RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




Открытое письмо Александра Данченко Центральной избирательной коммиссии Украины

Генеральный директор «Датагруп» и эксперт Общественного объединения «Самопомощь» Александр Данченко обратился с открытым письмом к Центральной избирательной комиссии по вопросу обеспечения бесперебойной работы информационных ресурсов и серверов ЦИК во время обработки избирательных бюллетеней на выборах народных депутатов Украины 26 октября 2014 года.

Президенту України Порошенко Петру Олексійовичу

Прем’єр-Міністру України Яценюку Арсенію Петрович

Голові Центральної виборчої комісії Охендовському Михаїлу Володимировичу

Голові Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Україна стоїть на порозі вирішального вибору – 26 жовтня 2014 року відбудуться вибори народних депутатів України. Нації наданий ще один шанс змінити державу на краще. Окрім ворога зовнішнього, ми повинні подолати ворога внутрішнього: того, хто паразитує та опікується лише метою власної наживи.

Ми маємо велику мету – Україна повинна стати сильною, вільною, справді незалежною державою. Українці вже заплатили занадто велику ціну за свої ідеали, за свої природні прагнення. Саме тому, після закриття усіх виборчих дільниць 26 жовтня 2014 року, усі зусилля відповідальних потрібно спрямувати на захист чесного підрахунку голосів.

Україна знає прецеденти, коли волю українців змінювали під час процесу підрахунку та обробки голосів виборців шляхом втручання до інформаційної системи Центральної виборчої комісії. Під час виборів Президента України у 2014 році було вчинено несанкціоноване втручання у роботу локальної комп’ютерної мережі ЦВК, що призвело до тимчасового блокування інформаційної інфраструктури Комісії та виходу з ладу Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори». Були зафіксовані факти DDOs-атак на офіційний сайт ЦВК [cvk.gov.ua #36576] (параметри атаки базувалися у межах від 300 тис до 900 тис. запитів на секунду). На локальній комп’ютерній мережі ЦВК було виявлено наявність шкідливого програмного забезпечення, яке не знешкоджувалося штатним антивірусним програмним забезпеченням.

З урахуванням тих подій, які відбуваються у державі: внутрішні протиріччя між політичними силами, наявність зовнішнього агресора на території України, численні втручання до інформаційної інфраструктури держави, інформаційна пропаганда з боку зовнішнього агресора, ми передбачаємо, що може бути завдана шкода Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Вибори», включаючи повне блокування її роботи.

З метою захисту голосів виборців та контролю працездатності інформаційної системи ЦВК, я звертаюся до Вас із закликом провести додаткові заходи для захисту серверів ЦВК заздалегідь, а не в ніч перед виборами. Також вважаю за необхідне провести тестування роботи обладнання та апаратного забезпечення. Усі ці заходи необхідні для того, аби кожен громадянин був впевнений у захисті свого голосу.

Для виконання усіх необхідних робіт національний оператор зв’язку «Датагруп» готовий надати усі необхідні технічні рішення та ресурси. Фахівці оператора мають досвід у реалізації подібних проектів із захисту інформаційних ресурсів під час ЄВРО-2012,виборів Президента України 2014 року, а також для забезпечення потреб наших клієнтів.

Окрім проведення попереджувальних заходів до початку виборів, я готовий надати увесь наявний ресурс «Датагруп» задля забезпечення безперебійної роботи інформаційних ресурсів та серверів ЦВК під час обробки виборчих бюлетенів з волевиявленням українського народу.

Ніхто крім нас не захистить наші слово, волю та честь! В єдності – сила!

З вірою в перемогу України,

Олександр Данченко,

Генеральний директор«Датагруп»,

Експерт Громадського об’єднання «Самопоміч»

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Новинки для бизнеса: Dell пополняет портфолио корпоративных ноутбуков
Цифровой фестиваль DreamHack Moscow 2014 завершен
По оценкам «МТС Украина» сумма инвестиций в восстановление связи на востоке может составить 10 млн грн
SAS In-Memory Statistics for Hadoop: новые возможности высокопроизводительной аналитики
Palit выпускает видеокарту GTX 970 JetStream на архитектуре Maxwell
Компания «ЛАН СЕРВИС» завершила проект в НКРСИ
Объединяя информацию: вышла новая версия платформы IBM Connections
При поддержке «МТС Украина» львовские специалисты помогли больше тысячи семей военнослужащих
ВОЛЯ раскрыла свой рецепт спасения рынка платного телевидения в Украине
Стартує II національний фотоконкурс «Життя всупереч…»

© ITware 2000-2016