http://ITWare.com.ua/pr/29345/

8 июня 2011 г

ДП «Українська мережа обміну трафіком» (UA-IX) готова до переходу на новий інтернет-протокол IPv6

Сьогодні, 8 червня 2011 року ДП «Українська мережа обміну трафіком» в рамках «Всесвітнього дня IPv6» (World IPv6 Day) активувала відповідні IN AAAA записи на ресурсі UA-IX (http://ix.net.ua), який доступний по IPv6.

Уже два роки поспіль UA-IX надає своїм учасникам доступ до обміну IPv6-трафіком у повному обсязі. За останній рік зросла кількість активних учасників UA-IX, які використовують IPv6: із 8% (станом на вересень 2010р.) до 24,5% - станом на 8 червня 2011 р. На сьогодні до Учасників UA-IX, які здійснюють обмін IPv6-трафіком, підключились 34 компанії, зокрема, «Адамант», «Голден Телеком», «Датагруп», «Колокол», «Київстар», «Мирохост», МТС, «ТОПНЕТ», «УарНет».


За словами технічного адміністратора UA-IX Сергія ПОЛІЩУКА, UA-IX повністю вирішила всі питання щодо IPv6, проте Учасників Мережі чекає довгий шлях розуміння нових технологій та організації бізнес-процесів в іншому інтернет-вимірі. «Не думайте, що Вам вистачить IPv4-адрес на все життя. Починайте будувати IPv6 ще вчора, щоб зрозуміти наскільки мало ми знаємо про цей протокол, та встигнути налагодити роботу власної мережі хоча б за цей рік», - рекомендує С. Поліщук.