії російського товарного чека з запевненнями про те, що на підставі цього придбані ними телефони буде зареєстровано в базі даних. Тобто вони потраплять до „білого” списку.

Український державний центр радіочастот наголошує, що чинне законодавство не передбачає внесення кодів ІМЕІ таких телефонів до Узагальненої бази даних. Апарати, придбані у такий спосіб, будуть внесені до „сірого” списку і через три місяці жодним українським оператором мобільного зв’язку не обслуговуватимуться.

События, мнения, комментарии

Смотрите также

«Киевстар» вручил приз победителю шоу «Танцуют все!-2»
Відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи
Доступна бета-версия ESET Smart Security 4.2 с улучшенным персональным брандмауэром и антиспамом
Победитель DIRECTUM Grant – Народный Хурал (Парламент) Республики Калмыкия – начинает работать в системе DIRECTUM
Расширение сети «Интертелеком» в городах Ужгород и Полтава
Microsoft: самые важные события года
Plantronics названа предпочтительным поставщиком головных гарнитур для решений унифицированных коммуникаций и контакт-центров Avaya
Manli представляет двухчиповую видеокарту HD5970
ИнАУ пополнилась действительными членами
Leadtek представляет видеокарту Quadro ® FX 380 LP

© ITware 2000-2016