http://ITWare.com.ua/news/5523/

29 декабря 2003 г

Укртелеком ввiв в дiю нове мiжнародне iнтернет-з`єднання

5 грудня 2003 року Укртелекомом введено в експлуатацiю нове мiжнародне iнтернет-з`єднання пропускною здатнiстю 155 Мбiт/с, органiзоване з використанням волоконно-оптичних лiнiй зв`язку, що забезпечують високу якiсть передачi iнформацiї.

5 грудня 2003 року Укртелекомом введено в експлуатацiю нове мiжнародне iнтернет-з`єднання пропускною здатнiстю 155 Мбiт/с, органiзоване з використанням волоконно-оптичних лiнiй зв`язку, що забезпечують високу якiсть передачi iнформацiї. За даними директора з питань нових технологiй Укртелекому Iгоря Тарасенка, завдяки введенню в експлуатацiю цього каналу загальна ємнiсть мiжнародних з`єднань iнтернет-мережi Укртелекому зараз перевищила 0,5 Гбiт/с. На сьогоднi дiють такi з`єднання: Київ– Рим (34 Мбiт/с), Київ–Будапешт (155 Мбiт/с), Київ–Вiдень (344 Мбiт/с), Київ–Єреван (4 Мбiт/с). Закордонними партнерами Укртелекому виступають вiдомi оператори зв`язку – Telecom Italia (Iталiя), Telia (Швецiя) та UTA Telecom (Австрiя).
До кiнця року Укртелеком планує ввести в дiю ще один канал на 155 Мбiт/с мiж Києвом та Москвою. Як зазначив I. Тарасенко, введення цих ємностей – оперативна реакцiя нацiонального оператора на ринковi потреби, адже, за його даними, останнiм часом приватними провайдерами було практично задiяно потенцiал побудованих зовнiшнiх з`єднань. За попереднiми прогнозами, протягом найближчих мiсяцiв будуть затребуванi також новi введенi ємностi.