http://ITWare.com.ua/news/11243/

23 ноября 2005 г

Затверджено завдання Національної програми інформатизації

Нещодавно Верховна Рада Постановою № 3075 затвердила Завдання Національної програми інформатизації (НПІ) на 2006–2008 роки.

У сфері формування політики та організаційно-правового забезпечення інформатизації передбачено розробити проекти нормативних документів щодо впровадження електронного документообігу з використанням електронного цифрового підпису, розвитку інформаційної системи «Електронний уряд». Важливою складовою Завдання є також забезпечення антивірусного захисту інформації, боротьба з комп’ютерною злочинністю.
Мінтрансзв’язку також визначено орієнтовним державним замовником і для завдання щодо розробки сучасної телекомунікаційної інфраструктури і забезпечення розвитку національного сегмента Інтернету. Реалізація цього Завдання повинна затвердити вимоги і рекомендації щодо цифрового абонентського доступу та створення абонентських ліній за технологіями xDSL, а також національної системи супутникового зв’язку. Серед інших очікуваних результатів – підготовка та впровадження інтернет-протоколу IPv6, створення типового технічного проекту обласної мережі пунктів колективного доступу до Інтернету, створення української лінгвістичної системи в Мережі тощо.
Постановою передбачено також, що Рахункова палата проведе перевірку використання коштів, призначених у Держбюджеті 2005 року на реалізацію Національної програми інформатизації.