http://ITWare.com.ua/news/10718/

22 сентября 2005 г

Захист веб-сайтів під сумнівом

ДСТСЗІ СБУ дослідив питання оприлюднення інформації про державні закупівлі на веб-сайтах комерційних організацій.

Предметом дослідження повинні стати сайти, розміщені на серверах інтернет-провайдерів, які мають вузли доступу з комплексними системами захисту інформації з атестатами відповідності ДСТСЗІ.
Як наслідок, спеціалісти департаменту дійшли висновку, що на сьогодні жодна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для актуалізації інформації на веб-сайті, за винятком захищеного вузла інтернет-доступу самого ДСТСЗІ, не має позитивного експертного висновку та атестату відповідності згідно з вимогами Положення про державну експертизу у сфері технічного захисту інформації (наказ ДСТСЗІ СБУ від 29.12.1999 р. № 62, зареєстровано в Мін’юсті від 24.01.2000 р. № 40/4261). Вузли інтернет-доступу провайдерів, які отримали атестати відповідності комплексної системи захисту інформації, не проходили експертизу щодо забезпечення захисту інформації на веб-сайті.
Отже, оприлюднення комерційними організаціями даних про державні закупівлі згідно із Законом України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», на власних веб-сайтах без додаткових заходів щодо захисту інформації на них призведе до порушень чинних нормативно-правових актів у сфері захисту інформації.