RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




Користування мобільним зв’язком в Україні далі зростає

• Кількість користувачів мобільного зв’язку в першому кварталі 2009 року сягнула 76% населення України віком від 16 років, що на 6 п.п більше ніж в першому кварталі 2008 року. • Послугами фіксованого зв’язку вдома користувалися 59% громадян. Більшість людей, що не мають вдома звичайного телефону, вже встигли підключитися до послуг мобільного зв’язку (72%). • Принаймні одним з типів телефонного зв’язку користуються 89% населення віком від 16 років.

ро це свідчать результати регулярного дослідження ринків телекомунікаційних послуг, яке здійснює компанія GfK Ukraine.

Мобільний зв’язок більш популярний у молодих українців та мешканців великих міст

Молоді верстви населення користуються мобільним зв’язком значно активніше, ніж старше покоління. В першому кварталі 2009 року 95% респондентів віком від 20 до 29 років повідомили, що вони користуються мобільним телефоном. У більш старших вікових групах рівень користування поступово знижується.

Найнижчий рівень проникнення мобільного зв’язку спостерігається серед населення старше 60 років (41%), хоча порівняно до першого кварталу 2008 року цей показник збільшився на 12 п.п. Також в порівнянні з першим кварталом 2008 року збільшилася частка користувачів мобільного зв’язку серед осіб у віці 50-59 років (72% проти 64%).

Мобільним зв’язком більше користуються у великих містах: найбільший рівень користування мобільним зв’язком спостерігається в містах з населенням понад 500 тис. мешканців (85%). Також у першому кварталі 2009 року зросла кількість користувачів мобільного зв’язку у містах з населенням 101-500 тис. мешканців: до 83% проти 71% у першому кварталі 2008. Найменша частка користувачів мобільного зв’язку спостерігається серед сільського населення – 65%, однак в порівнянні з першим кварталом 2008 року цей показник збільшився на 3 п.п.

Стаціонарний зв’язок vs мобільний

Послугами фіксованого зв’язку вдома більше користуються мешканці великих міст. В містах з населенням більше 500 тис. осіб стаціонарний телефон встановлено у 70% мешканців. Майже не відстають від них мешканці міст з населенням від 100 до 500 тис., де 67% мешканців мають вдома стаціонарний телефон. Найменше покриття фіксованого зв’язку спостерігається в селах – лише 42% сільського населення користуються вдома стаціонарним телефоном.

Більшість людей, які не мають вдома звичайного телефону, вже встигли підключитися до послуг мобільного зв’язку (72%). Переважна більшість населення віком від 16 років користується принаймні одним з типів телефонного зв’язку (89%). З перетину користувачів послуг стаціонарного та мобільного зв’язку (Таблиця 1) обома видами користуються 46%. Серед користувачів послуг тільки одного з видів зв’язку значно більше тих, хто користується тільки мобільним – 76%, ніж тільки стаціонарним – 59%.

Таблиця 1. Перетин користувачів послуг стаціонарного та мобільного зв’язку

% населення України у віці від 16 років

Користуються мобільним зв’язком Не користуються мобільним зв’язком Загалом

Користуються вдома стаціонарним зв’язком 46,4% 12,3% 58,7%

Не користуються вдома стаціонарним зв’язком 29,8% 11,4% 41,3%

Загалом 76,2% 23,8% 100,%

Джерело: Омнібус GfK Ukraine, I квартал 2009 року

Перспективи зростання телекомунікаційного сектору

В першому кварталі 2009 року 18% респондентів, які не користуються мобільним зв’язком, повідомили, що планують підключитись протягом найближчих 6 місяців. В такому разі рівень проникнення мобільного зв’язку серед населення віком старше 16 років може збільшитися на 3 п.п.

Найбільш активно планують підключатись до послуг мобільного зв’язку мешканці міст з населенням понад 100 до 500 тис. (48% тих, хто не користується послугами зараз, збирається підключитися протягом 6 місяців) та маленьких міст з населенням до 50 тис. (аналогічний показник складає 24%).

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Выплаты по облигациям Citi.com.: реалии и перспективы
Samsung делает ставку на AMOLED
Как подготовиться к аудиту по стандарту PCI DSS
Новое назначение в телекоммуникационной группе Vega
Предприятия ООО «Газпромнефть-Нефтесервис» начали работать в единой информационной системе, созданной компанией «1С-Рарус» на платформе «1С:Предприятие 8»
Число пользователей Opera Mini за год выросло на рекордные 157%
PDH мультиплексоры GW Technologies – это высокое качество плюс телефонизация всей страны!
Компания DrayTek предлагает своим клиентам бесплатное программное обеспечение, позволяющее вести учёт и подробное логирование действий пользователей сети.
"МУВИКОМ" отмечает очередной День рождения компании!
Новости компании "ИнСАТ"

© ITware 2000-2016