RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив новостей

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

август

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Новости

 

9 августа 2011 г

Рішення Microsoft - серед лідерів ринку віртуалізації x86-серверів

Сьогодні в Україні вже більше половини нових серверів, на яких задіяна віртуалізація, працюють на платформі Microsoft Hyper-V

За останній рік кількість розгорнутих серверів віртуальних машин практично подвоїлася, віртуалізацією інфраструктур все активніше займаються компанії середнього розміру, значно збільшилася популярність віртуалізації робочих місць.

Станом на середину року, за оцінкою Gartner, щонайменше 40% сервісів на x86-архітектурі є віртуалізованими. Більше того, в період з 2010 по 2015 роки інсталяційна база серверної віртуалізації зросте в п'ять разів - як за рахунок збільшення кількості програм і сервісів, так і завдяки значному проникненню цієї технології - до 75%. Зараз на ринку спостерігається швидке зростання в секторі середнього бізнесу, де багато компаній вперше впроваджують віртуальні інфраструктури, а також в сегменті «хмарних» обчислень, а саме - IaaS і приватних «хмарах».

Віртуалізація дає швидке повернення інвестицій, та, на відміну від інших технологій, одночасно служить і стратегічною основою для майбутньої інфраструктурної модернізації, удосконалення та підвищення якості ІТ-послуг, міграції на гібридні і «хмарні» схеми.

Можна відзначити дві основні тенденції в області віртуалізаціi серверів на платформі x86 - це «хмарні» обчислення і модернізація інфраструктури. У першому випадку таке рішення є технологічною основою як для приватних, так і для публічних «хмар». У другому - дозволяє підвищити ККД наявних ресурсів, швидкість їхньої доставки, інкапсулювати образи програм і сервісів так, щоб створити необхідні умови для їхньої автоматизації. Серверна віртуалізація дає можливість використовувати нові засоби керування та автоматизації, нові архітектури безпеки і методи обробки.

Конкуренція на ринку серверної віртуалізації помітно загострюється. Це стосується й існуючих продуктів, і бачення подальших перспектив «хмарних» обчислень. При цьому аналітики Gartner відзначають, що компанія Microsoft дуже швидко зміцнює свої позиції в сегменті. Більшість великих компаній зі списку Global 1000 займаються віртуалізацією вже протягом кількох років, а ось середні компанії - відносно недавно, і у них є простір для вибору. До того ж ключові постачальники послуг намагаються забезпечити кращу функціональну сумісність за рахунок використання вже наявних віртуальних інфраструктур і за рахунок технологій, що використовуються великими підприємствами.

Компанія Microsoft змогла значно збільшити свою частку на ринку серверної віртуалізації з випуском Hyper-V у 2008 р. і додаванням живої міграції в Hyper-V R2 наприкінці 2009 р. А минулого року Microsoft випустила Windows Server 2008 SP1 з підтримкою динамічної пам'яті для Hyper-V.

В останній редакції магічного квадранта Gartner по віртуалізації (від 30 червня 2011 року) Microsoft перейшла в квадрант лідерів.

Влітку 2011 року Microsoft анонсувала нову лінійку рішень з управління інфраструктурою System Center 2012, бета-версії яких вже доступні для тестування. Оскільки будь-якому замовнику після закінчення всіх впроваджень необхідно, щоб програми працювали найбільш ефективно в будь-якому середовищі – чи то віртуальній чи фізичній, приватній або публічній «хмарі» - компанія запропонувала інструментарій, який максимально спрощує керування інфраструктурою і застосунками в гібридній «хмарі». В анонсованих продуктах значно поліпшені засоби контролю та моніторингу стану мережі, а також сховищ. Окрім цього, розширена кількість підтримуваних платформ як на рівні керування різними гіпервізорами, так і операційними системами. Це дозволить замовникам зберегти інвестиції, які раніше вкладалися в різні серверні платформи і технології віртуалізації від інших виробників. Під час всесвітньої партнерської конференції Microsoft в Лос-Анджелесі, було продемонстровано декілька нових функції (із понад ста), які з'являться в наступних версіях Windows Server 8 і платформи Hyper-V, а саме - підтримка систем із 16 і більше процесорами, а також технологія постійної реплікації віртуальних машин. Подальший розвиток цього напрямку буде представлено в рамках великого заходу BUILD, який відбудеться вже у вересні.

До основних переваг рішень Microsoft у сегменті віртуалізації, за оцінками Gartner, можна віднести середовище, знайоме будь-якому Windows-адміністратору, широке розповсюдження Windows серед невеликих компаній, прийнятну ціну i фінансову стійкість компанії-виробника.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

18 октября 2013 г

 • Fujifilm XQ1: компактная камера Х-серии
 • Обновление Kaspersky Security для SharePoint Server
 • Fujifilm X-E2: эволюция легендарной X-E1
 • UserGate Web Filter с глубоким анализом контента

17 октября 2013 г

 • Обрано оператора домену .УКР
 • Android-троянец скрывается от антивирусов, используя очередную уязвимость
 • Розетка, которая всегда под рукой
 • "Яндекс" выяснил, что украинцы ищут о свадьбе
 • Седьмая версия продуктов ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security
 • МТС снижает стоимость мобильного Интернета в роуминге
 • Ультратонкий внешний накопитель ADATA Dash Drive Elite SE720
 • Объективы Sony с байонетом E для полнокадровой матрицы

16 октября 2013 г

 • Philips открывает путь к хирургии для Google Glass
 • Нові зміни в складі членів ІнАУ
 • Киевстар приглашает студентов на стажировку
 • «Лаборатория Касперского» совершенствует защиту для мобильных устройств
 • Autodesk приобретает технологии Graitec по проектированию конструкций

15 октября 2013 г

 • Mio Technology заключила договор с компанией «Навигатор»
 • Horizon – платформа браузерных расширений для операторов мобильной связи
 • В Харькове открылся крупнейший датацентр в Восточной Украине «Onehostpower»

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013