RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ РЕГУЛЮВАННЯ ЗВ'ЯЗКУ

Щодо засідання круглого столу "Актуальні проблеми розвитку телекомунікаційних мереж"

20 травня 2009 року Національна комісія з питань регулювання зв'язку України провела засідання круглого столу "Актуальні проблеми розвитку телекомунікаційних мереж". У заході взяли участь Голова та члени НКРЗ, представники Кабінету Міністрів України та центральних органів виконавчої влади, представники громадських організацій «Телас», Асоціації «ІнАУ», Спілки кабельного телебачення України, Асоціації «Wireless Ukraine», Асоціації операторів ІР-телефонії та представники 22 суб’єктів господарювання на ринку телекомунікацій: ВАТ «Укртелеком», ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ЗАТ «Український мобільний зв'язок», ТОВ «Астеліт», ЗАТ «Українські радіосистеми», ТОВ «Інтертелеком» та інші.

Під час заходу на обговорення виносились важливі питання, які мають суттєвий вплив на стан та розвиток ринку телекомунікацій, а саме: покращення умов взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж операторів, доступ та сумісне використання кабельної каналізації та інших споруд зв'язку, взаєморозрахунки та взаємодія операторів, можливість та доцільність впровадження процедури незалежної експертизи при досудовому вирішенні спорів щодо взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж, а також інші питання стосовно поліпшення ситуації в галузі зв'язку в умовах фінансово-економічної кризи.

У вступній промові Голова Комісії Колобов С.О. наголосив, що формат круглого столу дозволить операторам та провайдерам зв'язку висловити своє бачення ситуації на ринку

телекомунікацій та можливі подальші шляхи вирішення найбільш гострих питань. Саме активна участь у діалозі суб'єктів господарювання на ринку зв'язку допоможе Комісії визначити пріоритетні напрямки діяльності на найближчу перспективу та надасть можливість Комісії зрозуміти, які проблеми ринку потребують негайного вирішення.

Упродовж засідання обговорювались питання щодо проблем із задіянням точок взаємопідключення, в результаті чого оператори не мають можливості у необхідний термін звітуватися про освоєння номерного ресурсу та вимушені звертатися з проханням про продовження строків. Також піднімалися питання доступу до кабельної каналізації, взаємодії з мережами спецслужб.

Крім того, операторами піднімалось питання про зменшення вартості взаємоз’єднання, враховуючи той факт, що наявність нових технологій дозволяє зменшити вартість таких послуг.

Представниками суб’єктів господарювання на ринку телекомунікацій порушувалось питання щодо перспектив існування IP-телефонії, як технології або послуги взагалі, та можливості проведення незалежних експертиз в рамках ДП «УДЦР».

Відповідаючи на запитання Голова НКРЗ С. Колобов запевнив, що мова не йде про знищення технології як такої, мова йде про дотримання певних принципів технологічної нейтральності при здійсненні регуляторної діяльності. Щодо можливості проведення незалежних експертиз Голова НКРЗ запропонував два можливі шляхи. Першим шляхом є залучення проектних організацій, інститутів та компаній, які б брали участь у реалізації цього питання. Другий шлях – створення спеціалізованого підрозділу на базі ДП «УДЦР». Крім того, Сергій Колобов запевнив, що Комісія робитиме все можливе для того, щоб суб’єкти господарювання на ринку зв’язку були спроможні реалізувати у повній мірі можливості виданої їм ліцензії.

Представник ВАТ «Укртелеком», Тетяна Зайончковська, повідомила, що розроблено проект наказу, яким буде введено новий порядок допуску до кабельної каналізації електрозв’язку ВАТ «Укртелеком». Зазначений документ враховує вимоги НКРЗ, які викладені в проекті Порядку доступу до кабельної каналізації електрозв’язку, розробленому Комісією. Також обговорювалось проблемні питання взаємоз’єднанння з мережами операторів, які до цього часу мають аналогові системи комутації та не планують в подальшому вводити в експлуатацію цифрове обладнання, що в свою чергу впливає на розвиток телекомунікаційної мережі ВАТ «Укртелеком». Порушено питання підключення операторів IP-телефонії до ТМЗК.

Виконавчий директор Асоціації «ІнАУ», Володимир Куковський, подякував Комісії за розробку проекту Порядку використання кабельної каналізації електрозв’язку та запропонував в рамках Робочої групи спільно продовжувати практику відпрацювання подібних регуляторних актів.

Член НКРЗ В. Пащук зазначив, що питання вартості існуючих точок взаємоз‘єднання слід розглядати безпосередньо з мобільними операторами. В умовах кризи вартість створення точки взаємоз‘єднання залишилася така сама, або навіть збільшилась. Стосовно IP-з‘єднання, то воно дійсно суттєво зменшує вартість цього з‘єднання.

В заключному слові Голова Комісії підвів підсумок роботи круглого столу та підкреслив, що НКРЗ буде приймати рішення в постійному діалозі з операторами та провайдерами зв'язку і реагувати на найбільш актуальні питання щодо ринку телекомунікацій України.

Представники операторів та провайдерів зв'язку підтримали ініціативу НКРЗ щодо можливості у відкритому, фаховому діалозі обговорити актуальні проблеми розвитку галузі, підкреслили важливість порушених на круглому столі тем та наголосили на необхідності подальшої співпраці.

События, мнения, комментарии

Смотрите также

"Отдохнём вместе с Kingston!"
Cisco завершила процесс приобретения создателя Flip Video™ - компании Pure Digital Technologies 134-е приобретение компании Cisco за последние 15 лет
В ООО «Арсенал-Центр» к Галактике ERP подключено 40 филиалов
Xerox WorkCentre 5222 - новая ступень в эволюции офисных печатных устройств формата A3
МТС объявляет итоги первого квартала 2009 года: рост выручки в национальных валютах продолжился на большинстве рынках Группы
GlacialTech® - IGLOO 5710 Silent и IGLOO 5710 PWM
Новый этап сотрудничества компаний DELL и System Integration Service
Panda Antivirus для UserGate в подарок
Cisco объявила комплексную стратегию, направленную на создание высокозащищенной инфраструктуры интеллектуальных энергосистем
В свете новых технологий: ЖК-телевизор LT4222HDL от BBK

© ITware 2000-2016