http://ITWare.com.ua/pr/32212/

12 ноября 2013 г

Шляхи подолання штучних перепон розвитку підприємництва на телекомунікаційному ринку Харкова

12 листопада Інтернет Асоціація України в агентстві Укрінформ провела прес-конференцію «Шляхи подолання штучних перепон розвитку підприємництва на телекомунікаційному ринку Харкова». В прес-конференції взяли участь Тетяна Попова, Голова Правління ІнАУ, Дмитро Онищенко, заступник директора Асоціації «Телекомунікаційна палата України» та Володимир Куковський, виконавчий директор ІнАУ.

Провідні асоціації сфери інформаційно-комунікаційних технологій України, які об’єднують значну частину вітчизняних операторів/провайдерів телекомунікацій, турбує ситуація, яка склалася у Харкові.

В результаті масових випадків знищення телекомунікаційних мереж більшості операторів та перерозподілу ринку телекомунікацій Харкова у виграші залишається лише група компаній, які використовують торгову марку «Тріолан».Харків перетворюється на місто без конкуренції у сфері телекомунікацій.

Наслідком знищення телекомунікаційних мереж більшості провайдерів стане позбавлення гарантованого законом права вибору оператораспоживачем, а також втрата понад 1 тис. робочих місць харків’янами.

Ми вимагаємо від правоохоронних органів вжиття невідкладних заходів по розслідуванню масових актів вандалізму щодо телекомунікаційних мереж у місті, а від міської влади Харкова – підтримки легального бізнесу і недопущення позбавлення харків’ян вибору.

Ми сподіваємось сьогоднішнім прес-заходом привернути увагу ЗМІ до ситуації, яка склалася в Харкові, та донести нашу стурбованість до центральних органів виконавчої влади, правоохоронних, контролюючих та регулюючих органів з метою упередження негативних наслідків монополізації телекомунікаційного ринку Харкова.Закликаємо провести власні журналістські розслідування цієї ситуації.

Галузеві асоціації провели ряд заходів щодо припинення порушень прав споживачів та провайдерів у Харкові, а саме нараду з провайдерами Харкова, зустріч з керівниками органів місцевого самоврядування Харкова, розгляд питання щодо ситуації у Харкові на засіданнях ряду Громадських рад при органах виконавчої влади, провели зустрічі у профільних комітетах Верховної Ради України та направили листи до центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів та парламентських комітетів (див. www.inau.org.ua/52.5053.0.0.1.0.phtml).