Бесперебойный бизнес EDGE-CORE активизируется на телеком-рынке Украинский рынок ПК: квартальное замедление


RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск

Поиск по сайту

 
Расширенный поиск


Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

апрель

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
2007 г

    


    





http://icc.com.ua
© ICC. Перепечатка допускается
только с разрешения .





  

Пресс-релизы

 

3 апреля 2006 г

Нове законодавство у сфері телекомунікацій є загрозою для ринку та прав людини

30 березня в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція представників Інтернет ринку України щодо останніх змін законодавства в сфері телекомунікацій та їхнього впливу на ринок та громадян, які є користувачами цих послуг. Під час своїх виступів представники Інтернет Асоціації України (ІнАУ) та Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП) окреслили проблеми законодавства у галузі телекомунікацій, та закликали владу до конструктивного діалогу заради покращення ситуації та прискорення законодавчих змін.

Останнім часом учасники українського ринку телекомунікацій все частіше обговорюють розвиток вітчизняного законодавства у цій сфері. І на думку представників більшості телекомунікаційних компаній України ці зміни жодним чином не покращують ситуацію в галузі, а навпаки, створюють умови для антиконкурентного та корумпованого середовища.

Після помаранчевих змін в українському суспільстві, бізнес очікував на покращення діалогу з державою та поліпшення ринкових механізмів. Однак на думку представників Інтернет Асоціації України, останні законодавчі ініціативи в галузі телекомунікацій зводять нанівець усі демократичні здобутки. Зокрема, учасники прес-конференції згадали про Наказ Мінтрансзв’язку № 153 щодо реєстрації електронних ресурсів, про обіцянку відмінити наказ Держкомзв’язку №122, про необхідність якнайшвидше вирішити питання щодо закону про перехоплення/моніторинг телекомунікацій. А останні законопроекти, що були внесені народними депутатами минулого скликання, взагалі ставлять під сумнів професійність та адекватність українських законотворців. Зокрема, законопроект № 9179 „Про внесення змін до Закону України “Про національну програму інформатизації” пропонує здійснювати продаж персональних та інших комп’ютерів в Україні лише за умов обладнання їх інтегрованою лексикографічною системою "Словники України". На думку фахівців з ІнАУ та УСПП, цей законопроект протирічить засадам вільної конкуренції, правам користувачів та взагалі здоровому глузду, адже не на всі "машини для автоматичної обробки інформації" може бути встановлено таке програмне забезпечення. Інший законопроект за номером 9193, був зареєстрований в березні цього року. Виходячи з тексту цього документу, мають збільшитися повноваження державних органів та їх права на регулювання українського Інтернет простору. Крім того, має бути створений окремий фонд для розвитку телекомунікацій у віддалених місцевостях. Однак механізми створення та роботи подібного фонду, запропоновані в законопроекті, викликали обурення серед українських операторів та провайдерів Інтернет.

Учасники Прес-конференції зазначили, що частина з запропонованих змін є необхідними та своєчасними, однак реалізація цих положень має узгоджуватися з думками учасників ринку. Народні депутати не мають морального права приймати рішення, без обговорення спірних питань з представниками бізнесу та громадськості. Зокрема, для вирішення стратегічних завдань та покращення співпраці бізнесу та держави представники ІнАУ запропонували ввести посаду віце-прем’єр-міністра Кабінету Міністрів з питань інформатизації та інформаційного суспільства. При цьому важливими є прерогативи такої посади, які можна виділити з рішень Всесвітнього самміту з питань інформаційного суспільства. Крім того, потрібно зупинити плинність кадрів на посадах міністрів і основних керівників у сфері інформатизації. Вони повинні працювати не менше п’яти років, при цьому посадовцям вкрай необхідною є підтримка Громадської ради з питань ІКТ, до складу якої входять представники громадських організацій і провідні експертів ринку ІКТ.

На думку Тетяни Попової, важливим також є створення нового Міністерства інформатизації і зв'язку, яке працюватиме за простими правилами: нові завдання, нові індекси виміру успіху, нові масові соціально-технологічні рішення.

Лише через активний діалог державних органів, бізнесу та громадськості можливо створення прозорого та ефективного законодавства та умов для подальшого розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в Україні.

версия для печати


Упоминаемые События

 

30.03.2006 Прес-конференція «Нове законодавство у сфері телекомунікацій – загроза для ринку та прав людини»


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также в рубрике Отраслевые нормы и прецеденты

 

9 июля 2007 г

 • ЛЕТОГРАФ объявляет о начале совместных работ с Акционерным Банком «ПИВДЕННЫЙ»

3 июля 2007 г

 •  Правительство Москвы утверждает Положение о Головном Удостоверяющем Центре

15 мая 2007 г

 •  E-generator создал лечебно-профилактическую социальную сеть

20 апреля 2007 г

 • Представник Асоціації ІТ-дистриб’юторів увійшов до складу НТР НПІ

23 июня 2006 г

 • Национальный производитель дал отпор «пиратам» с Петровки

9 июня 2006 г

 • ВОЛЯ выполнит любое требование закона

24 марта 2006 г

 • «ВОЛЯ» в связи со вступлением в действие Закона Украины «О телевидении и радиовещании» внедряет новый «Универсальный» перечень программ кабельного телевидения

15 декабря 2005 г

 • Інформація щодо Реєстру виробників і розповсюджувачів програмного забезпечення

8 декабря 2005 г

 • Відкритий лист ІнАУ Президенту України

7 декабря 2005 г

 • Заява UMC з приводу видачі ВАТ «Укртелеком» ліцензії на мобільний зв’язок третього покоління без проведення конкурсу

Реклама

 


Рубрики

 

© ITware 2000-2007