http://ITWare.com.ua/pr/12055/

5 октября 2006 г

Конкурс громадянської журналістики «Європейський вибір – я очевидець»

Британська Рада в Україні за підтримки Nokia в Україні оголошує про започаткування проекту «Громадянська журналістика».

Громадянський Кореспондент - це громадянин, що не є фаховим журналістом, але активно збирає, аналізує та поширює інформацію, що стосується суспільно-політичного життя, захисту власних громадянських та людських прав, а також прав та свобод інших людей, і у такий спосіб реалізує своє право на вільне отримання та розповсюдження інформації.

Британська Рада в Україні за підтримки Nokia в Україні оголошує про започаткування проекту «Громадянська журналістика».
Цим проектом ми хочемо привернути увагу до виникнення такого явища, як громадянська журналістика, розглянути можливі етапи розвитку та співіснування професійної журналістики та громадянської, а також можливий вплив останньої на професійні мас-медіа; організувати обмін ідеями та досвідом між Україною та Сполученим Королівством, заохотити молодих громадян до участі в громадському житті, використовуючи сучасні засоби комунікації, захищати свої громадянські та людські права, свободу та інтереси.
В рамках проекту буде створено інформаційний ресурс он-лайн, на якому буде поступово висвітлюватися перебіг реалізації проекту, проведено конкурс і низку майстер-класів із провідними британськими журналістами.
Конкурс громадянської журналістики «Європейський вибір України – я очевидець»
Взяти участь у конкурсі може кожен громадянин, який не є фаховим журналістом, але активно збирає, аналізує та має бажання поширити інформацію, що стосується життя суспільства, захисту власних громадянських та людських прав.
Дати проведення конкурсу:
Конкурс розпочнеться 1 жовтня 2006 року і триватиме до 15 листопада 2006 року.
Тема конкурсу:
«Європейський вибір України – я очевидець» (підтеми: «Європейські столиці», «Громадяни Європи»).

Троє учасників, роботи яких журі визнає найкращими, отримають флагмани для режисерів мобільного кіно – 3 мультимедійні комп'ютери Nokia N93.
Nokia N93 – новітній революційний пристрій лінійки Nokia Nseries, що поєднує функції цифрової відеокамери та широкі мультимедійні можливості. Разом із передовими функціями, цей мультимедійний комп’ютер відзначається легкістю у користуванні, інтуїтивним інтерфейсом та сучасним дизайном. Обладнаний 3,2-мегапіксельною камерою з оптикою від Carl Zeiss, Nokia N93 пропонує надзвичайні можливості у роботі з відео, включаючи запис відео DVD-якості і 3-кратний оптичний зум. Більш детальна інформація про Nokia N93: http://www.nokia.ua/phones/models/n93/index.do.
Також буде нагороджено автора найоригінальнішого матеріалу, вручені спеціальні призи від Британської Ради та Nokia.
Правила конкурсу:
• до конкурсу допускаються журналістські матеріали, що складаються з тексту (англійською, українською або російською мовами) та фотографій, зроблених за допомогою мобільного телефону з вбудованою камерою або звичайною фотокамерою;
• матеріали приймаються у вигляді електронних повідомлень або MMS повідомлень на адресу [email protected];
• приймаються зображення у форматах jpg або gif;
• розмір зображення не повинен перевищувати 100 Kb;
• кількість робіт від одного учасника не обмежена;
• роботи буде разміщено на сайті www.britishcouncil.org/ukraine-reporter;
• до участі в конкурсі не приймаються матеріали, що містять ненормативну лексику, матеріали порнографічного змісту, матеріали, що містять сцени насильства, погрози, а також ті, що пропагандують шкідливі звички;
• надіславши свою роботу на конкурс, учасники тим самим підтверджують, що мають права власності на надані роботи;
• Британська Рада залишає за собою право зняти роботу з конкурсу, якщо стане відомо про порушення правил конкурсу;
• переможців конкурсу буде визначено членами журі і оголошено 28 листопада 2006 року в рамках проведення Британською Радою майстер-класів з журналістики;
• Конкурс відкрито для всіх громадян України і осіб, що проживають на її території.