RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив новостей

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

сентябрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Новости

 

26 сентября 2012 г

Надія є? Адміністративний тиск на суб’єктів господарювання в ІКТ-сфері посилюється

Під час прес-конференції 26 вересня представники Інтернет Асоціації України, Українського союзу промисловців та підприємців, ТЕЛАС, Телекомунікаційної палати України та ринку телекомунікацій звернули увагу громадськості та ЗМІ на системні порушення органами місцевого самоврядування у багатьох регіонах України Закону України «Про телекомунікації».

У своєму виступі Тетяна Попова, заступник Голови Правління Інтернет Асоціації України, відмітила, що Київрада досі не виконала рекомендації АМКУ й не внесла зміни до Рішення № 378/5765 від 14.07.2011 р. «Про питання впорядкування діяльності суб’єктів господарювання в галузі зв’язку та інформаційних технологій». «Фактичні обставини свідчать, що комунальні підприємства-монополісти у багатьох випадках розглядають рішення органів місцевого самоврядування як правомірну обставину для умисного пошкодження телекомунікаційного обладнання (шляхом вирізання/знищення, викрадення кабелю та обладнання) мотивуючи тим, що оператори телекомунікацій відмовляються укладати з ними договір на розміщення телекомобладнання. Це призводить до припинення надання телекомунікаційних послуг, порушення прав споживачів та завдання збитків оператору телекомунікацій. У боротьбі із цими порушеннями, ІнАУ, зокрема, направила офіційний запит до Генеральної прокуратури України щодо оцінки законності дій органів місцевого самоврядування. Це погіршується тою обставиною, що закон про телекомунікації не має ніякої інформації щодо захисту прав споживачів», – відзначила Т. Попова.

Іван Пєтухов, віце-президент з питань ІТ Українського союзу промисловців і підприємців акцентував увагу присутніх на фактах, які свідчать про тиск та рейдерські атаки, які відбуваються по всій країні під прикриттям та за згодою органів місцевого самоврядування. «Ситуація, що склалась є вкрай критична, оскільки крім позбавлення громадян країни доступу до інформації руйнується основа існування держави. Більше того, ігнорування не тільки прав громадян, але й норм Конституції України, законів України тощо призводить до руйнування базових засад державного управління як такого», – впевнений І. Пєтухов.

Голова ради Української асоціації операторів зв'язку «Телас» Леонід Ошеров проінформував присутніх як виконуються завдання, викладені у Дорученні Президента України від 21.03.2012 р. «Щодо запровадження новітніх технологій у сфері телекомунікацій, які відповідають міжнародним стандартам, забезпечення права вільного доступу громадян до мережі Інтернет». На його погляд, гальмування цих завдань представниками органів центральної виконавчої влади – одна з головних причин тієї ситуації, що наразі склалася на ринку телекомунікацій.

Костянтин Грицак, директор асоціації «Телекомунікаційна палата України» відзначив, що галузь телекомунікацій в Україні використовується як «донор ЖКГ України». «Склалась вкрай небезпечна тенденція на ринку, коли досвід КП «Київжитлоспецексплуатація» копіюється будівельними холдингами по всій країні», – вважає К. Грицак. На його думку необхідні регулюючі документи будуть прийняті наприкінці цього року.

Під час прес-конференції були наведені конкретні приклади підвищення адміністративного тиску на суб’єктів господарювання в ІКТ-сфері. Зокрема, провайдер із Армянську (Крим) - Юрій Соломаха (СПД Соломаха Ю. В.) розповів про конкретну ситуацію щодо адміністративного тиску на провайдерів в Криму.

Учасники прес-конференції звернулися до Президента України В. Януковича, Прем’єр міністра України М. Азарова та відповідальних посадових осіб органів державної влади втрутитись в ситуацію, коли ігноруються та системно порушуються Конституція України, Закони України, Доручення Президента, що перешкоджає діяльності операторів телекомунікацій із забезпечення вільного доступу громадян країни до Глобальної мережі Інтернет.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

18 октября 2013 г

 • Fujifilm XQ1: компактная камера Х-серии
 • Обновление Kaspersky Security для SharePoint Server
 • Fujifilm X-E2: эволюция легендарной X-E1
 • UserGate Web Filter с глубоким анализом контента

17 октября 2013 г

 • Обрано оператора домену .УКР
 • Android-троянец скрывается от антивирусов, используя очередную уязвимость
 • Розетка, которая всегда под рукой
 • "Яндекс" выяснил, что украинцы ищут о свадьбе
 • Седьмая версия продуктов ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security
 • МТС снижает стоимость мобильного Интернета в роуминге
 • Ультратонкий внешний накопитель ADATA Dash Drive Elite SE720
 • Объективы Sony с байонетом E для полнокадровой матрицы

16 октября 2013 г

 • Philips открывает путь к хирургии для Google Glass
 • Нові зміни в складі членів ІнАУ
 • Киевстар приглашает студентов на стажировку
 • «Лаборатория Касперского» совершенствует защиту для мобильных устройств
 • Autodesk приобретает технологии Graitec по проектированию конструкций

15 октября 2013 г

 • Mio Technology заключила договор с компанией «Навигатор»
 • Horizon – платформа браузерных расширений для операторов мобильной связи
 • В Харькове открылся крупнейший датацентр в Восточной Украине «Onehostpower»

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013