RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив новостей

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

апрель

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Новости

 

20 апреля 2011 г

Новий власник Укртелекому: автопортрет

19 квітня у столиці відбулася довгоочікувана прес-конференція представників австрійського інвестиційного фонду EPIC, український підрозділ якого – ESU- нещодавно придбав вітчизняного національного оператора. Журналісти сподівалися почути з перших вуст про плани нового власника Укртелекому, але фактична інформація виявилася дуже дозованою.

У заході в Києві взяли участь директор EPIC Вольфганг Херітш, керуючий партнер компанії Петер Гольдшейдер та менеджер проектів Маріанна Бонечі. Але основним доповідачем, який виявився і великим дипломатом, став саме П. Гольдшейдер.

Він змалював портрет (або, скоріше, автопортрет) EPIC, звертаючи увагу присутніх на досвід компанії в сфері інвестування підприємств із різних ринкових секторів та її присутність в Україні з 1994 року. Зокрема, серед міжнародних компаній, керівництво яких фахівці EPIC консультували в Україні, П. Гольдшейдер назвав відомого європейського телеком-оператора KPN. Серед українських клієнтів було названо компанії Утел; „Київтелемонтаж” (кабельне ТБ); „Київ-Онлайн” (телеком-сервіси) тощо. Загалом EPIC мала справи з такими відомими телеком-компаніями, як Telecom Austria, Mobikom Austria, T-Mobile, France Telecom, Altimo, Swisscom, Telefonica тощо.

Щодо EPIC Services Ukraine (ESU) зазначалося, що ця сучасна компанія має понад 300 співробітників, які надають експлуатаційні, будівельні, інсталяційні послуги, а також сервіси оптимізації телеком-мереж поряд з логістичними. Серед її клієнтів – Укртелеком, Утел, МТС, „Київстар”, Beeline, Freshtel, Nokia Siemens Networks, Huawei та ZTE.

П. Гольдшейдер презентував бачення EPIC вітчизняного ринку телекомунікацій і ситуації Укртелекому зокрема. Так, він зазначив, що на відміну від Європи, де кількість фіксованих телефонних ліній щорічно скорочується приблизно на 10 %, в Україні завдяки низьким тарифам сегмент фіксованого зв’язку розширюється. З іншого боку, зазначив він, регульовані урядом тарифи спричиняють значні збитки Укртелекому. Зокрема втрати від надання 2009 року послуг локальної телефонії (міста і сільські місцевості, а також проводового радіо і телеграфу) він оцінив у 1,265 млрд грн. П. Гольдшейдер підкреслив, що 80 % доходів генерували власні користувачі Укртелекому( 6,537 млн грн); тоді як 17 % походили від інших операторів (1,397 млн грн). Його хвилювало, що 7,1 млрд грн витрат на персонал становили 45 % всіх витрат компанії, тоді як у Західній Європі цей показник не перевищує 25 %. П. Гольдшейдер назвав незначними витрати оператора на рекламу.

„Конкуренти Укртелекому витрачають у 3-5 разів більше”, - зазначив він.

На думку П. Гольдшейдера, процес реструктуризації компанії триватиме впродовж трьох - п'яти років, однак назвати обсяг інвестицій та озвучити якісь конкретні плани він відмовився. За його словами, інвестору необхідно спочатку завершити процес придбання (імовірно, це станеться 11 травня), провести збори акціонерів, погодити бізнес-план, а вже потім оприлюднювати свої плани.

П. Гольдшейдер дуже дипломатично визнав, що в угоді з придбання Укртелекому були задіяні кредитні кошти: „Якби банки не були згодні, угоду не було б підписано”. Однак він знов таки відклав повідомлення про те, які саме банки їх надали, до моменту завершення купівельної транзакції,. На його думку, ціна, яку EPIC заплатила за Укртелеком, є справедливою.

