http://ITWare.com.ua/news/11218/

21 ноября 2005 г

Обговорюються безпроводові технології та обладнання

Компанія "S&T Софт-Тронік" провела 18 листопада в Києві семінар на тему "Сучасні безпроводові рішення".

Популярність таких рішень значною мірою обумовлена їх меншою вартістю у порівнянні з волоконно-оптичними мережами. Працівники відділу безпроводових технологій "S&T Софт-Тронік" представили деякі сучасні рішення для корпоративних і технологічних мереж. Безпроводові системи зв’язку передусім представляють собою радіорелейні канали, які дозволяють організувати канали з пропускною здатністю до 311 Мб/с, з підвищеною надійністю завдяки резервуванню. На таких магістралях можна реалізувати не тільки корпоративні, а й операторські мережі. Серед високошвидкісного обладнання для побудови безпроводових магістральних мереж були продемонстровані сімейство радіорелейних станцій NEC Pasolink та радіорелейна станція Ceragon FibeAir. Представлені також системи RAD AirMUX-200, що мають середню пропускну здатність.
Велику увагу на семінарі було приділено безпроводовим рішенням, що дозволяють вирішити проблему "останньої милі". Розглядалися системи широкосмугового доступу компанії Alvarion (BreezeAccess), система BreezeMAX, яку просуває WiMAX-форум, і система LMDS (WALKAir-1000/3000). Крім того, було представлено обладнання для безпроводових локальних мереж на базі стандарту IEEЕ 802.11 a/b/g (Wi-Fi). Фахівці "S&T Софт-Тронік" продемонстрували рішення по організації безпроводової внутрішньоофісної мережі на обладнанні Cisco Systems. Таке VoIP-рішення забезпечує безшовний роумінг між точками доступу, а також дозволяє виявити присутність стороннього абонента, який підключився до офісної мережі. Складності у впровадженні цих рішень додає те, що не всі необхідні для їх роботи частотні діапазони зараз доступні в Україні.
Компанією "S&T Софт-Тронік" уже реалізовані кілька проектів. Зокрема, це послуга безпроводового доступу до Інтернету Укртелекому "РадіоСпот", мультисервісна мережа передачі для ТОВ "Житомиробленерго". Нещодавно компанія "Українські новітні технології" повідомила про введення в комерційну експлуатацію мережі WiMAX в Києві та Харкові, генеральним підрядником при побудові мережі виступила "S&T Софт-Тронік".