http://ITWare.com.ua/news/18740/

17 января 2008 г

«Канком» продано

У грудні державну частку в статутному капіталі ТОВ «Канком» було продано співзасновнику компанії – Atel Ukraine Inc. (США).

Фонд держмайна України передав у власність американській компанії 55 % акцій «Канком», вартість пакету становила 8,4 млн грн.
Нагадаємо, що українсько-американсько-швейцарське товариство з обмеженою відповідальністю «Канком» було створено в липні 1993 року. Засновниками компанії виступили ФДМУ, що діяв в інтересах Київського метрополітену (55 %), і корпорація Andrew (США) – 45 %. У липні 2006 року Andrew продала свою частку в українському проекті американській компанії Atel Ukraine Inc.
«Канком» надає послуги фіксованого зв’язку в Києві. У 1995 році компанія першою серед операторів зв’язку запустила власну волоконно-оптичну мережу в тунелях і спорудах метрополітену, запровадила технологію створення телекомунікаційної мережі в метрополітені, яка надійно захищена від зовнішніх втручань. У 2002 році «Канком» створив першу в Україні розгалужену мультисервісну волоконно-оптичну мережу зв’язку на основі технології SDH. Компанія займається також експлуатацією монетних таксофонів і банкоматів, встановлених у київському метрополітені. У 2005 році вона отримала від НКРЗ дозвіл на використання в Києві номерного ресурсу ємністю 11 тис. номерів з індексами 5369ххх та 371хххх. «Канком» у 2007 році ввів в експлуатацію власну станцію супутникового зв’язку Аndrew-46К, що працює через супутник «Экспресс-АМ2» і використовується для передачі даних.
Серед клієнтів «Канкому» – урядові та силові організації, зокрема Верховна Рада, Київська міськдержадміністрація, Управління держказначейства в Київській області, ДП «Укроборонсервіс», інші держустанови, ряд банків, інтернет-провайдерів і телекомунікаційних компаній.
Раніше було оголошено, що Фонд держмайна замовив компанії «Консалтинг-центр» проведення оцінки ринкової вартості «Канкому». В результаті аналізу ринкова вартість 100 % акцій компанії було оцінено в 15,3 млн грн. У 2006 році дохід «Канкому» становив понад 16 млн грн, чистий прибуток – 1,3 млн грн. Залишкова вартість основних фондів і нематеріальних активів компанії на 1 липня 2007 року нараховувала близько $3,6 млн.