Журналістів хвилювала можливість перепродажу Укртелекому. Щодо цього керуючий партнер EPIC не виключив, що в перспективі оператор може вийти на IPO. Однак, сказав П. Гольдшейдер, "я був би дуже здивований, якщо б ми почали думати про продаж раніше, ніж через три роки... Більше того, якщо ми здійснимо продаж, то станемо предметом політичних дискусій, як і зараз. Я думаю, IPO, особливо на першому етапі, - це набагато логічніший крок".

Він підкреслив, що при виведенні компанії на публічне розміщення акцій обов’язково потрібно враховувати інтереси „безлічі міноритарних акціонерів” Укртелекому. За словами П. Гольдшейдера, за весь період діяльності EPIC (тобто з кінця 80-х років минулого століття) фонд завжди мав дружні відносини з міноритаріями придбаних ним компаній: „Міноритарні акціонери завжди були задоволені тим, як ми себе з ними поводили”.

Керуючий партнер EPIC визнав „головним болем” збиткові напрямки діяльності Укртелекому, які компанії доводиться субсидувати (йшлося про проводове радіо, телеграф та місцевий зв'язок). «На ці напрямки доводиться витрачати приблизно один мільярд гривень на рік. Ми приватна компанія і вважаємо, що про соціально важливі послуги повинна турбуватися насамперед держава», - сказав П. Гольдшейдер. Він також повідомив про намір провести переговори з українським урядом з приводу нових способів фінансування цих послуг.

Щодо „персональних питань”, то П. Гольдшейдер зазначив, що знає Г. Дзекона вже досить давно і, на його думку, керувати Укртелекомом всі ці роки було досить непросто. „Можливо, мені доведеться переконувати його залишитися на цій позиції”, - сказав П. Гольдшейдер.

Він також зазначив, що з досвіду інших іноземних компаній, які виходять на локальні ринки, відомо, що управляти локальною компанією іноземному менеджеру буває складно (бракує знання місцевих бізнес-реалій). Тож в управлінні такою великою компанією, як Укртелеком, на його думку, варто зберігати спадкоємність.

Разом з тим результати діяльності компанії за минулі роки, зокрема, збитковість за останні періоди, можуть пояснюватися тим, що керівництво не мало свободи дій, вважає керуючий партнер EPIC. За його даними, офіційно про зміни у вищому керівництві Укртелекому стане відомо після 11 травня, коли буде сплачено залишок суми за угодою купівлі.

П. Гольдшейдер повідомив і про свій намір стати головою наглядової ради компанії. Наостанок він заінтригував присутніх заявою про те, що свою згоду увійти до складу наглядової ради вже дав один з представників найбільших світових телеком-компаній.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

18 октября 2013 г

 • Fujifilm XQ1: компактная камера Х-серии
 • Обновление Kaspersky Security для SharePoint Server
 • Fujifilm X-E2: эволюция легендарной X-E1
 • UserGate Web Filter с глубоким анализом контента

17 октября 2013 г

 • Обрано оператора домену .УКР
 • Android-троянец скрывается от антивирусов, используя очередную уязвимость
 • Розетка, которая всегда под рукой
 • "Яндекс" выяснил, что украинцы ищут о свадьбе
 • Седьмая версия продуктов ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security
 • МТС снижает стоимость мобильного Интернета в роуминге
 • Ультратонкий внешний накопитель ADATA Dash Drive Elite SE720
 • Объективы Sony с байонетом E для полнокадровой матрицы

16 октября 2013 г

 • Philips открывает путь к хирургии для Google Glass
 • Нові зміни в складі членів ІнАУ
 • Киевстар приглашает студентов на стажировку
 • «Лаборатория Касперского» совершенствует защиту для мобильных устройств
 • Autodesk приобретает технологии Graitec по проектированию конструкций

15 октября 2013 г

 • Mio Technology заключила договор с компанией «Навигатор»
 • Horizon – платформа браузерных расширений для операторов мобильной связи
 • В Харькове открылся крупнейший датацентр в Восточной Украине «Onehostpower»

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013