RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




НГУ став Авторизованим навчальним центром АСКОН з КОМПАС-3D

На честь 110-річчя НГУ, відкриття «Неділі гірника» та Дня машинобудівника 1 жовтня у НГУ пройшла Всеукраїнська конференція-семінар компанії АСКОН. Метою була презентація нових версій програмних продуктів цієї компанії, а саме КОМПАС-3D, ВЕРТИКАЛЬ та ЛОЦМАН, які найбільш адаптовані до української бази стандартів та ЄСКД, а тому доступніші в засвоєнні та використанні.

Регіональний директор компанії Олег Остапенко вручив представнику кафедри ОКМіМ доценту Володимиру Проціву «Сертифікат Авторизованого учбового центру АСКОН з програмного продукту КОМПАС-3D», який дозволяє університету проводити навчання КОМПАСу не тільки студентів та викладачів ВНЗу, але й працівників інших підприємств та навчальних закладів. Також вручено диплом за четверте місце у міжнародному конкурсі «Майбутніх асів 3D конструювання» за тривимірну модель шахтного електровоза Е10, яку виконано на кафедрі ОКМіМ доц. Володимиром Процівим, асистентом Олександром Твердохлібом та студентом Сергієм Федоряченком під керівництвом завкафедою доцента Кирила Зіборова.

Це дуже значні досягнення на царині впровадження інформаційних технологій у навчальний процес та підтвердження найвищого рівня НГУ з цих питань у регіоні. Зараз повний курс підготовки машинобудівників у КОМПАСі, починаючи з машинобудівного креслення, прикладної комп’ютерної графіки, САПР, курсового проектування по деталях машин та закінчуючи дипломним проектуванням проходять студенти чотирьох спеціальностей.

Директор Дніпропетровського тракторного заводу (при ЮМЗ) Олександр Рудко та головний конструктор цього ж підприємства Владлен Михайловський були приємно вражені високим рівнем конструкторської підготовки студентів 3-го курсу групи АМГст-08 НГУ, що влітку проходили практику на цьому на заводі. А це саме ті студенті, які прослухали курс лекцій і виконали курсовий проект в КОМПАС-3D з дисципліни «Деталі машин» під керівництвом доцента Володимира Проціва на кафедрі ОКМіМ. На зустрічі з деканом МБФ професором Сергієм Блохіним та завкафедрою «Автомобілів та автомобільне господарство» Костянтином Бассом вони подякували університету й виказали побажання прийняти випускників НГУ до себе на роботу. Зараз ведуться перемови про виконання проекту модернізації трактора ЮМЗ студентським колектив НГУ разом з конструкторами заводу, який буде розроблятися саме у програмному комплексі КОМПАС компанії АСКОН, а співробітники заводу пройдуть навчання у авторизованому навчальному центрі АКСОНА, який щойно відкрито у НГУ.

На черзі впровадження програмного продукту ВЕРТИКАЛЬ, КОМПАС-3D СПДС (будівництво) та КОМПАС-Електрик на інших кафедрах університету, що дасть можливість спростити взаємовідносини між інформаційними технологіями підготовки кваліфікованих кадрів для незалежної України.

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Юнитрейд — очередная рейдерская атака
«Мобильный браузер» от life:) – удобный инструмент просмотра веб-сайтов
Расширение сети «Интертелеком» в городе Кременчуг
Beeline снизил стоимость GPRS/EDGE-модема
«Межкорпоративный Университет» набрал первую группу слушателей
«Микротест» и Cisco: экономить, инвестируя
Компания ERC становится дистрибьютором SanDisk в Украине
Verbatim расширяет объем портативных жестких дисков форм-фактора 2,5“
Пользователи Windows 7 смогут превратить компьютер в Amazon Kindle
В Запорожье уже 10 000 абонентов широкополосного Интернета от Beeline

© ITware 2000-2016