RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив пресс-релизов

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

сентябрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Пресс-релизы

 

19 сентября 2011 г

Мережі і тарифи на цифрове мовлення: думки експертів V Цифрового Форуму

Результати Цифрового конкурсу та послуги, запропоновані ринку компанією «Зеонбуд» стали основними темами першої панельної дискусії V Міжнародного Форуму «Цифрове мовлення в Україні», який відбувся 13 вересня 2011 року у Києві у рамках проекту Kiev Media Week.

Дмитро Маковеєнко (Український державний інститут радіо та телебачення) як учасник секції розповів про покриття країни цифровим сигналом. За його словами, план розвитку «цифри» у державній програмі передбачає покриття цифровим мовленням 95% населення, а насправді, за його експертною оцінкою, цифрове мовлення покриватиме лише 65-70% населення України. Серед пропозицій Дмитра Маковеєнка як найбільш безболісно пережити етап переходу на «цифру», – розробка плану поетапного відключення аналогового ТВ, внесення змін у план використання Радіочастотного Ресурсу України, розробка технічного Регламенту впровадження цифрового мовлення, розробка механізму державного контролю за забезпеченням покриття цифровим сигналом території країни. Регіональним мовникам пан Маковеєнко радить реанімувати ідею створення локальних малопотужних мультиплексів, зважаючи на те, що в умовах роботи мережі компанії «Зеонбуд» є багато «білих плям» для можливості роботи місцевих мовників.

Тему тарифів підняла у своїй доповіді Ольга Большакова, керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної Асоціації телерадіомовників, продемонструвавши розрахунки вартості послуг операторів телекомунікацій, які Асоціація подала на розгляд Антимонопольного Комітету України. Участь в обговоренні тарифів взяли Анатолій Антоненко, експерт з тарифної політики, Валентин Коваль (Телеканали М1 та М2) – керівник великого загальнонаціонального каналу, що потрапив у «цифру», та Володимир Сінькевич (корпорація «Аверс») – представник місцевого телеканалу, який отримав ліцензію на мовлення на усій Волинській області. Мовники дійшли до висновку, що адекватною витратою на забезпечення цифрового сигналу є 15-20% річного доходу телеканалу. Загальнонаціональний канал, за підрахунками пана Коваля, досягне цих показників приблизно у 2018 році.

В той час, за словами пана Сінькевича, його канал цього показника не досягне ніколи, відтак йому доведеться дофінансовувати канал за рахунок корпорації в цілому. Обидва мовники зійшлися на думці, що впровадження тарифів, встановлених «Зеонбудом», вимагають від керівників каналів значних залучень від інвесторів. А це свідчить про доволі дивну ситуацію, коли телевізійний бізнес, який був успішним, або принаймні не збитковим, змушений через сторонні фактори бути залежним від інших інвесторів.

***

Нагадаємо, що V Цифровий Форум відбувся при підтримці IMS (International Media Support), USAID, Internews Network. Спонсори Форума – ТМ «Jatone», «Inkerman», партнери Форума – ТМ «Сандора», «Pepsico». Комунікаційний партнер Цифрового Форуму – компанія ESGroup. Ексклюзивний телевізійний партнер – Перший діловий канал. Телевізійні партнери – ТРК «ЕРА», канал UBR. Стратегічні медіа партнери Форума – інтернет-видання «Телекритика» та «Медіабізнес». Медіапартнери – Асоціація правників України та видання «Телемир», «Тв-технології», «Медіасат».

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

17 октября 2013 г

 • В Киеве завершился Международный научно-технологический форум «Наука. Инновации. Технологии – 2013»
 • Впервые в Киеве будет проведен глобальный курс для начинающих предпринимателей Earlydays

16 октября 2013 г

 • Украинские предприниматели выходят на международный рынок с помощью Windows Azure
 • Бионические разработки Festo – инвестиции в будущее

15 октября 2013 г

 • Компании тратят $1,5 млн в год на покупку поддельных наклеек на компьютеры

11 октября 2013 г

 • Відбувся 4-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA
 • В Киеве прошла Региональная конференция ENOG 6/RIPE NCC
 • Графические процессоры ускоряют пошив плаща-невидимки
 • Mail.Ru Group оштрафовали за отказ нарушить тайну переписки
 • Количество Android-смартфонов в сети «Киевстар» превысило 2 млн

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013