RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив новостей

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

июль

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Новости

 

25 июля 2011 г

Захист персональних даних: пропонується європейський досвід

Український ринок перебуває в процесі впровадження положень закону «Про захист персональних даних». Свою допомогу суб’єктам ринку запропонували фахівці латвійської ІТ-компанії DPA

Ця компанія, створена 1997 року, зараз має офіси в Латвії, Литві, Україні, Білорусі та Грузії. Вона співпрацює з такими світовими виробниками, як McAfee, Symantec, Kaspersky, Dr. Web, Eset, Acrinis, Chech Point, Juniper Networks тощо.

Її вітчизняний підрозділ - компанія «DPA Київ» — працює в Україні з 2007 року і входить до топ-5 місцевих партнерів Microsoft. Владімірс Ісаєвс, директор із розвитку бізнесу «DPA Київ», вважає: «Прийняття закону про захист персональних даних - це не лише крок до наближення до європейських стандартів захисту прав особистості. Це також і можливість розраховувати на велику відповідальність українських компаній щодо своїх клієнтів - вони приділяють більшу увагу коректному поводженню з наявними у них базами персональних даних і впровадженню якісних систем захисту інформації».

Галузі, яких в першу чергу торкнувся новий закон, - це банки, страхові компанії, медичні установи, телекоми. Компанії, що займаються діяльністю у цих сферах, постійно мають справу з конфіденційною інформацією і володіють великими базами персональних даних, необережне поводження з якими може призвести до руйнування репутації та втрати клієнтів. Найменш захищена інформація - як в Україні, так і в усьому світі - в малих і середніх підприємствах, де відсутні норми захисту даних, а представники таких компаній часто не піклуються про наслідки для себе і своїх клієнтів.

«Мета нового закону — не покарати власників баз даних, а змусити їх задуматися про відповідальність перед тими людьми, чиї персональні дані вони зберігають і зобов'язані захищати», - вважає керуючий директор і засновник DPA Юріс Вілдерс. Бути відповідальним у цій ситуації означає навести порядок в організації інформації: скласти опис того, яка саме інформація і де зберігається, потім, за допомогою IT-фахівців, провести аудит, що дозволяє оцінити ризики, пов'язані з можливим витоком даних, і запровадити необхідне обладнання для їх захисту. Як нагадав керівник відділу інфраструктурних рішень DPA Гатіс Гайліс, вкрай необхідно визначити відповідального за процеси безпеки в компанії.

Зазначимо, що в Латвії відповідна робота провадиться з огляду на положення Директиви 97/66/ЄС Європейського парламенту і Ради Європи «Стосовно обробки персональних даних і захисту права на невтручання в особисте життя в телекомунікаційному секторі» від 15 грудня 1997 року. В основних положеннях відповідного закону Латвії, як і українського, йдеться про те, що персональні дані є конфіденційними, підлягають реєстрації, а власники таких даних зобов'язані їх захищати. Якщо ж з їхньої вини відбудеться витік даних, то суб'єкт має право вимагати компенсацію завданої шкоди.

Наразі «DPA Київ» проводить аудити, залучаючи фахівців із Латвії, встановлює обладнання для захисту (наприклад, уже має досвід роботи з DLP-системами в Україні) - і реалізуються такі проекти з урахуванням європейського досвіду.

Зокрема, «DPA Київ» на підставі біометричних даних впровадила в українському банку проект, який передбачає обмеження доступу за відбитками пальців для співробітників.

До речi Верховна Рада України 1 червня 2010 року прийняла закон «Про захист персональних даних», яким було встановлено, що персональні дані є інформацією з обмеженим доступом. Кабінет Міністрів України 16 червня 2011 року затвердив положення про державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення. Прийняття такого закону в Україні було однією з умов, які країна повинна виконати в рамках переговорів з ЄС про безвізовий режим короткострокових поїздок.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

18 октября 2013 г

 • Fujifilm XQ1: компактная камера Х-серии
 • Обновление Kaspersky Security для SharePoint Server
 • Fujifilm X-E2: эволюция легендарной X-E1
 • UserGate Web Filter с глубоким анализом контента

17 октября 2013 г

 • Обрано оператора домену .УКР
 • Android-троянец скрывается от антивирусов, используя очередную уязвимость
 • Розетка, которая всегда под рукой
 • "Яндекс" выяснил, что украинцы ищут о свадьбе
 • Седьмая версия продуктов ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security
 • МТС снижает стоимость мобильного Интернета в роуминге
 • Ультратонкий внешний накопитель ADATA Dash Drive Elite SE720
 • Объективы Sony с байонетом E для полнокадровой матрицы

16 октября 2013 г

 • Philips открывает путь к хирургии для Google Glass
 • Нові зміни в складі членів ІнАУ
 • Киевстар приглашает студентов на стажировку
 • «Лаборатория Касперского» совершенствует защиту для мобильных устройств
 • Autodesk приобретает технологии Graitec по проектированию конструкций

15 октября 2013 г

 • Mio Technology заключила договор с компанией «Навигатор»
 • Horizon – платформа браузерных расширений для операторов мобильной связи
 • В Харькове открылся крупнейший датацентр в Восточной Украине «Onehostpower»

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013