http://ITWare.com.ua/news/28717/

22 февраля 2013 г

«Укртелеком» купує «Кримтел»

23 січня 2013 р. ПАТ «Укртелеком» та ТОВ ВК «Кримтел» підписали попередню угоду, в рамках якої було досягнуто згоди щодо придбання ПАТ «Укртелеком» активів (телекомунікаційної мережі) ТОВ ВК «Кримтел». За умови виконання ТОВ ВК «Кримтел» усіх досягнутих домовленостей, передбачених попередньою угодою, обидві компанії підпишуть основну угоду.

Задля збереження інтересів споживачів ТОВ ВК «Кримтел» ПАТ «Укртелеком» буде технічно підтримувати в робочому стані мережу ТОВ ВК «Кримтел», яка і становить предмет угоди. Таким чином, ПАТ «Укртелеком» планує до 1 березня 2013 р. здійснити всі необхідні дії щодо переоформлення на ПАТ «Укртелеком» номерного ресурсу з метою розпочати на законних підставах надавати телекомунікаційні послуги абонентам ТОВ ВК «Кримтел» та переоформити договір щодо надання телекомунікаційних послуг.

Як повідомляли раніше, «Укртелеком» з 1 серпня 2012 р. скасував договір з «Кримтел» щодо взаємоз'єднання мереж через заборгованість у 10 млн грн.

«Укртелеком» пропонував керівникам «Кримтела» придбати мережу надаваних споживачам послуг, однак керівники «Кримтела» звернулись до суду з проханням визнати компанію банкрутом. Суд визнав компанію банкрутом і призначив ТОВ ВК «Кримтел» припинити підприємницьку діяльність після завершення технологічного циклу виробництва продукції з подальшим продажем компанії.

У листопаді 2012 р. НКРЗІ переоформила 22,8 тис. з 30 тис. номерів «Кримтела» на телеком-группу Vega, що належить холдингу СКМ. Рішення комісії набуде чинності цього місяця.

Наразі «Кримтел» перебуває в стані ліквідації.

Інтерфакс-Україна