ISS 2009: кризис не помеха новым возможностям Всегда быть лидером


RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

июль

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26


    





http://icc.com.ua
© ICC. Перепечатка допускается
только с разрешения .





Эффективная поддержка продаж: от поиска клиента до подписания договора

Пресс-релизы

 

10 июля 2009 г

Представники «Frontier Economics», з огляду на європейський досвід, підтримали позицію НКРЗ щодо розрахунків завершення з’єднань в мережах зв’язку в Україні.

8 липня 2009 року в НКРЗ за сприянням Представництва Теленор в Україні відбулася презентація звіту компанії «Frontier Economics» щодо практичних аспектів регулювання ставок на завершення з’єднань в мережах зв’язку в Україні.

На презентації, де були присутні члени НКРЗ Пащук В.П. та Артюшенко Л.В. , а також співробітники апарату, звіт представляли директор «Frontier Economics» Джордж Хупіс, керівник проекту.

У своєму виступі Дж. Хупіс зазначив, що при вивченні ситуації в Україні компанія користувалася різними методами: інтерв’ю із зацікавленими особами, збіром даних з вторинних джерел інформації, а також аналізом найкращої міжнародної практики. Досвід країн Європи показує, що ставки за завершення з’єднання на основі собівартості є основним інструментом регулювання, який застосовується в багатьох європейських юрисдикціях. Більшість регуляторів впроваджують зміни до ставок на основі графіку поетапно, тривалістю у декілька років.

На погляд британських експертів, діючі ставки за завершення з’єднання в Україні не переглядалися впродовж декількох років і не відповідають рівню реальних витрат та інших країн Європи.

Представники «Frontier Economics», з огляду на європейський досвід, підтримали позицію НКРЗ, що розрахунки завершення з’єднань в мережах зв’язку повинні визначатись на основі собівартості та з урахуванням прибутковості відповідних телекомунікаційних послуг.

Експерти підтвердили, що основні методологічні підходи НКРЗ, викладені в затвердженому нормативному документі «Порядок здійснення взаєморозрахунків між операторами телекомунікацій за послуги доступу до телекомунікаційних мереж загального користування» є вірними, а саме: «…визначення собівартості послуг доступу до телекомунікаційних мереж потребуватиме розподілу доходів і витрат за узагальненими статтями витрат по кожному виду послуг, у тому числі послуг доступу, що надаються операторами телекомунікацій, на основі даних бухгалтерського обліку, з подальшим впровадженням роздільного обліку доходів і витрат з урахуванням даних роздільного обліку доходів та витрат по видах послуг».

Були також надані рекомендації для регуляторних органів щодо удосконалення нормативної бази. На думку закордонних експертів, основним недоліком є те, що діюче законодавство дозволяє НКРЗ здійснювати регулювання лише у тому випадку, якщо оператори визнаються АМКУ монополістами.

Було також зазначено, що на даний час, в Україні законодавчо не визначено поняття «оператор із значним ринковим впливом», що створює перешкоди для ефективної регуляторної діяльності.

Крім того, на думку експертів, Комісія повинна отримати необхідні повноваження щодо аналізу ринків і попереднього їх регулювання, керуючись принципом технологічної нейтральності.

На завершення презентації, представники компанії «Frontier Economics» запропонували, за підтримки Представництва Теленор в Україні, провести для представників регуляторних органів та суб’єктів ринку телекомунікацій практичний семінар щодо методології розрахунку ставок на завершення з’єднань на основі різних моделей. Попередньо було узгоджено проведення такого семінару у вересні 2009 року.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

15 июля 2009 г

 • 14 липня відбулася нарада членів НКРЗ з операторами мобільного зв’язку де було роз’яснено рішення НКРЗ від 09.07.09 №1579 «Про дотримання вимог законодавства України у сфері телекомунікацій».
 • МТС завершила реструктуризацию системы обслуживания бизнес-абонентов
 • Компания «1С-Рарус» сообщает о выходе программного продукта «Комильфо:Салон красоты, Украинская версия».
 • .Audio 995 – беспроводная мультимедийная новинка от Plantronics
 • GMCS автоматизировала финансовый учет в российском филиале Kazimir Partners
 • ПО для трансляции конференций в Интернет
 • Motorola и SystemGroup специально для подкаста «Мифы о RFID. Как разрушить RFID метку?»

14 июля 2009 г

 • Как далеко ты пойдешь?

15 июля 2009 г

 • Компания-интегратор "Комплексные решения" получила статус партнера Autodesk VAR по направлению CAD
 • Softline поставила антивирус Eset для ФГУП «Главный радиочастотный центр»

Реклама

 


Рубрики

 

© ITware 2000-2009

Лови его Лови!