RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив новостей

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

март

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Новости

 

22 марта 2013 г

НКРЗІ вдосконалює регуляторні засади та регіональне співробітництво у рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство»

21–22 березня 2013 року за підтримки та участі НКРЗІ в Києві відбулося Перше пленарне засідання та тематичний семінар Мережі регуляторних органів електронних комунікацій Східного партнерства.

Ці заходи стали можливими завдяки об’єднаним зусиллям та співробітництву у сфері електронних комунікацій між країнами – членами ЄС і регуляторами країн-учасників Східного партнерства, які уклали Меморандум про взаєморозуміння Мережі регуляторних органів у сфері мереж та послуг електронних комунікацій (далі – Мережа).

У заходах Мережі брали участь представники Європейської Комісії, регуляторних органів 12 країн – Азербайджану, Австрії, Вірменії, Іспанії, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, України та Чехії. З української сторони у Першому пленарному засіданні взяли участь Голова НКРЗІ Петро Яцук, члени НКРЗІ Людмила Єжова, Ірина Поліщук, Олександр Речкалов, Ігор Сиротенко та працівники Апарату Комісії, представники Української Асоціації операторів зв’язку «ТЕЛАС» та Антимонопольного комітету України.

У вітальному зверненні Петро Яцук висловив сподівання, що цей захід стане зручним майданчиком для обміну досвідом та вироблення єдиних підходів до створення принципів ефективного регулювання електронних комунікацій. «Інформаційні технології відкривають нам безмежні можливості, за якими стоїть величезна відповідальність, і ось цю відповідальність повинні прийняти на себе регулятори ринку та виявити максимальну уважність і далекоглядність у питаннях аналізу, розробки і подальшої імплементації нормативно-правової бази», – зазначив він.

Учасників заходу привітали також представник Європейської Комісії Василис Копанас та директор Національного агентства з регулювання в сфері електронних комунікацій та інформаційних технологій Республіки Молдова Серджіу Ситник, які у своїх виступах висловили спільну думку, що такі заходи Східного партнерства сприятимуть регулярному обміну інформацією та досвідом з питань регулювання у сфері електронних комунікацій та наближенню національних законодавств до стандартів ЄС.

У ході Пленарного засідання представники національних регуляторів України, Молдови, Вірменії та профільного міністерства Азербайджану висвітлили поточний стан справ із ключових питань регулювання у своїх країнах. Зокрема, увагу було приділено питанням аналізу, моніторингу, контролю ринків електронних комунікацій, взаємоз’єднання, широкосмугового доступу, запровадження послуги перенесення номерів, переходу на цифрове телебачення тощо. У своєму виступі член НКРЗІ Ігор Сиротенко зазначив, що галузь зв’язку є пріоритетним напрямком євроінтеграційних процесів України, при цьому приведення національного законодавства у сфері електронних комунікацій відповідно до стандартів ЄС сприяє посиленню незалежності і адміністративної спроможності національного регулятора. Крім того, учасники заходу обмінялися досвідом щодо власних підходів та практики упровадження і використання Фондів універсальних послуг як ефективного механізму забезпечення населення загальнодоступними послугами.

Результатом зустрічі стало обрання головою Мережі пана Серджіу Ситника, директора Національного агентства з регулювання в сфері електронних комунікацій та інформаційних технологій Республіки Молдова, та його заступником – пана Феліксаса Добровольскіса, директора Регуляторного органу зв’язку Литовської Республіки. Також сторони затвердили Робочий план на 2013 рік та визначили п’ять пріоритетних напрямків спільної діяльності: аналіз ринків, методологія розрахунку собівартості, зобов’язання універсальної послуги, ставки термінації в мережах мобільного і фіксованого зв’язку, якість послуг та захист прав споживачів.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

30 августа 2013 г

 • Lenovo расширяет ассортимент бюджетных ноутбуков в Украине
 • WEXLER.TAB 7200 – новое поколение бюджетных производительных планшетов
 • На IFA 2013 Samsung представит новые UHD-дисплеи
 • Skype исполнилось 10 лет
 • Видеорегистратор КАРКАМ QS3 Eco с широким набором функций
 • Новая карта Украины на "Яндексе"

29 августа 2013 г

 • Foxconn выпускает новые серии блоков питания
 • Линзы Carl Zeiss и Sony G Lens для объективов с байонетом E
 • DVR SPORT GOLD и DVR SPORT SILVER: две новинки от GOCLEVER
 • LG представляет изогнутый CURVED OLED-телевизор в странах ЕС
 • Мощный резерв: МУК выводит на рынок дизель-генераторы
 • Новая серия коммутаторов S6000 от Dell Networking
 • Новая версия MySQL Workbench 6.0

28 августа 2013 г

 • Gamescom 2013: как это было
 • Храните книги на Dropbox, читайте – на PocketBook Touch Lux
 • Видеорегистратор КАРКАМ Q5N снимает даже в темноте
 • Первый президент Украины открыл эру BIG DATA
 • VMware упрощает ИТ-поддержку мобильных сотрудников
 • ABBYY выиграла суд против Nuance о нарушении прав на интеллектуальную собственность
 • TP-LINK открывает Южный региональный офис в Украине

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013