http://ITWare.com.ua/news/5535/

29 декабря 2003 г

Держкомзв`язку створено робочу групу для розробки пiдходiв до забезпечення мовлення по всiй територiї України

Ураховуючи незадовiльний стан мереж проводового мовлення, з метою розробки основних пiдходiв до забезпечення мовлення на територiї України та пiдготовки рекомендацiй стосовно розробки проекту «Програми розвитку радiомовлення та вiдновлення проводового мовлення в Українi», Держкомзв`язку своїм розпорядженням № 311 вiд 28 листопада створив робочу групу.

Ураховуючи незадовiльний стан мереж проводового мовлення, з метою розробки основних пiдходiв до забезпечення мовлення на територiї України та пiдготовки рекомендацiй стосовно розробки проекту «Програми розвитку радiомовлення та вiдновлення проводового мовлення в Українi», Держкомзв`язку своїм розпорядженням № 311 вiд 28 листопада створив робочу групу. Її керiвником призначений перший заступник голови комiтету Леонiд Нетудихата, заступником керiвника – начальник Управлiння стратегiї розвитку та науково-технiчної полiтики Олександр Зайченко. У складi робочої групи – представники Держкомзв`язку, УНДIРТ, Укртелекому, Концерну РРТ, ОНДIЗ, Ради нацiональної безпеки i оборони України, Мiнiстерства України з питань надзвичайних ситуацiй, Укрчастотнагляду, Держтелерадiо, Нацiональної ради України з питань телебачення i радiомовлення та радiомовникiв.
Їм доручено вивчити матерiали, якi стосуються регiонiв України, не охоплених мовленням, та визначити регiони, в яких необхiдно провести роботу з вiдновлення або запровадження мовлення з урахуванням перспективи до 2005–2007 рокiв. До кiнця 2003 року робоча група має пiдготувати перелiк органiзацiйно-правових, економiчних, технiчних заходiв, визначити виконавцiв та термiн виконання робiт з вiдновлення або запровадження радiомовлення.
Заходи проводитимуться на виконання Указу Президента України вiд 06.12.2001 р. № 1193/2001, рiшень РНБОУ вiд 31.10.2001 р. «Про заходи щодо вдосконалення державної iнформацiйної полiтики та забезпечення iнформацiйної безпеки України» й спiльної колегiї Держкомзв`язку i Держтелерадiо України вiд 24 вересня 2003 року № 16/13/54 «Про стан i перспективи розробки теле- та радiопрограм в Українi, вироблених для державних потреб».