RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив новостей

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

сентябрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Новости

 

17 сентября 2012 г

Міжрегіональний Форум МСЕ у Києві

В Києві завершив роботу Міжрегіональний Форум Міжнародного Союзу електрозв'язку «Актуальні питання регулювання у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом для країн СНД і Європи», співорганізатором якого виступила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

У заході взяли участь делегати з 15 країн, які представляли міжнародні організації, Адміністрації зв'язку, національні регуляторні органи держав-членів МСЕ, а також представники органів влади, державних структур, наукових та вищих навчальних закладів, оператори, виробники, вендори, лідери професійного і ділового спільноти, профільних громадських організацій та ЗМІ.

У виступах учасників Форуму прозвучала висока оцінка досягнень України у розвитку інфокомунікаційної сфери. Зокрема, Генеральний секретар МСЕ доктор Хамадун Туре в своєму вітальному відеозверненні до учасників Форуму відзначив, що Україна демонструє стрімке зростання інновацій в секторі ІКТ, який став важливим сегментом економіки країни, і досягла вражаючого прогресу в розгортанні швидкісного широкосмугового доступу. Частка сектора ІКТ у ВВП країни досягла 4,6 %, а кількість контрактів на послуги мобільного зв'язку складає більше 125 %.

За словами Генерального секретаря, сьогодні Україна активно підтримує зростання ІКТ в регіоні СНД і сусідній Східній Європі, а в МСЕ мають всі підстави і надалі очікувати нових досягнень української сфери ІКТ.

На загальну думку інших учасників Форуму, останнім часом Україна не тільки стабільно утримує свої позиції у світових рейтингах розвитку інформаційного суспільства, але вже накопичила потенціал для входження в клуб держав, які є європейськими лідерами за рівнем розвитку сфери інфокомунікаційних технологій. Однак для повної реалізації цього потенціалу серед інших заходів необхідно постійне вдосконалення національної політики і практики регулювання інформаційної сфери.

Подальше вдосконалення державного регулювання інфокомунікаційної сфери, розробка та реалізація національної стратегії входження в інформаційний світ були лейтмотивом виступів Голови НКРЗІ Петра Яцука. «Україна, як і переважна більшість держав світу, переконана, що подальше економічне зростання неможливе без стабільного і випереджаючого розвитку галузі інформаційно-комунікаційних технологій, що забезпечується ефективним державним регулюванням» - зазначив П. Яцук.

Триденний Форум завершився проведенням круглого столу під керівництвом Петра Яцука і викликав широку дискусію учасників, яким для обговорення було запропоновано кілька актуальних тем - особливості «розумного» регулювання на прикладі країн-учасників Форуму, практика використання Фондів універсальних послуг як одного із методів подолання «цифрового розриву», гармонізація частотного спектру для технологій зв'язку різних поколінь, новації в стратегії розвитку електронних комунікацій і проблеми кібербезпеки.

Особливий інтерес учасників викликала дискусія з приводу необхідності розширення поняття «універсальна послуга» та практичні кроки щодо надання абонентам додаткових сервісів мобільного зв'язку, зокрема, за рахунок послуги перенесення абонентського номера. Накопиченим досвідом державного регулювання процесу розвитку інфраструктури для створення можливостей доступу населення до універсальних послуг поділилися експерт МСЕ Олександр Васильєв, незалежний консультант Європейського Банку реконструкції та розвитку з Великобританії Пітер Ланді, менеджер з технічної політики Intel Corporation Дмитро Ларюшін, а також представники делегацій Австрії, Вірменії, Казахстану, Молдови, Росії.

Форум прийняв підсумковий документ - Рекомендації, в якому учасники резюмують важливість і актуальність питань, розглянутих в ході пленарних засідань і круглого столу, і підтримують п'ять пріоритетних напрямків МСЕ у розвитку електрозв'язку/ІКТ: розширення доступу, охоплення послугами широкосмугового доступу, забезпечення безпеки і відкритості Інтернет, широке впровадження електронних послуг, стимулювання інновацій та підприємництва в сфері електрозв'язку/ІКТ, електронні урядові послуги, «хмарні» сервіси. Учасники Форуму вважають, що слід рекомендувати органам державної влади, наукової спільноти, педагогам і підприємницьким структурам країн-учасниць Форуму використати досвід передових країн при розробці пропозицій щодо удосконалення чинного законодавства в частині регулювання ринку електронних комунікацій, приділяти особливу увагу фінансуванню загальнодержавних та державних цільових програм з впровадження ІКТ і соціально важливих проектів. У Рекомендаціях також знайшла своє місце підтримка практики використання Фондів універсальних послуг/інших спеціалізованих фондів як ефективного механізму забезпечення доступу населення до універсальних послуг, зокрема, забезпечення загальнодоступними послугами зв'язку та доступу до ІКТ споживачів у важкодоступних і депресивних регіонах. Говорилося про необхідність сприяння широкому впровадженню технологій електронного урядування в процеси управління державою, окремими галузями і сферами суспільного життя, окремими територіями, про сприяння подальшому розвитку національної інформаційно-комунікаційної інфраструктури як складової частини світової інфраструктури електрозв'язку / ІКТ.

Завершуючи Форум, адміністратор Зонального відділення МСЕ для країн СНД пан Андрій Унтіла висловив загальну думку учасників та подякував НКРЗІ за відмінну підготовку та гідне проведення Міжрегіонального Форуму МСЕ.

Всього у роботі Форуму взяли участь понад 200 делегатів. Робочі матеріали Форуму, доповіді (за згодою авторів), а також Рекомендації Форуму буде розміщено на сайті НКРЗІ.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

18 октября 2013 г

 • Fujifilm XQ1: компактная камера Х-серии
 • Обновление Kaspersky Security для SharePoint Server
 • Fujifilm X-E2: эволюция легендарной X-E1
 • UserGate Web Filter с глубоким анализом контента

17 октября 2013 г

 • Обрано оператора домену .УКР
 • Android-троянец скрывается от антивирусов, используя очередную уязвимость
 • Розетка, которая всегда под рукой
 • "Яндекс" выяснил, что украинцы ищут о свадьбе
 • Седьмая версия продуктов ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security
 • МТС снижает стоимость мобильного Интернета в роуминге
 • Ультратонкий внешний накопитель ADATA Dash Drive Elite SE720
 • Объективы Sony с байонетом E для полнокадровой матрицы

16 октября 2013 г

 • Philips открывает путь к хирургии для Google Glass
 • Нові зміни в складі членів ІнАУ
 • Киевстар приглашает студентов на стажировку
 • «Лаборатория Касперского» совершенствует защиту для мобильных устройств
 • Autodesk приобретает технологии Graitec по проектированию конструкций

15 октября 2013 г

 • Mio Technology заключила договор с компанией «Навигатор»
 • Horizon – платформа браузерных расширений для операторов мобильной связи
 • В Харькове открылся крупнейший датацентр в Восточной Украине «Onehostpower»

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013