Бесперебойный бизнес EDGE-CORE активизируется на телеком-рынке Украинский рынок ПК: квартальное замедление


RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск

Поиск по сайту

 
Расширенный поиск


Архив новостей

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

сентябрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
2007 г

    


    





http://icc.com.ua
© ICC. Перепечатка допускается
только с разрешения .





  

Новости

 

1 сентября 2006 г

Інформаційні технології допоможуть при працевлаштуванні

На прес-конференції 31 серпня компанія “Майкрософт Україна” презентувала проект «Інформаційні технології в соціальній реабілітації безробітних».

Проект розроблений компанією «Майкрософт Україна» разом з Інститутом інформаційного суспільства на базі Державних центрів зайнятості. Його також підтримала низка громадських організацій, які мають вплив на ефективність соціальної політики держави: Державна служба зайнятості, Фонд загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття, Всеукраїнське об'єднання роботодавців у сфері телекомунікаційних та інформаційних технологій, Фонд соцстрахування при тимчасовій втраті працездатності.

За даними Служби зайнятості, на Україні понад 1,7 млн безробітних, крім того, понад 1,5 млн працівників бажали б змінити місце роботи. Державні служби зайнятості в регіонах проводять навчання бажаючих отримати або змінити спеціальність. Так за 7 місяців 2006 року навчання на таких курсах пройшли понад 120 тис. осіб, але тільки 60 % з них знайшли місце роботи.

Проект соціальної реабілітації, представлений під час прес-конференції, має на меті підвищити конкурентоздатність безробітних на ринку праці, завдяки отриманню ними навичок у сфері інформаційних технологій.

Генеральний директор “Майкрософт Україна” Валерій Лановенко назвав проект найбільш масштабним і затратним порівняно з іншими заходами компанії. Він зміг реалізуватися завдяки співпраці держави, яка надала адміністративні й матеріальні ресурси, громадських організацій, що мають досвід виконання соціальних програм, та бізнес-структур, які допомогли з фінансуванням. “Майкрософт Україна” внесла до цього проекту матеріальні кошти, надала спеціальне програмне забезпечення. Головним внеском було надання гранту, призначеного на зарплату викладачам.

Присутній на прес-конференції Вахе Тороcсян, віце-президент Mіcrosoft ЕМЕА наголосив, що Microsoft останні 5 років розвиває стратегію громадянських програм. Серед напрямків діяльності компанії – створення ефективних екосистем, реалізація інновацій, допомога людіям у сфері засвоєння інформаційних технологій. Крім того, значна увага приділяється питанням безпеки Інтернету. При цьому, з одного боку необхідно захистити дітей від небажаної інформації, доступної в Мережі, а з іншого – надати можливість засвоїти навички вільного користування різноманітними інформаційними ресурсами.

Перші курси для навчання безробітних інформаційним технологіям були започатковані в Запоріжжі. Саме там виявилася найбільш підготовлена база служби зайнятості. Групи по 10 осіб навчаються протягом 4 годин у день. Нпавчальна програма розрахована приблизно на три тижні. Слухачам курсів викладають не тільки базові навики роботи з комп'ютером, як це робилося раніше. Вони отримують комплексні знання по роботі з комп'ютером, додатками Mіcrosoft® Offіce та Інтернетом. У майбутньому планується також запуск навчальної програми з веб-дизайну. За результатами проходження тренінгів учні одержують відповідний сертифікат, а також заносяться в базу даних проекту, що передбачає подальше інформування випускників про новини проекту і перспективні вакансії. Крім того, заплановане постійне ведення моніторингу працевлаштування учасників проекту.

Президент НДО “Інститут інформаційного суспільства” Олег Щевчук зазначив, що між інститутом і міністерством праці укладено угоду щодо впровадження даного проекту. Після Запоріжжя планується відкрити курси в Дніпропетровську і Луганську. В 2007 році передбачається охопити служби зайнятості 2/3 областей України. А наступним етапом має стати розповсюдженння проекту на райцентри. За словами О.Шевчука, плануєть навчати інформаційним технологіям приблизно 350 чоловік щороку в кожному регіоні.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

18 октября 2007 г

 • Seagate начинает поставки HHD
 • Для мобильного ТВ технологии уже не проблема
 • «Софтпром» открыла представительство в Молдове
 • Everest построила производственно-логистический комплекс
 • Розничные сети AVentures получили высокий статус от Asus
 • Рынок чипов для приложений: интеграция против самостоятельности
 • Toshiba открыла в Польше завод по выпуску LCD ТВ
 • Microsoft присвоила статус Gold Certified Partner «Телесенс»
 • Intel выпустит чипсет GM45 для Montevina
 • Десятка перспективных технологий от Gartner

17 октября 2007 г

 • Дефицит на тонкие DVD-рекордеры усугубляется
 • Продажи ноутбуков увеличатся не у всех ОЕМ-производителей
 • Sony открыла еще один завод в Европе
 • МТС запустила сеть CDMA
 • ECS наращивает выпуск ноутбуков

16 октября 2007 г

 • «Киевстар» – оценка абонентов
 • Quanta Computer выпустит ноутбуки для LG
 • Выход Х48 не повредит продажам Х38?
 • Аппаратов «как iPhone» станет намного больше
 • Будущий год перспективен для рынка ПК

Реклама

 


Рубрики

 

© ITware 2000-2007