RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




Щодо нових тарифів на використання кабельної каналізації електрозв'язку

ІнАУ і УСПП направили керівникам ряду органів виконавчої влади України спільні листи на основі Резолюції круглого столу «Формування механізмів справедливої конкуренції на ринку доступу до кабельної каналізації електрозв’язку» (див. www.inau.org.ua/52.2129.0.0.1.0.phtml).

У цих листах Учасники круглого столу звертаються до повноважних представників державної влади з проханням перевірити законність введення «Укртелекомом» нових тарифів на користування кабельною каналізацією електрозв’язку, а на час перевірки – введення мораторію на нові дискримінаційні тарифи «Укртелекому» на доступ та використання кабельної каналізації електрозв’язку, а також розглянути відповідні дії «Укртелекому» Антимонопольним комітетом України з метою надання їм оцінки щодо відповідності вимогам законодавства про захист економічної конкуренції.

У відповідь на звернення ІнАУ та інших об’єднань учасників ринку телекомунікацій НКРЗ уже звернулась до «Укртелекому» з проханням обґрунтувати нові тарифи на послуги доступу до ККЕ (див. www.nkrz.gov.ua/uk/activities/news/1248358122/).

Листи ІнАУ і УСПП щодо законопроекту 4764

в ході круглого столу, який ІнАУ спільно з УСПП провели 15 липня 2009 року (www.inau.org.ua/170.2123.0.0.1.0.phtml), обговорювався законопроект «Про загальнодержавний збір на розвиток театрального мистецтва та кінематографії в Україні», зареєстрований Верховною Радою України 3 липня 2009 р. за № 4764.

Цей законопроект передбачає задля додаткового фінансування галузі театрального мистецтва та кінематографії серед іншого обкладання вартості послуг, які надаються глобальними мережами отримання та передання даних (Інтернет), додатковим збором у розмірі 1%.

Треба зазначити, що існуюче законодавство України передбачає подібну підтримку розвитку лише однієї галузі - виноградарства, садівництва і хмелярства (див. ст. 14 Закону України «Про оподаткування»). Об'єктом оподаткування в цьому разі є виручка, одержана від реалізації алкогольних напоїв та пива. Таким чином, фактично кошти від реалізації продукції цієї галузі йдуть на підтримку її розвитку, що зрозуміло.

Мотиви, яким керувалися автори законопроекту № 4764, пропонуючи покладати додаткові затрати на розвиток галузі театрального мистецтва та кінематографії в Україні на зовсім іншу галузь, а саме галузь телекомунікацій, зовсім незрозумілі. Адже діяльність операторів та провайдерів, яка, згідно з законопроектом 4764 від 03.07.2009 р. повинна підлягати новому виду оподаткування, жодним чином не пов’язана з отриманням доходів від надання прав на перегляд абонентами телекомунікацій творів театрального мистецтва та кінематографії, тому немає жодних підстав для покладання на підприємства галузі телекомунікацій (а зрештою, на користувачів телекомунікацій України) витрат на підтримку галузі театрального мистецтва та кінематографії.

За результатами круглого столу були сформовані та відправлені керівникам профільних парламентських комітетів спільні листи від імені ІнАУ та УСПП (www.inau.org.ua/52.2128.0.0.1.0.phtml).

У листах зазначається, що обтяження підприємств галузі телекомунікацій новим додатковим збором, особливо в період фінансово-економічної кризи, погіршить стан підприємств галузі і призведе до скорочення ними виплат податків і зборів до державного бюджету України, з якого серед іншого відбувається фінансування підприємств галузі театрального мистецтва та кінематографії. В результаті не тільки не буде виконана мета законопроекту 4764 від 03.07.2009 р. (а саме реалізація державної підтримки на розвиток театрального мистецтва та національної кінематографії), але й відбудеться скорочення видатків на інші не менш важливі у соціальному відношенні сфери, а також будуть створені передумови для додаткового напруження у галузі телекомунікацій.

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Softline внедрила Autodesk в компании «Институт Казгипроводхоз»
SUN РАСШИРЯЕТ АРХИТЕКТУРУ OPEN NETWORK SYSTEMS И ПРЕДСТАВЛЯЕТ НОВЫЕ СЕРВЕРЫ КОРПОРАТИВНОГО УРОВНЯ, КОТОРЫЕ ОТЛИЧАЮТСЯ ВЫСОЧАЙШИМИ ПОКАЗАТЕЛЯМИ ПРОИЗВОДИТЕЛЬНОСТИ, ЭНЕРГОЭФФЕКТИВНОСТИ И ЭКОНОМИЧНОСТИ
LG Electronics объявляет о рекордных доходах во втором квартале 2009 года
Более 30 крупных компаний Украины используют «GPRS Монитор» от МТС
Dr.Web для Unix 4.44: выпуск обновленной версии
Евразийский банк выбрал антивирусную защиту ESET NOD32
КОМПАНИЯ MTI – ПЕРВЫЙ ВЫДЕЛЕННЫЙ КОММЕРЧЕСКИЙ ДИСТРИБУТОР DELL В УКРАИНЕ
Samsung представляет самый тонкий в мире телефон-часы S9110
AMD сообщает об итогах своей деятельности за второй квартал
AMD продолжает отмечать свою 40-ую годовщину поставкой 500-миллионного процессора архитектуры x86

© ITware 2000-2016