RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

октябрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

29 октября 2012 г

Конгрес визначив стан та завдання інформаційного суспільства в Україні

25-26 жовтня 2012 року в Києві відбувся Міжнародний науковий конгрес «Інформаційне суспільство в Україні», організаторами якого виступили Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України, Координаційний центр з упровадження економічних реформ, Українська асоціація фахівців інформаційних технологій, Інтернетна асоціація України, Український союз промисловців та підприємців, Асоціація підприємств інформаційних технологій України.

У конгресі взяли участь представники уряду України, вищих навчальних закладів, установ, організацій та підприємств, посли іноземних держав в Україні, іноземні фахівці. Головна мета – обговорення сучасного стану інформаційно-комунікаційних технологій та перспектив участі України у світовому ІКТ-ринку.

Під час пленарного засідання учасники конгресу обговорювали питання щодо сучасного стану інформаційно-комунікаційних технологій в Україні, щодо місця України в глобальних, світових процесах, зокрема визначили можливі напрями розширення участі України у світовому ІКТ-ринку, йшлося також про актуальні для держави завдання щодо розбудови інформаційного суспільства та про потребу взаємодіяти з бізнесом на втілення такого рішення.

Роботу конгресу було розділено на п'ять секцій: «Державна політика у сфері розвитку ІКТ та інформаційного суспільства в Україні», «Партнерство «Відкритий Уряд», «ІКТ–інфраструктура», «Е-врядування: проблеми, досягнення», «Розвиток індустрії ІКТ. Взаємодія держави та бізнесу».

Робота секції «ІКТ-інфраструктура» розпочалась з доповіді Івана Пєтухова, віце-президента УСПП – члена правління ІнАУ. В доповіді було акцентовано увагу присутніх на темі сучасного стану сегменту ІКТ і тенденціях розвитку в Україні у майбутньому. «Розвиток ІКТ-індустрії є одним з найважливіших напрямків національного та економічного розвитку будь-якої країни», – наголошував доповідач, наводячи за приклад відомості Держкомстату щодо динаміки змін показників у сфері інформатизації України, адже наразі частка доходів ринку зв’язку вже становить 4,6 % ВВП і зростає далі. Проте є й низка негативних факторів, що створюють перепони для інтенсивного розвитку ІКТ: наприклад, недотримання чинних нормативних актів, що стосуються регулювання ІКТ, та створення нових «шкідливих» законопроектів, що протидіятимуть розвитку ІТК-індустрії. Серед них - законопроект «Про створення Фонду універсальних послуг», законопроект № 9665 «Про запобігання користуванню терміналами, законність ввезення яких на територію України не підтверждено», законопроект № 10620 «Про введення збору з телекомунікаційних операторів та провайдерів на розвиток кінематографа».

Владислав Радиш, директор «Майкрософту» з роботи з державними організаціями, говорив про необхідність під час формування пропозицій України щодо змін до Регламенту міжнародного електрозв'язку зберегти рівний багатосторонній підхід до управління Інтернетом, попередити спробу необґрунтованого надлишкового регулювання на міжнародному рівні задля запобігання протекціонізму й дискримінації за територіальним, галузевим чи політичним принципом, запобігти появі ставок щодо обміну інтернет-трафіком та уникнути їх регулювання, зберегти комерційні механізми надання міжнародних телекомунікаційних послуг на основі розробки двосторонніх моделей комерційної взаємодії.

Наявній в Україні проблемі «цифрового розриву» під час інтернет-проникнення та шляхам її ліквідації було приділено увагу в доповіді Володимира Куковського, виконавчого директора ІнАУ. Було запропоновано задля зростання показників інтернет-проникнення в Україні замість прийняття закону про «Фонд загальнодоступних телекомунікаційних послуг» прийняти закон «Про переведення на електронний документообіг усіх державних установ та органів місцевого самоврядування України протягом 2012-2015 років», що постимулював би отримання послуг та інформації від органів влади громадянами дистанційно за допомогою Інтернету, вплинув би позитивно на затребуваність інтернет-послуг та зменшив би бюджетні видатки.

У доповіді Олега Льовкіна, помічника голови комісії УСПП з питань науки та ІТ, було зосереджено увагу на проблемі збільшення адміністративного тиску на суб'єктів господарювання у сфері телекомунікацій, а також було запропоновано звернутись до влади з проханням утрутитися в ситуацію й відреагувати на збільшення адміністративного тиску на суб'єктів господарювання у сфері телекомунікацій, забезпечити належний перебіг розслідуванню правопорушень, вчинених органами місцевого самоврядування та відповідними комунальними підприємствами, сприяти відміні всіх рішень органів місцевого самоврядування щодо телекомунікаційних мереж стосовно передачі повноважень щодо збору плати з операторів та провайдерів телекомунікацій підприємствам на безальтернативній основі, прийнятих без узгодження з органами Антимонопольного комітету України.

Тетяна Нанаєва, представник компанії «Інтел», звернула увагу присутніх на необхідність створення Національного плану розвитку широкосмугового доступу до Інтернету в Україні для забезпечення рівних можливостей доступу до інформації, Е-послуг (зокрема, Е-врядування) для всіх громадян у країні та для пришвидшення процесу переходу до інформаційного суспільства в Україні.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013