http://ITWare.com.ua/news/16113/

18 мая 2007 г

Дiяльнiсть Нацради – пiд нагляд парламентарiїв

4 травня Верховна Рада прийняла в цiлому проект Постанови про утворення Тимчасової слiдчої комiсiї для перевiрки дiяльностi Нацiональної ради з питань телебачення та радiомовлення та її пiдроздiлiв iз нагляду за дотриманням телерадiоорганiзацiями законодавства у сферi телебачення i радiомовлення (реєстр. № 3424 вiд 18.04.2007 р.).

Iнiцiаторами виступили народнi депутати Олена Бондаренко, Олександр Голуб та Євген Фiлiндаш, якого обрано головою комiсiї. Крiм того, на час роботи Тимчасової слiдчої комiсiї встановлюється мораторiй на проведення Нацрадою перевiрок дiяльностi ТРО. За словами О. Бондаренко, необхiднiсть у прийняттi такої постанови виникла у зв`язку з тим, що Нацрада перетворилася з контролюючого органу на каральний.
Проте остання вважає, що постанова щодо мораторiю на перевiрки суперечить чинному законодавству. Голова Нацради Вiталiй Шевченко назвав «пустими словами» основний аргумент О. Бондаренко у Верховнiй Радi щодо збiльшення в чотири рази кiлькостi позапланових перевiрок. Верховна Рада доручила комiсiї вiдзвiтуватись про результати перевiрки до 15 червня 2007 року.
Згодом, 8 травня поточного року, ВР прийняла за основу iнший законопроект – «Про внесення змiн i доповнень до Закону України «Про Нацiональну раду України з питань телебачення i радiомовлення» (щодо порядку припинення повноважень членiв Нацiональної ради, реєстр. № 3312). Його автором виступила народний депутат О. Бондаренко.