RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

декабрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
2014 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

13 декабря 2013 г

ИнАУ: обращение по Правилам деятельности (Интернет)

Во вторник НКРСИ приняла решение № 803, которым приняты «Правила діяльності в сфері телекомунікацій (діяльність з надання послуг доступу до Інтернет)». На сайте НКРЗИ это решение пока не опубликовано.

ИнАУ выступает категорически против внедрения этих Правил и сегодня направила соответствующее письмо в Минюст: Лист № 179 від 13.12.2013 р. Міністру юстиції України щодо проекту рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації "Про затвердження Правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій" (www.inau.org.ua/52.5109.0.0.1.0.phtml).

Также по этому поводу Правлением ИнАУ принято Обращение ИнАУ по вопросу принятия Правил осуществления деятельности по предоставлению услуг доступа к Интернет:

Звернення ІнАУ щодо прийняття Правил здійснення діяльності з надання послуг доступу до Інтернет

Інтернет Асоціація України (ІнАУ) рішуче виступає проти запровадження Правил діяльності в сфері телекомунікацій (діяльність з надання послуг доступу до Інтернет), затверджених Рішенням № 803 від 10.12.2013 р. Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Правила суперечать Закону України «Про телекомунікації», який передбачає встановлення єдиних Правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій, а не окремих для діяльності з надання послуг доступу до Інтернет. Намагання регулятора виокремити правила для сегмента Інтернет незаконне і безпідставне та є нічім іншим, як спробою перевищення повноважень Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Правила не враховують технологічні, юридичні і організаційні особливості надання послуг доступу в Інтернет, оскільки існуюча на сьогоднішній день правова база України у сфері регулювання телекомунікацій розрахована на телефонний зв’язок. Запровадженню цих Правил повинно передувати розроблення ряду нормативних актів, які врегулюють, серед іншого, питання побудови інтернет-мереж, правил взаємоз’єднання, порядок маршрутизації інтернет-трафіку, тощо. При цьому лише на міжнародному рівні можливе проведення формалізації і визначення елементів інтернет-мереж, опис інтернет-протоколів, фізичного середовища передачі й вузлів мереж. Передчасне прийняття Україною Правил регулювання Інтернет призведе до відриву процедур від реалій всесвітньої мережі, зобов’яже операторів Інтернет приводити власні мережі до нормативної бази телефонних мереж, що в свою чергу не має аналогів в світовій практиці і буде штовхати Україну до технологічної відсталості.

Правила всупереч Закону України «Про телекомунікації» викривляють поняття оператора телекомунікаційта поширюють технологічні вимоги, які існують для операторів телекомунікацій, на інтернет-провайдерів та інших суб’єктів господарювання у сфері телекомунікацій. Зокрема, це стосується обов'язку за власні кошти встановлювати на своїх телекомунікаційних мережах технічні засоби, необхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів. Така підміна безпідставно розширює сферу дії Закону «Про телекомунікації» через Правила. Мета підміни одна – створення незаконних інструментів додаткового регуляторного тиску на інтернет-провайдерів.

Запровадження Правил не лише суперечить задекларованому курсу нашої держави на дерегуляцію. Воно створить передумови для запровадження обмежень в доступі до інформації в Інтернеті, що вкрай небезпечно. Прийняття цих Правил сьогодні не сприяє укріпленню так необхідної довіри між державою та бізнесом в сфері телекомунікацій іінтернет-спільнотою. Адже саме завдяки відсутності додаткових обмежень щодо забезпечення права вільного доступу громадян до мережі Інтернет та конкурентному ринку у цій галузі у України залишається перспектива європейської інтеграції.

На жаль, на етапі розробки документу ці ключові аргументи найбільшого об'єднання підприємств ІКТ-галузі не були почуті регулятором, і невідповідність Правил законодавству України не була усунута. Тому ІнАУ вимагає відмовити у реєстрації даного документу і направила відповідного листа до Міністерства юстиції України.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

27 июня 2014 г

 • Девятая международная открытая студенческая олимпиада по программированию имени С. А. Лебедева и В. М. Глушкова «KPI-OPEN 2014»

25 июня 2014 г

 • Полмиллиона евро в неделю: Kaspersky Lab раскрывает целевую атаку на известный банк

13 июня 2014 г

 • Лучшие работающие решения ИТ-безопасности – на ключевом международном бизнес-событии лидеров рынка информационной безопасности и ИТ-технологий в Киеве

4 июня 2014 г

 • Еще несколько сравнительно честных способов отъема денег: Kaspersky Lab анализирует апрельский спам

28 мая 2014 г

 • "Датагруп" стал основным поставщиком услуг связи для госпредприятия "Украэрорух"

26 мая 2014 г

 • Решение Samsung KNOX 2.0 доступно для смартфона Galaxy S5
 • Реальный тест виртуальной защиты: AV-TEST испытывает корпоративные защитные продукты для виртуальных сред
 • Приложение с опасной функциональностью было загружено из каталога Google Play более миллиона раз
 • Средняя скорость передачи данных в сети life:) быстрее, чем в мире
 • Команда NETWAVE продемонстрировала участникам Cisco Connect 2014, как настоящие козаки строят и защищают информационные системы и сети

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2014