RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

ноябрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
2014 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

1 ноября 2013 г

Коли відпускати дітей онлайн

Технології та пристрої стали невід’ємною частиною життя не лише дорослих, а й дітей. Тож перед батьками дуже часто постає питання – коли купити дитині перший мобільний, дозволити самостійно користуватися комп’ютером та «відпустити» в соцмережі.

Корпорація Microsoft у різних країнах, зокрема і в Україні, провела онлайн опитування під назвою «В якому віці ще рано?», в рамках якого людей запитували, в якому віці вони б дозволили своїм дітям мати вільний доступ до технологій, таких як мобільні пристрої, соціальні мережі та онлайн-сервіси. Крім того, респондентам було поставлене питання, в якому віці вони б почали говорити з дітьми про інтернет-ризики та правила безпечного користування технологіями.

Дослідження показало, що більшість батьків, а саме 82 %, дозволяють своїм дітям користуватися хоча б якимись технологіями: пристроями, сервісами, ігровими приставками, тощо. Комп’ютер – найпоширеніший пристрій, який батьки дозволяють використовувати своїм дітям без нагляду (71 %), також багато дітей отримали дозвіл на самостійне користування мобільним телефоном (68 %) та Інтернетом (50 %).

Цікаво, що батьки виявилися більш поблажливими, ніж респонденти без дітей. Середній вік, у якому батьки дозволяють своїм дітям користуватися комп’ютером (6 років), мобільним телефоном (7 років), Інтернетом (8 років) та соціальними мережами (10) в середньому на 2-3 роки нижчий за вік, який майбутні батьки чи люди без дітей вважають прийнятним для таких занять. Більшість (95 %) вважають, що батьки чи опікуни відповідальні за те, щоб розповісти дітям як безпечно користуватися технологіями, проте вчителі (41 %) та родичі (37 %) також повинні допомагати, за думкою респондентів. 9 із 10 батьків встановили із дітьми правила безпечного використання технологій.

«Сучасні комп'ютерні технології покликані не замінити батьків, а допомогти їм у розвитку та навчанні дітей. В той же час, при неправильному використанні, вони можуть завдати шкоди здоров'ю дитини і формуванню її особистості. Завдання батьків - підготувати дитину до знайомства з комп'ютерним світом, показати як і де шукати потрібну інформацію, які сайти можуть бути корисні і цікаві для дитини, обираючи лише ті, що не шкодять розвитку особистості дитини і не перевантажують її «процесор» - головний мозок», - рекомендує Ірина Колесник, дитячий та сімейний психолог центру Altera.

Microsoft зібрав кілька порад, що допоможуть провести бесіду з молодими користувачами інтернету для організації їхньої безпеки онлайн:

• Обдумані кліки - порадьте дітям з обережністю відкривати фотографії, аудіофайли та інші вкладення та не клікати на лінки в неочікуваних повідомленнях, навіть від друзів. Натомість, спершу варто пересвідчитись у відправника, що повідомлення справжнє, використовуючи способи, відмінні від натискання "Відповісти".

• Правильні програми - допоможіть дітям обрати програми, які підходять саме для їхнього віку і розвитку. Завантажуйте добре перевірені програми та лише з надійних джерел. Ознайомтесь з політикою конфіденційності разом з дітьми, щоб з'ясувати, як будуть використовуватись ваші персональні дані.

• Безпечні соціальні мережі – покажіть дітям, як зробити свою сторінку в соціальній мережі приватною. Попросіть їх додавати до кіл своїх друзів лише тих людей, з якими вони знайомі особисто. Заохочуйте дитину сприяти поширенню позитивного іміджу онлайн, коментувати з розумом та в міру.

«Батьківська увага та залученість незамінні в питаннях, що стосуються безпеки дітей в Інтернеті. Як технологічна компанія, ми стараємось зробити наші продукти найбільш безпечними для наймолодших користувачів, та надати їхнім батькам всі можливі інструменти контролю за тим, що діти роблять, чують та бачать в інтернеті. Функція «батьківського контролю» у браузері Internet Explorer та можливість створення окремого облікового запису зі спеціальними «дитячими» налаштуваннями на Windows 8 – це ті мінімальні заходи, яких варто вжити усім батькам, щоб організувати безпечне цифрове середовище для своїх дітей» - коментує Олена Левітіна, керівник бізнес-групи Windows компанії «Майкрософт Україна».

Дане онлайн-опитування проводилось в усьому світі компанією Microsoft з 31 серпня 2013 р. по 1 жовтня 2013 р. В опитуванні взяло участь 484 респонденти з України.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

27 июня 2014 г

 • Девятая международная открытая студенческая олимпиада по программированию имени С. А. Лебедева и В. М. Глушкова «KPI-OPEN 2014»

25 июня 2014 г

 • Полмиллиона евро в неделю: Kaspersky Lab раскрывает целевую атаку на известный банк

13 июня 2014 г

 • Лучшие работающие решения ИТ-безопасности – на ключевом международном бизнес-событии лидеров рынка информационной безопасности и ИТ-технологий в Киеве

4 июня 2014 г

 • Еще несколько сравнительно честных способов отъема денег: Kaspersky Lab анализирует апрельский спам

28 мая 2014 г

 • "Датагруп" стал основным поставщиком услуг связи для госпредприятия "Украэрорух"

26 мая 2014 г

 • Решение Samsung KNOX 2.0 доступно для смартфона Galaxy S5
 • Реальный тест виртуальной защиты: AV-TEST испытывает корпоративные защитные продукты для виртуальных сред
 • Приложение с опасной функциональностью было загружено из каталога Google Play более миллиона раз
 • Средняя скорость передачи данных в сети life:) быстрее, чем в мире
 • Команда NETWAVE продемонстрировала участникам Cisco Connect 2014, как настоящие козаки строят и защищают информационные системы и сети

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2014