http://ITWare.com.ua/pr/21747/

1 июля 2009 г

НКРЗ заборонила операторам встановлювати тариф на послуги рухомого (мобільного) зв’язку у розмірі 0,00 грн.

НКРЗ заборонила операторам встановлювати тариф на послуги рухомого (мобільного) зв’язку у розмірі 0,00 грн.

Сьогодні, 9 липня, Національна комісія з питань регулювання зв’язку прийняла рішення: заборонити операторам телекомунікацій встановлювати тарифи на послуги рухомого (мобільного) зв’язку у розмірі 0,00 грн. за тарифну одиницю послуги (часову чи кількісну) без урахування собівартості цих послуг та отримання прибутку; оскільки такі дії є порушенням вимог законодавства у сфері телекомунікацій (ст.67 Закону України «Про телекомунікації»), а також зобов’язати операторів телекомунікацій, що надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку, надавати споживачам вичерпну інформацію про кінцеву вартість послуг і привести свою діяльність щодо інформування споживачів та встановлення тарифів у відповідність до законодавства у термін до 01.09.09.

Довідка.
Відповідне рішення оприлюднене на офіційному сайті НКРЗ.

Роз’яснення щодо рішення НКРЗ про заборону операторам мобільного зв’язку встановлювати тариф на послуги рухомого (мобільного) зв’язку у розмірі 0,00 грн.
9 липня, Національна комісія з питань регулювання зв’язку прийняла рішення: заборонити операторам телекомунікацій встановлювати тарифи на послуги рухомого (мобільного) зв’язку у розмірі 0,00 грн. за тарифну одиницю послуги (часову чи кількісну) без урахування собівартості цих послуг та отримання прибутку; оскільки такі дії є порушенням вимог законодавства у сфері телекомунікацій (ст.67 Закону України «Про телекомунікації»), а також зобов’язати операторів телекомунікацій, що надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку, надавати споживачам вичерпну інформацію про кінцеву вартість послуг і привести свою діяльність щодо інформування споживачів та встановлення тарифів у відповідність до законодавства у термін до 01.09.09.
Головна мета цього рішення - відмінити неправомочну рекламу послуги про нульовий тариф, як таку, що не відповідає дійсності. Тобто, споживача навмисно вводять в оману для залучення клієнтів. Такий пакет послуг або має велику абонентську плату, або надходження коштів від абонента іншим чином, про що споживач дізнається пізніше. З ціллю захисту прав споживача, НКРЗ винесло зазначене рішення.