RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




Українські новатори звертаються до влади

Компанія Philips підготувала відкритий лист-звернення до Президента, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України від імені учасників Міжнародного круглого столу «Інновації в Україні: шлях впровадження винаходів», що відбувся у рамках виставки 10 найкращих винаходів українських новаторів Конкурсу «Philips: просто і довершено».

У відкритому листі висловлені думки, погляди та пропозиції учасників круглого столу щодо проблеми впровадження винаходів в Україні.

До участі у круглому столі, який відбувся 8 грудня 2006 року у приміщенні «Українського дому» (медіа-центр), були запрошені представники державних органів, українських та міжнародних бізнес-структур, навчальних закладів, винахідники та представники ЗМІ.

Завданням круглого столу було проведення фахової та конструктивної дискусії щодо шляху впровадження винаходів українських новаторів, проблем, які постають на цьому шляху, та способів їх вирішення. Зокрема, на ньому йшлося про проблеми пошуку потенційних інвесторів в Україні та за її межами; ефективність роботи наявних у державі механізмів, покликаних сприяти впровадженню винаходів у виробництво, а також про перспективи конкурентної привабливості української економіки через інноваційні впровадження.

Додаткова інформація про Виставку в рамках Конкурсу «[Philips #19198]: просто і довершено»

Виставка 10 винаходів українських новаторів – переможців Конкурсу «Philips: просто і довершено» тривала у приміщенні Українського дому з 8 по 10 грудня. Виставку урочисто відкрив Генеральний директор компанії Philips Йоост Леефланг та голова Державного департаменту інтелектуальної власності Микола Паладій. На відкритті Виставки були присутні українські винахідники, почесні гості та представники ЗМІ.

Конкурс «Philips: просто і довершено» тривав упродовж трьох місяців. Участь у ньому взяли понад 100 новаторів з різних регіонів України.

За рішенням компетентного журі, перемогу в Конкурсі здобув Георгій Дерновий (Харківська обл.) за винахід «Пристрій введення інформації для комп’ютерів». Переможець був нагороджений грошовим призом у розмірі 100 000 гривень.

Переможцем глядацьких симпатій Конкурсу «Philips: просто і довершено» став Володимир Тарасов (м. Рівне) за винахід «Ортопедичні підстилки».

Всі фіналісти Конкурсу отримали почесні дипломи від компанії Philips та грамоти від Державного департаменту інтелектуальної власності.

Цінні призи від компанії Philips отримали також гості виставки, які взяли участь у голосуванні на визначення переможця глядацьких симпатій.

Відкритий лист

Президентові України, Прем’єр-міністру та Голові Верховної Ради України

Шановний пане Президенте!

Шановний пане Прем’єр-міністре!

Шановний пане Голово Верховної Ради!

Конкурентна спроможність держави безпосередньо залежить від її інтелектуального потенціалу та інноваційних розробок, які впроваджуються в життя. Відтак питання інноваційної політики та впровадження винаходів українських новаторів у виробництво стає одним з найважливіших завдань розвитку економіки України.

Україна має значний інтелектуальний потенціал, однак сьогодні їй бракує необхідної інфраструктури для оптимального впровадження винаходів у виробництво. За таких умов вкрай необхідно створити в державі сприятливі умови для підтримки українських винахідників та новаторів.

Для обговорення цієї проблеми на Міжнародному круглому столі на тему «Інновації в Україні: шлях впровадження винаходів», що відбувся у рамках виставки винаходів-переможців Конкурсу винахідників та новаторів 8 грудня 2006 року у приміщенні «Українського дому», зібралися представники державних органів, бізнес-структур, навчальних закладів, винахідники та представники ЗМІ.

Учасники круглого столу озвучили ряд пропозицій для налагодження процесу впровадження інноваційних розробок в Україні. Від імені учасників круглого столу ми просимо Вас:

• Інвентаризувати наявний інтелектуальний капітал в Україні та посилити підтримку науки державою, збільшивши обсяги фінансування галузі.

• Визначити пріоритетні галузі та напрями конкурентоспроможності України для виділення стратегічно важливих для держави розробок. На цій основі ініціювати та розробити проект закону про конкурентну спроможність України, де були б вказані стратегічно важливі напрями інноваційних розробок, яким першочергово надається державна підтримка.

• Створити спеціальну комісію при Президентові України, яка б на періодичній основі розглядала інноваційні розробки на предмет їхньої стратегічної важливості.

• Створити дієву структуру для підтримки новаторів, яка б допомогла їм оптимально впроваджувати свої винаходи: розробляти бізнес-план, прорахувати бюджет та кінцевий фінансовий зиск для потенційних інвесторів.

• Запровадити спеціальні навчальні програми для підприємців щодо того, як оптимально комерціалізувати свою інтелектуальну власність.

• Ввести до шкільної навчальної програми курс щодо захисту інтелектуальної власності.

Сьогодні питання впровадження винаходів є для України однією з необхідних передумов незворотного ходу до європейської та світової економічної спільноти. Для того, щоб наздогнати країни Західної Європи в галузі інновацій, Україні знадобиться щонайменше 30 років. Та завдяки згуртованості й дієвості всіх сторін, безпосередньо чи опосередковано причетних до процесу впровадження інноваційних технологій, та згуртуванню навколо стратегії розвитку держави, ми маємо всі шанси зробити економічний прорив в інноваційній галузі.

Учасники Міжнародного круглого столу

«Інновації в Україні: шлях впровадження винаходів»

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Доход «ДАТАГРУП» за последние три года вырос почти в 4 раза
В украинских вузах состоятся «Открытые уроки» со звездами – финальный этап проекта DJUICE-эксперт
Toshiba SalesClub
SanDisk и Sony разрабатывают формат Memory Stick PRO-HG
Развертывать сети хранения данных станет проще
SanDisk внедряет в Европе часть концепции МР3-плееров Sansa под названием «свобода выбора»
Команда SanDisk стала призером в ежегодном состязании среди компаний Силиконовой Долины
«Телесистемы Украины» стандартизировала свою корпоративную инфраструктуру, используя платформу Microsoft
9 тыс. базовых станций обеспечивают покрытие сети «Киевстар»
«МКС Системная интеграция» успешно выполнила проект компьютеризации районных сельских школ на Востоке и Юге Украины

© ITware 2000-2016