RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

ноябрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

29 ноября 2006 г

Підведено підсумки конкурсу «Європейський вибір України – я очевидець» в рамках спільного проекту Британської Ради в Україні та корпорації Nokia «Громадянська журналістика»

Британська Рада та корпорація Nokia оголошують про проведення підсумків конкурсу громадянської журналістики «Європейський вибір України – я очевидець». Даний проект переслідував цілий ряд задач: привернути увагу до виникнення такого явища, як громадянська журналістика, проаналізувати можливий вплив громадянської журналістики на професійні засоби масової інформації, організувати обмін ідеями та досвідом між Україною та Сполученим Королівством, а також заохотити молодих громадян до участі в громадському житті, використовуючи сучасні засоби комунікації.

У конкурсі громадянської журналістики «Європейський вибір України – я очевидець» участь міг взяти кожен громадянин, який не є фаховим журналістом, однак має соціально активну позицію і готовий зробити свій внесок у розповсюдження інформації, що стосується життя суспільства, захисту власних громадянських та людських прав. Конкурс тривав з 1 жовтня по 20 листопада 2006 року. За цей період було надіслано більше 150 робіт, які розміщено на сайті в галереї на веб-сторінці конкурсу (http://www.britishcouncil.org.ua/cj/gallery/igallery.asp). Роботи конкурсантів оцінювало фахове журі, до складу якого увійшли Глін Дженін (Glyn Genin), член журі британського The Nokia Citizen Journalism Awards, Голова Премії за найкращу фотожурналістику у Сполученому Королівстві; Ніл Турман (Neil Thurman), експерт з журналістики он-лайн, Університет Сіті, Лондон; Катерина Коберник, редактор української онлайн-газети Корреспондент.net; Юрій Нестеров, директор фотослужби, видавничий дім "Коммерсантъ-Украина"; Богдана Костюк, журналіст «Радіо Свобода».

Переможцями конкурсу визнані: Горбатюк Христина («Тест на Європейськість»), Петро Лук’яненко («Нас обирають, ми обираємо», «Столичні шоу»), Плашевський Вадим («A Short Story»), Віктор Крук («Криве дзеркало» кременчуцьких ЗМІ).

Автори трьох найкращих робіт були нагороджені мультимедійними компьютерами Nokia N93 – оптимальними пристроями для «мобільної» відео зйомки. Nokia N93 – перший мобільний пристрій, який забезпечує відео зйомку DVD-якості. Це повноцінна відеокамера, яка завжди «під рукою», що дуже актуально для кореспондентів – чи то для професійного репортера, чи для «громадянського» журналіста.

«Проект «Громадянська журналістика» проводиться в Україні вперше. Приємно, що конкурс «Європейський вибір України – я очевидець» привернув увагу багатьох талановитих авторів. Ми отримали більше 150 робіт, які підтверджують, що ознаки саме Європейського вибору громадяни України спостерігають у повсякденному житті. Географія учасників дуже широка – листи приходили від мешканців Києва, Львова, Донецька, Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Луганська, Чернівців, Кам’янец-Подільського та інших міст та містечок України. Роботи дуже різні, вони демонструють різноманітні досягнення та проблеми нашого суспільства, з якими зіштовхнулися їхні автори. Перед нами чудові життєві історії, почуття та мрії наших співвітчизників», – підкреслила Анна Смирнова, координатор інформаційного проекту «Творча Британія».

«Сучасні технології відкривають широкі можливості для розвитку такого явища як громадянська журналістика. Кожен талановитий автор може без зайвих зусиль створити власний фото чи відео репортах тієї чи іншої події. Ми раді, що старт цього проекту збігся з виходом на український ринок мультимедійного комп’ютера Nokia N93, який дозволяє знімати несподівані яскраві епізоди із якістю, безпрецедентною для мобільного пристрою, а також оперативно передавати інформацію різноманітними способами, зокрема за допомогою Інтернет», - зазначив Алессандро Фіорентіно, генеральний директор Nokia Customer and Market Operations в країнах СНД.

версия для печати

Еще о деятельности компаний в Украине

NOKIA Ukraine


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013